Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z Was ma może drzwi zewnętrzne z firmy Zbydrew ?

Mają dość atrakcyjną cenę i sprzedawca zachwala, ale jestem ciekaw czy ktoś z Was użytkuje je od kilku lat, a jeśli tak to jakie ma uwagi (chodzi mi o te wykonane z klejonego warstwowo drewna sosnowego i styropianu) ?

Możecie poradzić jakieś inne drzwi zewnętrzne w granicach 2000zł ?

Z góry dziękuję

Wesoły, przeglądnij ofertę Stobrawy (my mamy od nich 2 pary drzwi):

http://www.stobrawa.superzakupy.biz/ .

Wtedy dostawa do domu była bezpłatna.

Drzwi są drewniane, wypełnione blachą, z zamkami Gerdy, przeżyły zimę i są ok :)

Producentem tych wszystkich drzwi jest firma Art-Tom: http://www.art-tom.pl/

Do tej pory nie zamieszczałam żadnych wiadomości na forum, teraz jednak postanowiłam napisać, ponieważ budowa mojego domu niedługo się zakończy. Skorzystałam z kilku namiarów podanych na tym forum i rzeczywiście był to dobry wybór. Dom kupiliśmy w stanie surowym, resztę wykańczaliśmy już we własnym zakresie. Ogólnie nie możemy narzekać na ekipy, które u nas robiły, oczywiście bez problemów się nie obeszło, ale to chyba normalne. Z fachowców z których skorzystaliśmy z czystym sumieniem możemy polecić firmę zajmującą się tynkami gipsowymi i tradycyjnymi: p. Piotr tel.601-247-356. (polecany kiedyś na forum). Tynki zrobione były terminowo i dobrze, następni wykonawcy nie zgłaszali żadnych zastrzeżeń. Ekipę tą poleciliśmy już znajomym i podobnie jak my są bardzo zadowoleni z efektu końcowego. Kolejny fachowca którego polecam to p. Marek 604-203-616, suche tynki i malowanie oraz p. Andrzej 606-914-378, który układał płytki. Pracował może powoli, ale naprawdę płytki ułożone bardzo starannie. W tej chwili czekamy na montaż podłóg (firma polecana na forum z siedzibą w Węgrzcach Wielkich) i mamy nadzieje, że podobnie jak przy wcześniejszych polecanych przez Was fachowców w tym przypadku też wszystko będzie OK. Poszukujemy sprawdzonej firmy brukarskiej oraz kogoś zajmującego się projektowaniem i ewentualnie zakładaniem ogrodów w przystępnej cenie gdyż budżet budowy jest już mocno napięty. Jeśli znacie kogoś takiego to piszcie.

Biała lista

Ames Bud :) Remonty, wykończenia (począwszy od położenia płytek, paneli, po podwieszenie sufitu w kuchni :D), ale także stawianie domu od zera aż po wykończeniówkę, także budowę domu może wykonać jedna firma. :) Wszystko oprócz hydrauliki i elektryki. :)

Artur- 661 276 083

http://ames-bud.pl/

Edytowane przez Veronique

Bardzo BIAŁA lista

Jak na razie nie polecałem nikogo, przyszła dopiero teraz pora :) niestety wcześniejszych wykonawców nie mógłbym polecić w 100% :/

więc polecam Elektryka: pan Krzysztof Barket.

Elektryk ten ma zupełnie inne podejście do instalacji elektrycznych, zobaczy dom, powie cenę - i w tym można już dowolnie sobie kształtować ile chce się mieć "punktów", dowolna ilość podłączy pod kinkiety, dowolna ilość gniazdek, halogeny, węże świetlne, podświetlenia obrazów itd) (generalnie wszystko co znajduje się w domu + wypusty z domu na oświetlenie zewnętrzne domu + wypusty na bramę, domofon, oświetlenie ogrodu itd).

+ wszystkie instalacje tel, internetowe oraz alarmowe :) + instalacje pod jakieś czujki pogodowe, domofony itd...

super doradził w sprawie halogenów, węży świetlnych :) żona zadowolona jak nigdy

Prawie w każdym pokoju będę miał internet, nawet w kuchni kazałem zrobić :)

Wszystko w markowych peszlach, wykuwane fajnymi maszynami w ścianie + maszyny na pył -> nic się nie kurzy.

Oczywiście wszystko ładnie zagipsowane i posprzątane :)

... + dodatkowo okazało się, że w cenie był również biały montaż gniazdek i wyłączników

namiary na priv

No proszę, znowu "moja ekipa" ;) A polecany wcześniej Franek Wrona pracował kiedyś w ekipie Wacława Wiśniewskiego. Teraz pracuje na własny rachunek i jest równie solidny jak jego były szef :)

Hejka Sloneczko !!!!

Czekam obecnie na wycene od Frania Wrony .....

Pozdrawiam :p

Hejka Sloneczko !!!!

Czekam obecnie na wycene od Frania Wrony .....

Pozdrawiam :p

A my czekamy na Franka... Zarobiony jakniewiemco, a studnia na klapę blaszaną czeka, czeka, czeka... W końcu nie wytrzymam http://img255.imageshack.us/img255/3940/bijepozbachyy6.gif :D

Doczekasz sie ....

Ja potrzebuje Go dopiero w przyszlym roku , ale jesli wszystko pojdzie dobrze ( dogadamy sie co do ceny ) to " zaklepuje " Frania na daszek na pismie !!!.

Ale , ale .... Ty to jakis nocny marek jestes :wink: Ja dzialam w innej strefie czasowej , ale w Polsce to juz po 2 w nocy :o

Pozdrawiam i zycze " szybkiego " czekania

Witam :) Czy ktoś mógłby mi polecić kogoś solidnego od alarmów? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Znam kogos solidnego , robil u znajomych ... zapytam i podam Ci namiary , mysle ze nie jest tez drogi , ale to sama ocenisz .

Pozdrawiam :)