Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość wieliczka

Ja z kolei moge polecic firme Krak-Geo.

Robili mi mapke do pozwolenia na budowea pozniej wytyczyli budynek. Przy tyczeniu dali nawet znizke. Pracuja szybko i sa terminowi. Ceny tez nie z sufitu.

Dzialaja w Krakowie i okolicach.

Tel. 667675522

lub

tel. 603954535

Witam wszystkich

Proponuję dopisać do BIAŁEJ LISTY biuro geodezyjne z Zielonek.

Ostatnio zrobili dla mnie mapke pod projekt z rejonu Krakowa i musze przyznać że jestem bardzo zadowolona z ich usług.

Geodeta nazywa się Bartosz Wołkowski tel 508 182-488 :wink:

CZARNA LISTA: Dealer Oknoplus'a z ul. Klimeckiego

Rok temu zamawialem u niego okna+parapety+drzwi zewnetrzne.

Przede wszystkim zarowno okna, jak i parapety byly zle wymierzone (facet wmawial mi, ze to moja wina, choc przeciez to jemu zlecilem te usluge); na uzytek montazu okien wg jego "pomiaru" musial czesciowo zamurowac mi kilka z otworow okiennych; oczywiscie o zadnej wymianie nie bylo mowy; gdy zagrozilem mu, ze podam sprawe do sadu i ze mu nie zaplace, on z kolei AUTENTYCZNIE MI ZAGROZIL, mowiac, ze cyt.: "u mnie na budowie to dopiero mozna byc zlosliwym i on lepiej wie, jak byc zlosliwym..." :evil:

Kilka razy wzywalem go do roznych poprawek; nie omieszkal powiedziec mi, ze "musial tyle razy do mnie przyjezdzac, ze pewnie niedlugo okrazy kule ziemska i ze w umowie nie bylo kladzenia kafelkow, wiec zebym go do tego nie wzywal..." :evil:

Takich kwiatkow w jego wykonaniu bylo bez liku.

Moim zdaniem, wlasciciel tej firmy jest klasycznym psychopata: jego zawsze musi byc na wierzchu, nie waha sie zastraszac ludzi, mowi to, co jest mu wygodne, a i pewnie w stosunku do co bardziej niepokornych klientow rzeczywiscie "jest zlosliwy"; gdy zalezy mu na zleceniu, potrafi "byc mily", ale to konczy sie w momencie, gdy delikwent podpisze z nim umowe; wtedy zero kultury lub chociaz jej pozorow;

Polecam OMIJAC GOSCIA SZEROKIM LUKIEM...

Pojechalem do Oknoplusa, do Libertowa.

Gdy opowiedzialem, jak zostalem potraktowany przez ich dealera, uslyszalem cyt.: "to nie nasza sprawa; prosze sie sadzic z panem B."

Klasyczna spychologia stosowana, choc formalnie rzeczywiscie umowe podpisalem z panem B., to jednak przeciez jest on dealerem Oknoplusa i powinno bylo im zalezec na moim zadowoleniu; ale co tam, przeciez kase wzieli, wiec moglem "spadac na drzewo"...

Cala ta sprawa byla najgorszym nadzianiem sie na nieuczciwego sprzedawce w calej historii budowy mojego domu. Najgorsze jest to, ze jak spojrze na te parapety, to szlag mnie ciagle trafia.

Oczywiscie do sadu nie poszedlem... nie chce, zeby gosc stal sie "zlosliwy"...

Powiedzialem wszystkim budujacym sie znajomym o tym, jak zostalem potraktowany zarowno przez pana B., jak i w koncu w Oknoplusie.

Kilka dni temu zobaczylem tego samego goscia, jak mierzyl okna u niedalekiego sasiada. Postanowilem cala sprawe puscic szerzej, choc nie ukrywam, ze boje sie, ze powybija mi okna, lub zrobi inna "zlosliwosc"...

Pocieszę Cię że miałem podobny problem z nieuczciwym dilerem Oknoplastu. Również zadzwoniłem do Oknoplastu i poinformowałem ich o postępowaniu ich jakby nie było przedstawiciela a tu:"to nie nasz sprawa, my do niego NIC nie mamy i nie możemy nic w tej sprawie zrobic"!!!. Ale przecież umowe podpisujesz na papierach firmowych nie dilera tylko Oknoplusa i to ONI gwarantują "najwyższą" jakość montazu itd.

Ogólnie kpina. U mnie pomogła dopiero interwencja Rzecznika Praw Konsumenta.

pozdrawiam

CZARNA LISTA: Dealer Oknoplus'a z ul. Klimeckiego

... on z kolei AUTENTYCZNIE MI ZAGROZIL, mowiac, ze cyt.: "u mnie na budowie to dopiero mozna byc zlosliwym i on lepiej wie, jak byc zlosliwym..." :evil:

Kilka razy wzywalem go do roznych poprawek; nie omieszkal powiedziec mi, ze "musial tyle razy do mnie przyjezdzac, ze pewnie niedlugo okrazy kule ziemska i ze w umowie nie bylo kladzenia kafelkow, wiec zebym go do tego nie wzywal..." :evil:

Takich kwiatkow w jego wykonaniu bylo bez liku.

Moim zdaniem, wlasciciel tej firmy jest klasycznym psychopata: jego zawsze musi byc na wierzchu, nie waha sie zastraszac ludzi, mowi to, co jest mu wygodne, a i pewnie w stosunku do co bardziej niepokornych klientow rzeczywiscie "jest zlosliwy"; gdy zalezy mu na zleceniu, potrafi "byc mily", ale to konczy sie w momencie, gdy delikwent podpisze z nim umowe; wtedy zero kultury lub chociaz jej pozorow;

Polecam OMIJAC GOSCIA SZEROKIM LUKIEM...

quote]

Ja tez slyszalam podobne historie o tym dealerze: podobny styl, podobne "teksty";

mojej kolezance "wycial podobny numer" 2 miesiace temu; a namawialam ja na okna drewniane...

z tego co wiem, to takich ofiar tego psychopaty jest wiecej...

problem z nieuczciwym dilerem Oknoplastu

Czyli z ...?

.

W Tarnowie jest tylko jeden ich autoryzowany przedstawiaciel więc nie ma problemu z pomyłką. Problem był dokładnie z tym, że umowe podpisujesz z dilerem a potem do montażu przyjezdża firma X z którą ja jako kupujący i wiążący się z firmą Oknoplast nie mam nic wspólnego. Panowie z firmy X zlali robotę z góry na dół i niestety nie miałem okazji zobaczyć reklamowanej przez Oknoplast fachowości i profesjonalnego montażu. Zlewka klienta z góry na dół.

pozdrawiam

okna mamy drewniane ale montaz robilł nam dealer Oknoplastu - firma Logo-servise z al. Pokoju 81 - terminowo, czysto i profesjonalnie.

W logo-servis zamawialismy rozniez parapety z konglomeratu (botticino) - równiez pełne zadowolenie.

ps. tesciowi sie spodobalo i zrobil to samo u siebie rowniez korzystajac z uslug logo-servis

Słoneczko ,

czytam ,że ten podejrzany facet z Klimeckiego pracuje dla Oknoplusa , a ja u nich chcę zamówić okna .

Kurcze ,nie wiem co począć :roll:

w Krakowie na pewno niejeden dealer sprzedaje okna Oknoplusa (jesli jestes na nie zdecydowana); ja - po wysluchaniu opinii mojej dobrej kolezanki - na pewno zamowilabym gdzie indziej, niz na Klimeckiego; w koncu, nie kupujesz bulek za 5zl., tylko okna za grube tysiace; zastanow sie, czy warto ryzykowac... poza tym, gdy czytam Toma Bombadilla, to mysle, ze na 100% on sobie tego nie wymyslil, bo takich rzeczy sie po prostu nie wymysla; a zatem, majac w pamieci to, co mowila mi moja kolezanka i post Toma Bombadilla nigdy nie zamawialabym u dealera Oknoplusa z Klimeckiego;

Anoleiz

Przeczytałam w końcu uważnie wszystko i...masz rację .

A już się zmartwiłam ,ze ze mną już całkiem zle .

Pocieszające jest to ,że jesteście WSZYSCYkapitalni i nie podchodzicie olewająco do problemów innych . :D :D :D

A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej .

Gościa z Klimeckiego ominę szerokim łukiem (polecam to również innym) -może w końcu splajtuje . :wink: :lol:

Pozdrawiam

W Tarnowie jest tylko jeden ich autoryzowany przedstawiaciel więc nie ma problemu z pomyłką.

Pod warunkiem, że wiemy o kogo chodzi.

Dla zwrócenia uwagi na ryzyko naruszenia dobrego imienia wizerunku firmy, polecam zobaczyć stronę:

http://www.oknoplast.pl/onas/ogolnie.html

i

http://www.oknoplast.com.pl/index.php

Wniosek nasuwa się sam: są dwie firmy o tej samej nazwie.

Pośrednim na to dowodem jest różny wygląd logo firmy.

Oknoplast z Łańcuta

http://www.oknoplast.pl/images/top3.jpg

Oknoplast z Krakowa

http://www.oknoplast.com.pl/IMG/Naglowek.jpg

.

A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej .

Dzięki czemu nie uzyskasz rabatów, które daje diler.

Może to być nawet 31% ceny podstawowej w okresach posuchy na rynku odbiorcy.

Tak mi wyszło po przedstawieniu ofery przez przemiłego i sympatycznego pana Leszka K. z OKNOPLAST w Krakowie przy Klimeckiego.

Muszę jednak dodać, że była to moja pierwsza wizyta u tego sprzedawcy nie zakończona jeszcze transakcją i wykonaniem usługi.

.