Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

CZARNA LISTA - odradzam

AGMAR Agnieszka Doruch (flizy, zabudowa g-k, itd) z Krakowa.

Cieknace podlaczenie umywalki. Cieknace podlaczenie bojlera. Problemy z rownym polozeniem plytek. Kilka plytek praktycznie bez kleju (jedna odpadla). Zabudowa g-k zrobiona tak, ze w polowie przypadkow nie miescil sie halogen (naprawde!).

Do tego nieumiejetna zabudowa kominka - bez dekompresji (wtedy o tym nie wiedzialem).

Pare mniejszych uwag by sie pewnie znalazlo, ale pewnie nie trzeba

ENION - za caloksztalt :),a le tu pewnie nie ma i tak innej opcji...... "wolny" rynek, psia...

BIALA LISTA - polecam

Firma Miller z Czech-Dziedzic. Robili u mnie (na pd od Krakowa) instalacje ogrzewania nadmuchowego. Jedyna w pelni profesjonalna ekipa na mojej budowie :-) Pod koniec problemy z ostateczna regulacja pieca, ale ostatecznie wyszli z niej zwyciesko (nowy model nagrzewnicy i zle byla ustawiana predkosc nawiewu przez technikow).

Z instalacji jestem bardzo zadowolony (bardzo fajnie oglada sie tzraskajace mrozy siedzac w domu w koszulce :-), bez problemu ogrzany dwykondygnacyjny salon), wiec jesli ktos jest zdecydowany na taki typ ogrzewania to polecam. Kosztowo wyszli taniej niz np. Polski komfort, ktorego etz prosilem o wycene.

Wiecej info na priv, jesli ktos potrzebuje.

Pzdr

Witam

Ponownie potrzebuję Waszej pomocy :) Czy mógłby ktoś polecić sprawdzonego specjaliste od komnków? Z góry dziękuję za pomoc.

SZARA lub CZARNA LISTA:

Wcześniej na forum wielokrotnie polecany był wylewkarz P. Marek 501 651 600 i dzięki temu też zdecydowaliśmy się na niego. Niestety nie dostanie się u nas na białą listę gdyż poziom na dole ustalili w pokoju bez balkonu i jak doszli do salonu to już było za późno na zmiany. Jedyne co starali sie zrobić aby coś naprawić to podebrali wylewkę przy drzwiach balkonowych. Teraz podłoga w tym miejcu jest krzywa w stosunku do reszty a i tak chcąc położyć podłogę o grubości powyżej 1,5 cm drzwi balkonowe nie mogłyby się otworzyć :( W przedpokoju, kuchni i łazience nie zachowali jak prosiliśmy wyższego poziomu w stosunku do salonu i sypialni. Poza tym nie zauważyliśmy innych wad.

Już kiedyś pisałem: Paweł Struś z Mszany 509 26 31 50. U mnnie kominek działa od roku bez zastrzeżeń. A jak grzeje ho ho.

Biala Lista:

Geodeta:

p. Niedzielska - 014 6868751, 608 248 861, cena wzglednie tania, szybko i solidnie.

Stan Surowy:

p. Stanislaw Zieba, firma Konsnett - Tarnowiec

Telefon: 014 679 44 21

Telefon komórkowy: 607 160-505

http://www.konsnett.pl

Terminowo, p Zieba, fachowo doradzi i zalatwi wszystko. Jestem zadowolony.

Okna:

Firma 'Leonard' Bochnia - Dealer 'OknoPlus'

p. Karolina - fachowa pomoc, duze rabaty.

Maja wspaniala firme montazowa, naprawde jestem w 100% zadowolony, Polecam!

Instalacje elektryczne:

0-6644924260

zapomnialem imienia, gosc z okolic Bochni, solidny, dokladny!

Instalacje wodne, Co:

Firma J&A Hydraulik Wola Debinska

Telefon: 667-117-685 pytac o Lukasza Gebskiego, dobre ceny materialow, wszystko na czas, bardzo dokladne wyliczenia, wszystko idealnie opisane!

p Dominik Marecik, hydraulik

014 6656707

695556707

Zadnych zastrzezen!

Material na dach:

Firma 'Podwyszynski' Oddzial Brzesko

p. Tomasz Szlachta, o takich sprzedawcow naprawde trudno, bardzo fachowa pomoc, terminowosc!

Mozna naprawde duzo utargowac!:lol:

Niewiem czy mam takie szczescie ale poki co nie mialem az tak duzych przekretow z moimi wykonawcami bym musieli powiekszyc grono Czarnej listy.

Moze to szczescie nazywa sie moj tesciu, ktory generalnie rzecz biorac jest troche upierdliwy :D i wszystkiego dokladnie doglada.

Zycze wszystkim trafnych decyzji! :lol:

Biala Lista:

Niewiem czy mam takie szczescie ale poki co nie mialem az tak duzych przekretow z moimi wykonawcami bym musieli powiekszyc grono Czarnej listy.

Moze to szczescie nazywa sie moj tesciu, ktory generalnie rzecz biorac jest troche upierdliwy :D i wszystkiego dokladnie doglada.

Zycze wszystkim trafnych decyzji! :lol:

I teścia należało zapisać do białej listy - to jego zasługa i może pośrednio też teściowej - pozdrawiam.

BIALA lista:

Schody firmy http://coraschody.pl/

U mnie wykonali policzkowe manhatan. Terminowo i bez duzych problemow (poprawki bez szemrania) - za caloksztalt plus

CZARNA lista:

Juz kiedys odradzalem ekipe niejakiego Mariusza (ogrodzenia z siatki). Nadal to podtrzymuje - ogrodzenie zaczete w maju 2009 i nadal nie skonczone.

Wykonawca przestal odbierac telefony i tylko mailowo stwierdzil, ze nie bedzie kontynuowal pracy - szkoda, ze przy okazji zniknal z nienalezna czescia pieniedzy za material. Sprawa znajdzie final oczywiscie w sadzie, a historie przypominam poniewaz przypadkiem zauwazylem, ze wykonawca ten udzielal sie tez tu na forum jako mariom3 ( Mariusz Mrozek ). Przestrzegam tez tym bardziej, ze byl tu wczesniej polecany.

Oczywiscie wszelkie dodatkowe info na prv, jesli ktos potrzebuje.

Pzdr

czarna lista

DACHY - Karol Mandzyn + jego koledzy (młode chłopaki) - Drwina - 697 07 143 lub 787 47 97 98

teoretycznie dach z zewnątzr wygląda ładnie - nawet nawet

ale ...... za dużo tych ale( na pocżatku robił bardzo szybko, potem spali na budowie dach robili od 14 września do 2 grudnia , wewnątrz - porwana folia, okna montowane tak średnio, małe poprawki w konstrukcji dachu (wymian dotyka komina) problemy z odbieraniem telefonu, marnotrawienie materiału - szczególnie chodzi o blache do obróbek

Witam wszystkich, czy ktoś może coś powiedzieć o firmie:

tynki wewnętrzne: p.Paweł Kozyra - tel. 505 090 404, http://www.mastersystem.pl

miło, szybko, sprawnie, dobrze

Byłbym bardzo wdzięczny, pozdrawiam.

Ja nie polecam:(. U mnie robili w sierpniu tynki gipsowe (cały dom)i cementowe (w łazienkach). Też myślałam że są ok, ale jak zaczęli inni panowie kłaść płytki w łazienkach oraz jak Pan miał zacząć malować to skończyło się na gładziach, bo wyszły nierówności.

Ja nie polecam:(. U mnie robili w sierpniu tynki gipsowe (cały dom)i cementowe (w łazienkach). Też myślałam że są ok, ale jak zaczęli inni panowie kłaść płytki w łazienkach oraz jak Pan miał zacząć malować to skończyło się na gładziach, bo wyszły nierówności.

U mnie dokladnie tak samo, musialem polozyc gladz przed malowaniem.

Tynki robione w lipcu.

Tynki robione w lipcu.

A ja próbuje jakieś info od szefa wyciągnąć , ale oprócz tego że biorą 23zł za m2 to na żadnego maila nie odpisuje....chyba dużo ma pracy.

Tynki robione w lipcu.

A ja próbuje jakieś info od szefa wyciągnąć , ale oprócz tego że biorą 23zł za m2 to na żadnego maila nie odpisuje....chyba dużo ma pracy.

Ja Zyje to jeszcze nie spotkałem sie z tynkami Gipsowymi na ktorych nie trzeba robic gladzi