ngel 19.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a ma ktoś takiego naprawdę super-hiper stolarza?? Co to i meble zrobi i może schody? I z drewna i z mdf-u? Czy tacy w ogóle istnieją? Aaaa i żeby nie zdarł ze mnie ostatnich złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 19.10.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Czarna lista Zalecam szczególną ostrożności przy realizacji zakupu i montażu stolarki okiennej firmy Pozbud z Lubonia w firmie Fernis (stoisko ul. Klimeckiego). Sam zakup i dostawa bez uwag jednakże w wyniku montażu zostały uszkodzone okna (rozwarstwienie ramy okiennej poprzez nieumiejętne wbicie klinów). Po około 2 miesięcy uszkodzona prowadnica okna w systemie HST (mało co otwierana) oraz lakier na oknie. Przez dwa miesiące kontakty telefoniczne i mailowe z firmą Fernis a potem dodatkowo z firmą Pozbud i dalej nic tylko obiecanki a prace idą dalej. Ciekawe co będzie dalej jeżeli już są takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 20.10.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 BIAŁA LISTAProjekt przyłaczy wod-kan gaz. p. Krzysiek Zając (501435815 można sie powołać na Tomka z Bieżanowa) - fachowcy - robili całą wykończeniówkę (ocieplenie poddaszy g-k, tynki wew, wylewki tynki zewn.) - żałuję że nie budowałem z nimi od podstaw skład Budbet (kominy, materiały na stan surowy) - Kapelanka - Pan Mariusz - wszystko na telefon i terminowo Przyłącza wod-kan. Pan A.Wawro (603796124) - sprawnie szybko wszystko w MPWiK-u załatwione - nie tanio ale bez stresu Elektryka - Pan P. Porąbka - wszystko porządnie, sprawnie, doradził i pomógł Ułożenie kostki Pan Robert - szybko, sprawnie, CZARNA LISTA Ekpia Pana Roberta Śliwy (okolice Limanowej) -"ekipa górali" stan surowy - jakość wykonania robót mizerna, projekt dla nich to magia, poprawek już nie można sie doprosić Pan Marek Skupień - ponad półroku trwało przesuniecie słupa energetycznego z formalnosciami - prawie położył mi budowę Nie podaję pozostałych nr telefonów ponieważ nie zostałem upoważniony (dla zainteresowanych podam na maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.10.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dziękuję za pamięć o innych inwestorach. A telefony podaj, przynajmniej tych polecanych. Inni podają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 20.10.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 BIAŁA LISTA p. Krzysiek Zając (501435815 można sie powołać na Tomka z Bieżanowa) - fachowcy - robili całą wykończeniówkę (ocieplenie poddaszy g-k, tynki wew, wylewki tynki zewn.) - żałuję że nie budowałem z nimi od podstaw skład Budbet (kominy, materiały na stan surowy) - Kapelanka - Pan Mariusz - wszystko na telefon i terminowo Przyłącza wod-kan. Pan A.Wawro (603796124) - sprawnie szybko wszystko w MPWiK-u załatwione - nie tanio ale bez stresu Elektryka - Pan P. Porąbka - wszystko porządnie, sprawnie, doradził i pomógł Ułożenie kostki Pan Robert - szybko, sprawnie, CZARNA LISTA Ekpia Pana Roberta Śliwy (okolice Limanowej) -"ekipa górali" stan surowy - jakość wykonania robót mizerna, projekt dla nich to magia, poprawek już nie można sie doprosić Pan Marek Skupień - ponad półroku trwało przesuniecie słupa energetycznego z formalnosciami - prawie położył mi budowę Nie podaję pozostałych nr telefonów ponieważ nie zostałem upoważniony (dla zainteresowanych podam na maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 proponuję nie sugerować się czarną listą, przynajmniej w zakresie Pana Markaoraz proponuję Autorowi wyrażać się w temacie, w którym ma się choć blade pojęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 20.10.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Pan Marek Skupień - ponad półroku trwało przesuniecie słupa energetycznego z formalnosciami Tego faceta to na białą listę tylko pół roku na załatwienie formalności (pozwolenie na budowę ) i przesuniecie słupa. Fiuuu, fiuuuu szybki gościu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł A 20.10.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich, czy ktoś z Was współpracował z Panem Jan Boczoń z firmy " BB ", prace wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 20.10.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 PÓŁ ROKU, demon szybkości człowieku, tego nie da się zrobić szybciej za żadne pieniądze, przeproś i na białą listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 20.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Polecam firmę Błyskawica - Pan Marek wlasciciel firmy bardzo słowny i konkretny.To co zostało ustalone wszystko zostało wykonane a nawet więcej bo zrobił mi uziom dla instalacji elektrycznej. Gorąco polecam osobom ktore poszukuja wykonawcy odromienia - uziemienia domu. Firma: Piorunochrony instalacje odgromoweImię i nazwisko: Marek SokołowskiAdres: Powstańców 6631-670 KRAKÓWE-mail: wyślij wiadomośćTelefon: 502 522018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 21.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Przesuniecie słupa nie wymagało pozwolenia na budowę ponieważ po mojej stronie było przygotownaie projeKtu uzyskanie BRAKU SPRZECIWU DO ZGŁOSZENIA (ponieważ była to procedura przebudowy). Panu Markowi tyle czasu zajęło potwierdzenie przesuniecia w ZE, dzieki czemu nie mogłem zaislić placu budowy!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anntom 21.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 proponuję nie sugerować się czarną listą, przynajmniej w zakresie Pana Marka oraz proponuję Autorowi wyrażać się w temacie, w którym ma się choć blade pojęcie A Tobie Autorze proponuję nie robić sobie osobistych wycieczek do stanu mojej wiedzy - być moze sie okazać że to twoje pojecie jest blade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 to mnie uświadamiaj chętnie czegoś nowego dowiem warto skonfrontować to co się wie, z tym co ktoś wie może dokładniej opisz tę traumę energetyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 21.10.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 uuuu, Barbossa, zostałeś ustawiony do pionu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InkaTango 21.10.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Z najczystszym sumieniem polecam Pana Franka Dudzika (usługi ciesielsko-budowlane, tel.: 506916388). Świetny fachowiec, słowny, dokładny U mnie robił dach i ogólnie wykończeniówkę. Pan jest z Jurkowa koło Limanowej. Pracuje na terenie małopolski. Nie wiem czy teraz ma wolne terminy, ale warto zadzwonić, zapytać Jeszcze raz polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmarcin 21.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam wszystkich! Temat zainteresował mnie na tyle,że postanowiłem założyć konto na forum i podzielić się z Wami moimi opiniami-spostrzeżeniami. Zaznaczam, że sam mam firmę o podobnym profilu i jestem w stanie zrozumieć problemy właścicielskie, jednak zawsze staram się patrzeć z punktu widzenia klienta, aby uniknąć nieporozumień i budować dobry wizerunek marki. Ale wiem też jakie to jest trudne..... Zacznijmy od kwestii terminowości: istnieją grupy produktów, do których należą min. drzwi, produkowane przez największych Polskich producentów, takich jak PORTA czy DRE (a o takich drzwiach tu mowa), które wykonywane są tylko i wyłącznie pod konkretne zamówienie. Sprzedawca przyjmuje zamówienie od klienta na drzwi i wysyła je do regionalnego dilera danego producenta. Producenci w/w przyjmują zamówienia tylko od dilerów! Tak więc zamówienie idzie do dilera i rolą dilera jest jak najszybsze przekazanie zamówienia do fabryki. Z doświadczenia wiem, że to jest najsłabszy punkt całej operacji. Zamówienie albo sobie przeleży trochę u dilera, albo producent po wyprodukowaniu (daj boże terminowym) czeka aż uzbiera mu się minimum logistyczne, albo dzieje się jakieś nieszczęście przy rozładunku, albo towar ginie na magazynie.... Wierzcie mi, moim zdaniem, my sprzedawcy mający bezpośredni kontakt z klientem nie mamy żadnego interesu w opóźnianiu czy przetrzymywaniu zamówienia!!! Wszystkie pretensje klientów spadają na nas, a często wina leży zupełnie gdzie indziej! Niestety, kodeks handlowy dotyczy relacji klient - firma a stosunki z prawnego punktu widzenia firma - firma prezentują się odmiennie i bardzo ciężko jest wyciągnąć jakiekolwiek konsekwencje za opóźnione czy błędnie zrealizowane dostawy, nie mówiąc już o dodatkowym rabacie, którego klienci tak często oczekują. W konsekwencji więc zdarza się sprzedaż bez zysku, lub na "minusie"... Osobną kwestię stanowią dostawy. Nie jestem pewien jak skonstruowane umowy ma firma Panel-pol, ale jeżeli zamawiamy usługę transportową, zawsze dotyczy ona dostarczenia towaru w najbliższe możliwe miejsce rozładunku i nie obejmuje wynoszenia na jakiekolwiek piętro. Ja mam czytelnie zapisane to na umowie. W każdym bądź razie jeśli zamawiamy taxi i nawet jak jesteśmy po dobrej imprezie, to zostaniemy dowiezieni pod dom, ale już o wniesienie na pięterko chyba będzie ciężko . Cóż więc złego w tym że auto z dostawą jest prowadzone przez starszego pana? Jak kupowałem pralkę w Media-Markt która z opakowaniem ważyła prawie 100 kg, to dostałem zapakowany towar na wózek na hali sprzedaży i nawet nikt nie wyszedł ze mną na parking żeby to zładować do auta... A jak kupowałem meble w też dużej i znanej firmie BRW, to dostawa podjechała pod dom, a Pan kierowca miał napięty harmonogram, więc mimo marnej pogody zostawił mi towar pod blokiem i odjechał. O przypilnowaniu mi paczek na czas mojego wnoszenia nawet nie było mowy! Tak więc drodzy forumowicze - ja sie już tego nauczyłem - czytajmy umowy i dopytujmy o szczegóły! Tak jeszcze żeby nie zanudzać, bo nikt nie dotrze do końca mojego wątku dodam jeszcze tylko kilka szybkich spostrzeżeń, jak już się wziąłem za rolę mediatora Komu przeszkadza to że montażysta ubrany jest w koszulę i dżinsy? Czy jak nie jest upaprany farbą i cementem to znaczy że "symulant"? Proponuję zerwać ze stereotypem budowlańca, którego czuć i widać z daleka! Co innego, że nawet taki schludny monter powinien być terminowy i znać się na robocie...A tu widzę z tym gorzej Rozśmieszył mnie też wątek odnośnie dezodorantu, prysznica i piwka na stole u sprzedawcy :) no cóż.... komu z nas nie zdarzają się ciężkie noce....a tu jakoś trzeba wstać i iść do pracy.... Raczej bym współczuł, bo i kac musiał być straszny ale po co tak ostro? Łatwiej się żyje z odrobiną dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 21.10.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Z najczystszym sumieniem polecam Pana Franka Dudzika (usługi ciesielsko-budowlane, tel.: 506916388). Świetny fachowiec, słowny, dokładny U mnie robił dach i ogólnie wykończeniówkę. Pan jest z Jurkowa koło Limanowej. Pracuje na terenie małopolski. Nie wiem czy teraz ma wolne terminy, ale warto zadzwonić, zapytać Jeszcze raz polecam I co nalezy wierzyc ze specjalnie sie zarejestrowalas dzisiaj zeby napisac o Panu Franku... i do tego 1 post?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.10.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ...ciekawy wontek ciekawy.... Trzeba by powitać! Tylu nowych użytkowników! Witajcie na Forum! Może się jeszcze rozpiszecie i zabierzecie głos też w innych sprawach... ...może nie spoczną na jednym poście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.10.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Dokładnie, a to jeszcze raz polecam jest właśnie takie nieszczere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.10.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Kurcze Sloneczko dzieki za czujnosc .... Ja wlasnie dzisiaj dokonalam wyboru "mojej " ekipy budowlanej i ekipy od daszku ..... troche to trwalo . Mam tylko nadzieje , ze trafilam w 10-tke , albo chociaz w 9-tke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts