Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DOdam do Bialej listy

Firma Gamp System

P. Zub 0602 33 10 80

Wlasciciel ma upr Kier budowy

Wykonali mi fundamenty - z wszystkimi moimi "ale, i to i tamto i moze to " :lol:

Fachowo i terminowo wykonuje prace - moze nie najtanszy ale dobry

Jesli ktos chce zlecic budowe i nie martwic sie o najmniejsze drobiazgi to jest to dobry wykonawca.

Oooo, mój wykonawca :D

Mi wybudowali cały dom (nie licząc instalacji) - mieszkam już 2 lata.

Budowa zgodnie z harmonogramem (w sumie równy rok, mimo kilku przestojów nie z ich winy), jakość OK, ogólna kultura pracy na poziomie.

Polecam, choć ostrzegam że nie jest najtańszy i pewnie ma terminy zajęte...

Na stronie ogólnopolskiej hurtowni materiałów budowlanych Raab Karcher http://www.raabkarcher.pl/rkmb/view/site.NaszeUslugi#baza_fachowcow, gdzie będziemy kupować bloczki na budowę, znalazłam m.in. taką informację:

Dla naszych klientów posiadamy bazę danych godnych polecenia projektantów wnętrz, architektów, firm wykonawczych ogólnobudowlanych i specjalistycznych. Dzięki nam zaoszczędzicie wiele kosztów i rozczarowań.

Być może taka wiadomość komuś się przyda :)

Witam

Do czarnej listy dopisałbym firmę sprzedającą glazurę Bomar - 2 na Zakopiance. Poziom obsługi klienta - żenujący. Brak kultury - to mało powiedziane. Informacja o tym, że kupiony towar u nich jest do odebrania w magazynie (który znajduje się ok. 10 km od sklepu na totalnym zadupiu) jest przekazywana oczywiście po zapłaceniu :o

Ceny mają takie jak wszędzie, więc omijajcie drodzy budujący ten sklep z daleka!!!

pozdrawiam

Stuk i ManiaO: gorąco polecam firmę DECOR - Michał Gruszka

http://www.tynkowanie.com.pl/index.html

Szybko, zawsze terminowo i solidnie. U mnie tynki wew. zew. i wylewki.

Aha - i zabudowa poddasza!

Śliczne dzięki. Skontaktuję się z nimi i popoytam o terminy bo teraz to jest największą bolączką

Właśnie się z Panem Michałem umówiliśmy. Tylko mam prośbę napisz jakie tynki u ciebie robił??

Właśnie zakończyłem temat z oknami - drewniane. Naprawdę uśmiechałem się jak były montowane. podobało mi się :-)

z szybą p2 i antywłamaniowe.

UFF. Dopisuję go do białej listy - PAN MAZUR:604439850

jakby co powołac sie na mnie

Z makowa podhalańskiego.

Byle nie zapeszyć tfu tfu.. zobaczymy jak się sprawować będą.

http://www.mazurokna.pl

Może nie super tani, ale cena przynajmniej nie zabija.

3 górali w kilka godzin zamontowało 13 okien.

własnie mi wstawił, a powiem szczerze ze szukałem długo i wytrwale.

jak dla mnie - okna sa ok.

Właśnie zakończyłem temat z oknami - drewniane. Naprawdę uśmiechałem się jak były montowane. podobało mi się :-)

z szybą p2 i antywłamaniowe.

UFF. Dopisuję go do białej listy - PAN MAZUR:604439850

jakby co powołac sie na mnie

Z makowa podhalańskiego.

Byle nie zapeszyć tfu tfu.. zobaczymy jak się sprawować będą.

http://www.mazurokna.pl

Może nie super tani, ale cena przynajmniej nie zabija.

3 górali w kilka godzin zamontowało 13 okien.

własnie mi wstawił, a powiem szczerze ze szukałem długo i wytrwale.

jak dla mnie - okna sa ok.

to pan mazur ma już dwa plusiki :wink:

Czarna lista wykonawców

Jako że skończyłem już niemal budowę domu pragnę podzielić się swoimi doświadczeniami - złymi -

1. BOMAR 2 - oszuści i złodzieje

2. JANICKA ul.Klimeckiego Wystawa Budownictwa - podłogi, parkiety - stanowisko na wprost głównego wejścia do budynku - oszustka- 6 miesięcy czekam na deski , mój błąd zapłaciłem wcześniej, takich jak ja frajerów jest kilkudziesięciu.

3. Wkład kominkowy JOTUL - pękła płyta paleniskowa - okazuje się że na te elementy i pozostałe nie ma gwarancji. Gwarancja obejmuje tylko te elementy które praktycznie nie ulegają uszkodzeniu i to pod warunkiem że obudowę wkładu kominka wykona firma która współpracuje ze sprzedawcą - koszt byle jakiej obudowy 7 - 9 tyś. zł. == PORAŻKA

4.TIM Kominki ul.Zakopiańska - wykonawca obudowy- DRAMAT - pozostaje mi tylko własną pięścią się zabić albo wydłubać sobie oczy bo nie mogę patrzeć na tą obudowę.

CZARNA:

1. Cembet. Wytwórnia betonu Domagały 2 Kraków. Niesłowni, mimo umówionego transportu na 3 godziny przed przyjazdem stwierdzili ze nie dadza rady i juz. Na prosbe o przekazanie sluchawki przelozonemu uslyszalem, ze: "przylozyc to mi moga...". Totalne dno - omijać z daleka. Dla rownowagi, godnego dostawce betonu towarowego podaje na liscie ponizej.

2. Firma budwlana Andrzej Łyczko. Człowiek nieuczciwy. Zabrał dokumentacje i juz wiecej go nie widzielismy. Dokumenty musielismy odzyskiwac za pomoca policji, ktora jak sie okazalo juz go dobrze znala.

Dla rownowagi pare sprawdzonych kontaktow:

BIAŁA:

1. KRAKBET, wszystko bez problemu i zgodnie z ustaleniami, przywizli beton w ciagu 3 godzin. Rzeczowy kontakt.

2. Elektryk, Pan Ostafin, juz polecany na forum wiec nie podaje namiarow. Slowny i terminowy, wszystko zgodnie z ustaleniami. Goraco polecam

3. Kominki, Pan Matlak 606183587- zwlaszcza te z obudowa szamotowa i kaflowe. Specjalista starej daty, prawdziwy zdun, teraz takich juz malo zostalo.

a przed tynkami :wink: i po tynkach :wink: i przed wylewkami :wink: i po wylewkach :wink:

proszę nie zapominać o swojej bardzo dobrej ekipie wod-kan :wink: :D :wink:

• 2 weeks później...
Do czarnej listy dopisuje kolejnych "fachowców". Tarnów i okolice. Gość Zaranek Marek wraz z bratem wielkim fachowcem jak sie reklamuje byłym pracownikiem wodociągów. Wykonują ogrodzenia, przyłącza wodne, wszelkie prace ziemne, drenaże itp. Wybrałem ich do zrobienia drenażu opaskowego wokół domu. Ustaliliśmy rodzaj roboty włącznie ze szczegółami, głebokośc wykopów itd. Nie mogłem być na budowie przez dwa dni więc wróciłem juz na gotowizne. I zdębiałem. Rura drenarska 100mm jest zakopana 50-60cm od budynku na głębokości - uwaga - 10 - 60cm!!!!! Myśłałem że sie wywróce. Niestety, jak to w życiu bywa widząc ślady po robocie, widząc studzienke spokojnie zapłaciłem paprochom. W tej chwili jak dzwoniłem to człowiek próbuje mi wmówić że to ja chciałem drenaż na takiej głębokości itd! Istny cyrk! Tchórze nawet nie mają odwagi przyjść na budowe i porozmawiać! Totalnie odradzam i przestrzegam.

a przed tynkami :wink: i po tynkach :wink: i przed wylewkami :wink: i po wylewkach :wink:

rafslusarczyk

Ale za ofertowanie to masz u mnnie kolego duży minus.

Następnym razem jak nie będziesz chciał u kogoś robić to wystarczy powiedzieć a nie obiecywac przez miesiąc ze złożysz ofertę ....

już miesiąc... to nie do końca profesjonalne... ale to już twoja sprawa...

nie mam natomiast żadnych zastrzeżeń do twoich instalacji ... bo ich nie zdążyłem zobaczyć.

rafslusarczyk

Następnym razem jak nie będziesz chciał u kogoś robić to wystarczy powiedzieć a nie obiecywac przez miesiąc ze złożysz ofertę ....

nie mam natomiast żadnych zastrzeżeń do twoich instalacji ... bo ich nie zdążyłem zobaczyć.

??

z tego co pamiętam mieliśmy robic insta;lację na poczatku kwietnia

cena raczej Panu odpowiadała

OK

rafslusarczyk

??

z tego co pamiętam mieliśmy robic insta;lację na poczatku kwietnia

cena raczej Panu odpowiadała

OK

daruj sobie jak mam cie nie pogrążać...