Zbigniew100 29.09.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Przepraszam że nie piszę na temat ale proszę o pomoc.! Czy ktoś kiedykolwiek miał do czynienia z wykonawcami-partaczami. U mojej siostry "schrzanili" fundament-ma wielką bulwę z jednej strony do zewnątrz-trudno będzie ocieplić, przesunęli ściankę w salonie o 7 cm, nie mówiąc o krzywych ścianach. Gdy przyszło podpisywać umowę końcową, majster oświadczył, że są to usterki mieszczące się w granicach normy. Kazał siostrze wziąć sobie geodetę. Co ona ma w tym przypadku zrobić? Gdzie udać się po pomoc.? Co na to kierownik budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 29.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 bulwe ma bo pewnie rozepchało im szalunek Jesli wymurowali krzywo sciany i w zlym miejscu nie wyplacil bym ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 29.09.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 WitamU mnie SSO wreszcie zakonczony,więc mogę podsumowac moją ,częsciową przygodę z budową domu.Namiary ktore podaje -wykorzystac na własną odpowiedzialnosc.Na początek coś na białą listę :- geodeta : P.Poseł 0604 61 61 96 -facet rzeczowy,polecany tu już kilka razy- architekt do adaptacji : A. Pałach 012 665 10 49 ,działa w gminie Zielonki- skład budowlany : Krak-cem(ul.Łokietka)-w miarę bezproblemowo.Ceny do dogadania.Polecam również Nowy Dom Juniora (Michałowice)- Dostawca dachówki : skład HARP -Węgrzce.Załatwiałem wszystko z P.Faracikiem.(0505 056 838)Człek kumaty i pomocny.Ewentualną współpracę z HARPem proponuje rozpocząc własnie od niego- Folię dachową zakupiłem w firmie MATEO (Ul.Balicka)-ceny ok,duży wybór "od ręki"- Kominy :SCHIEDEL .Dlaczego?-ponieważ ludzie z tej firmy chętnie służą pomocą i jak już ktoś wcześniej napisał : "wiedzą wszystko" Teraz SZARA LISTA , szara ,a nie czarna bo do współpracy nie doszło,MELLE -wysłane 2 zapytanie i zero oddzewu.Bez komentarza.Nie kazdy ma czas jedzic po miescie.ATTIC -po wysłaniu zapytania oddzew był,za drugim razem handlowcowi brakło już chęci.Zrezygnowałem więc zanim zacząłem To chyba na tyle tym razem.Teraz jestem na etapie kupna stolarki.Nie podaje jeszcze namiarow, bo sprawa w toku....ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anusia127 30.09.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Zbigniew100 Na nieszczęście majster miał swojego kierownika budowy.Pieniądze wziął przy pierwszym spotkaniu, a na budowie był 2 razy i wszystko według niego jest w porządku. redpradnik Rzeczywiście źle związali szalunki i się rozeszły tworząc bulwę. Dziś majster dzwonił do szwagra o wypłacenie końcówki. Szwagier powiedział, żeby skół bulwę to ten się rozłączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Zbigniew100 Na nieszczęście majster miał swojego kierownika budowy. Pieniądze wziął przy pierwszym spotkaniu, a na budowie był 2 razy i wszystko według niego jest w porządku. redpradnik Rzeczywiście źle związali szalunki i się rozeszły tworząc bulwę. Dziś majster dzwonił do szwagra o wypłacenie końcówki. Szwagier powiedział, żeby skół bulwę to ten się rozłączył. Czego nie naprawi ten wykonawca , bedzie Cię dodatkowo kosztowalu u następnego. Np. Dopuszczalne odchylenie od pionu muru z cegły i pustakow ceramicznych to nie wiecej niż 10 mm na kondygnacji Obrys muru, dopuszczalne odchyłki to 20 mm w wymiarach poziomych i pionowych poszczególnych pomieszczeń . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruno1001 30.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Przestrzegam wszystkich budujących się z okolic Tarnowa przed firmą budowlaną KARIMAR.Właściciel tej firmy- p.MARIUSZ KIEŁTYKA naciąga ludzi,wyłudza pieniądze pod pretekstem zakupu materiałów budowlanych.Oszukuje nie tylko swoich klientów ale również składy budowlane,tartaki-bierze od nich materiał za który nie płaci.Firma zarejestrowana jest w Gromniku,ale p.Kiełtyka działa na terenie Tarnowa i okolic.Oszukał juz wielu!!!Ogłasza się w gazecie Temi.Nie podaje nazwy firmy tylko swój numer telefonu:796 468 811 a także 882 855 608. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.09.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Hejka BRUNO 1001 Wrzuc te informacje do grupy budujacej Tarnow i okolice moze sie przydac budujacym w tym regionie Pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/tarnow-i-okolice,t3571-120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.09.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Zbigniew100 Na nieszczęście majster miał swojego kierownika budowy. Pieniądze wziął przy pierwszym spotkaniu, Wziął, czy dostał? Jak można płacić za coś z góry, na dodatek nie znając człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankos 01.10.2009 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam. Po raz kolejny Bardzo Biała Lista! Parkiety - polecam firmę MW Parkiet - właściciel Marek Wojtanek (namiary poniżej).http://www.mwparkiet.pl/ Pan Marek robił u mnie parkiet z merbau - bardzo dobra cena za parkiet (deska - szerokość 90, długość 300-1200) i wysoka jakość usługi. Cały czas dobry kontakt, wszystko robione zgodnie z początkowymi ustaleniami. Polecam!!! jankos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 01.10.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ... No to ja zaczynam polecać Biała LISTA Hydraulik Pan Jacek - Aqua 603 630 261 - poprawił wszystko co było spiepszone przez poprzednia ekipe - i zrobil ogrzewanie podlogowe z grzejnikami itp Wylewki - Pan Marek - 501 651 600 - zmieniam zdanie wylewka krzywa w jednym rogu w salonie ://///// Przez 3 dni mi robili wylewke 200 m2 Panowie przyjezdzali rano o 7 a zaczynali prace o 12 ... bo mieli " ciezki" poprzedni dzien aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruno1001 01.10.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witaj Edyta M!!!Dzięki za podpowiedź! Już umieściłem tam informacje o tym oszuście.Niech ludzie wiedzą jaki to człowiek.Ja niestety nie miałem tyle szczęścia i też jestem ofiarą jego oszustw...Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 02.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą ŚWIAT PANELI DOMLUX sprzedającą i montującą panele http://www.allegro.pl/show_shop.php?shop_id=2661819.Chciałbym u nich zamówić panele z montażem ale nie wiem czy warto. Wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.10.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zobacz, gość nie ma ani jednego negatywa, ani nawet neutrala. Same pozytywy, więc chyba jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 02.10.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dlatego właśnie się nad nim zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Nie polecam firmy wykonczeniowej Unicorn z Krakowa. http://www.unicorn.xwp.pl/ Oglaszaja sie, ze robia w zasadzie wszystko, a praktycznie niczego nie potrafia zrobic dobrze, oprocz rozgrzebania roboty... Proponuja rozwiazania pt. zeby Polska nie zginela, z marnym skutkiem. Efekt - zmarnowany material, krzywe sciany, pekniecia przy futrynach, krzywo zamontowane wylaczniki, za duze dylatacje w podlodze z barlinka, krzywo polozony parkiet, gory i doliny na scianach i wiele, wiele innych tego typu niedorobek... Robia metoda "wszystko na raz", aby trudniej bylo na biezaco je wychwytywac... Kosztorys nigdy nie zawiera wszystkich elementow - sciany z k-g bez naroznikow, podlogi bez listew itd. itd. Klasyczne "okazywanie sie". Generalnie - srednio zdolni amatorzy udajacy firme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.10.2009 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Czy ktos moglby mi polecic firme z wojewodztwa malopolskiego ktora wykona projekt i instalacje pompy ciepla wraz z rekuperatorem . Bardzo dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.10.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Nie polecam firmy wykonczeniowej Unicorn z Krakowa. http://www.unicorn.xwp.pl/ Oglaszaja sie, ze robia w zasadzie wszystko, a praktycznie niczego nie potrafia zrobic dobrze, oprocz rozgrzebania roboty... Proponuja rozwiazania pt. zeby Polska nie zginela, z marnym skutkiem. Efekt - zmarnowany material, krzywe sciany, pekniecia przy futrynach, krzywo zamontowane wylaczniki, za duze dylatacje w podlodze z barlinka, krzywo polozony parkiet, gory i doliny na scianach i wiele, wiele innych tego typu niedorobek... Robia metoda "wszystko na raz", aby trudniej bylo na biezaco je wychwytywac... Kosztorys nigdy nie zawiera wszystkich elementow - sciany z k-g bez naroznikow, podlogi bez listew itd. itd. Klasyczne "okazywanie sie". Generalnie - srednio zdolni amatorzy udajacy firme. To wszystko na jednej budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Nie polecam firmy wykonczeniowej Unicorn z Krakowa. http://www.unicorn.xwp.pl/ Oglaszaja sie, ze robia w zasadzie wszystko, a praktycznie niczego nie potrafia zrobic dobrze, oprocz rozgrzebania roboty... Proponuja rozwiazania pt. zeby Polska nie zginela, z marnym skutkiem. Efekt - zmarnowany material, krzywe sciany, pekniecia przy futrynach, krzywo zamontowane wylaczniki, za duze dylatacje w podlodze z barlinka, krzywo polozony parkiet, gory i doliny na scianach i wiele, wiele innych tego typu niedorobek... Robia metoda "wszystko na raz", aby trudniej bylo na biezaco je wychwytywac... Kosztorys nigdy nie zawiera wszystkich elementow - sciany z k-g bez naroznikow, podlogi bez listew itd. itd. Klasyczne "okazywanie sie". Generalnie - srednio zdolni amatorzy udajacy firme. To wszystko na jednej budowie ? Wszystko w jednym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 06.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Wie ktoś dlaczego wątek został przeniesiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.10.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Wie ktoś dlaczego wątek został przeniesiony? Bo zostal zlilkwidowany dzial Wykonawca doskonaly i mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts