Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Niedawno sam szukałem solidnego wykonawcy do wykończenia mojego domu i teraz śmiało mogę polecić firmę REBUILLDING HOUSE . zajmują się kompleksowym wykańczaniem domów . spodobało mi się u nich to ,że nie musiałem się o nic martwic - materiał itd. Praktycznie dajesz klucze i odbierasz po skończonej robocie. tel. do szefa 609789082

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka

Jeszcze mam pytanko .... mieliscie moze kontakt z http://www.trapez-carbo.com.pl/index.php/podStrona/pokaz/287/4 chce u nich zrobic wycene dachowki :)

Ja miałem. Kupiłem wszystko na dach i okna dachowe.

Rozumiem , ze wspolpraca z nimi byla ok :D i mozesz polecic ....

Kupowałem w Trapez-carbo cały dach (dachówki, folię, okna dachowe, rynny).

Wszystko było ok

Również kupowałam wszystkie materiały na dach w trapez carbo i jestem bardzo zadowolona. wszystkie negocjacje załatwiałam z p. Arturem. Warto mieć inne wyceny - jest to dobra karta przetargowa. :wink:

Gdyby ktoś zastanawiał się nad zatrudnieniem do zrobienia projektu kuchni firmy Archidom z Krakowa http://www.archidom.com.pl to serdecznie odradzam. My niestety podpisaliśmy z tą firmą umowę - oczywiście płatność z góry i to niemało bo 500 zł. Co nas podkusiło?! Pan robił początkowo świetne wrażenie, wychwalał swoje umiejętności, pokazywał ciekawe realizacje i szczycił się zadowoleniem klientów. Niestety, rzeczywistość okazała się inna: projektant niezbyt pomysłowy, proponuje niepraktyczne rozwiązania, wykazuje bardzo mało własnej inicjatywy, zawala terminy, robi błędy w projektach, itp. Odradzam.

Chciałem z tego miejsca :) zarekomendowac firmę od tynków Mastersystem (polecaną także przez innych forumowiczów). Co prawda, ostatecznie, zdecydowałem na inny rodzaj tynków niemniej doradztwo oraz punktualnośc zrobiła na mnie dobre wrażenie, co świadczy o profesjonalnym podejściu do POTENCJALNEGO klienta.

Widzialem juz ze ktos go polecil wczesniej - ale dodam tez swoja opinie.

Geodeta Grzegorz Stachura z Rząski tel. 602 308 680

Bezproblemowy, zawsze mily i wywiazywal sie z zobowiazan na czas. Mozna znalezc tanszego ale nie koniecznie lepszego :)

Stolarz

Pawel Stala z Klaja 0505718927 - bardzo ladnie wykonane schody, drzwi garazowe i kilka drewnianych dodatkow.

Cena bardzo dobra biorac pod uwage jakosc wykonania.

Zdjecia z jego pracy moge poslac na priva :)

Kochani !!!

Mam wielką prośbę.

Jeżeli ktoś stwierdzi ,że podane numery są nieaktualne , niech poda.

Jeżeli uda mu się ustalić nowe, niech poda.

Jeżeli ktoś korzystał z usług wykonawców z listy , proszę o opinię na + lub - .

Informacje mogą być na PW

Pomóżcie innym.

:)

Notoco

Dziękuję. :wink:

Edytowane przez Zbigniew100

Budowa prawie skończona a dopiero pierwsza ekipa z której jestem w pełni zadowolony i którą wrzucam na białą listę - wykończeniówka generalnie - malowanie, gładzie, tynki strukturalne, tapety, drzwi, flizowanie, biały montaż, podłogi, regipsy i kto wie co jeszcze .... :)

Robota wykonana super, cena przyzwoita no i kompleksowość - pierwotnie mieli mi robić tylko małą łazienkę a skończyło się na całym domu.

Zdecydowanie biała lista - Tomasz Zgoda (i spółka) - tel. na priv

od pewnego czasu prawie codziennie śledzę to forum. Ponieważ w czwartek zaczęliśmy na dobre budowę, chcielibyśmy się podzielić z Wami naszymi dotychczasowymi doświadczeniami. Może ktoś skorzysta. Dodam, że budujemy w gminie Michałowice.

Zacznę od szarej listy:

1. Studio Vento - dostosowanie zakupionego projektu architektonicznego do wymagań planu zagospodarowania terenu. Plusy: ciekawe pomysły i propozycje, praktyczne - od tej strony nie mamy nic do zarzucenia. Minusy: solidność - w zasadzie jej brak. Przeciągnięty termin (ponad 2 miesiące - bo jak Pani rzekła: nie upominaliśmy się; z końcem sierpnia mieliśmy zacząć budowę, pozwolenie otrzymaliśmy pod koniec listopada - w naszym przypadku to bardzo istotne, bo mieliśmy zrobić w zeszłym roku jeszcze piwnicę); niestety nie ma dobrej ręki do podwykonawców (instalarorów): brakuje rozwinięcia pionowego kanalizacji, brak instalacji elektrycznej w piwnicy (na szczęście zauważony jeszcze w starostwie przed wydaniem pozwolenia).

Czarna lista:

Enion - część administracyjna - chyba wiele dodawać nie trzeba Cóż - monopolista i wszystko jasne.

Biała lista:

1. Pan Koparkowy i Pan do wywozu ziemi - bracia Kasza z Młodziejowic. Tel.: 880-903-043. Robili nam drogę wewnętrzną i zakończyli w sobotę kopanie piwnicy. Goście znają się na rzeczy, terminowi, solidni, pracują do późna w nocy. Załatwiają gruz, wywożą wykopaną ziemię. Cena rozsądna.

2. Instalaja wody: Pan Józef Nawara, tel.: 604-982-791. Solidna usługa za rozsądną cenę - wykonanie przyłącza wody. Terminowo, bezproblemowo, zgodnie z tym, co ustalono. Pan też wykonuje kanalizację w gminie, więc wiedział dokłanie co i jak załatwić w urzędzie.

Kolejne dane po zakończeniu kolejnych etapów.

Pozdrawiamy.