monikki 29.05.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 oczywiście, pomyliłam region, warszawa to nie małopolska, sorry. Ale opinia dalej aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wieliczka 29.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ja z kolei moge polecic firme Krak-Geo.Robili mi mapke do pozwolenia na budowea pozniej wytyczyli budynek. Przy tyczeniu dali nawet znizke. Pracuja szybko i sa terminowi. Ceny tez nie z sufitu.Dzialaja w Krakowie i okolicach. Tel. 667675522 lubtel. 603954535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia-1974 29.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam wszystkich Proponuję dopisać do BIAŁEJ LISTY biuro geodezyjne z Zielonek. Ostatnio zrobili dla mnie mapke pod projekt z rejonu Krakowa i musze przyznać że jestem bardzo zadowolona z ich usług. Geodeta nazywa się Bartosz Wołkowski tel 508 182-488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bombadill 01.06.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 CZARNA LISTA: Dealer Oknoplus'a z ul. Klimeckiego Rok temu zamawialem u niego okna+parapety+drzwi zewnetrzne. Przede wszystkim zarowno okna, jak i parapety byly zle wymierzone (facet wmawial mi, ze to moja wina, choc przeciez to jemu zlecilem te usluge); na uzytek montazu okien wg jego "pomiaru" musial czesciowo zamurowac mi kilka z otworow okiennych; oczywiscie o zadnej wymianie nie bylo mowy; gdy zagrozilem mu, ze podam sprawe do sadu i ze mu nie zaplace, on z kolei AUTENTYCZNIE MI ZAGROZIL, mowiac, ze cyt.: "u mnie na budowie to dopiero mozna byc zlosliwym i on lepiej wie, jak byc zlosliwym..." Kilka razy wzywalem go do roznych poprawek; nie omieszkal powiedziec mi, ze "musial tyle razy do mnie przyjezdzac, ze pewnie niedlugo okrazy kule ziemska i ze w umowie nie bylo kladzenia kafelkow, wiec zebym go do tego nie wzywal..." Takich kwiatkow w jego wykonaniu bylo bez liku. Moim zdaniem, wlasciciel tej firmy jest klasycznym psychopata: jego zawsze musi byc na wierzchu, nie waha sie zastraszac ludzi, mowi to, co jest mu wygodne, a i pewnie w stosunku do co bardziej niepokornych klientow rzeczywiscie "jest zlosliwy"; gdy zalezy mu na zleceniu, potrafi "byc mily", ale to konczy sie w momencie, gdy delikwent podpisze z nim umowe; wtedy zero kultury lub chociaz jej pozorow; Polecam OMIJAC GOSCIA SZEROKIM LUKIEM... Pojechalem do Oknoplusa, do Libertowa. Gdy opowiedzialem, jak zostalem potraktowany przez ich dealera, uslyszalem cyt.: "to nie nasza sprawa; prosze sie sadzic z panem B." Klasyczna spychologia stosowana, choc formalnie rzeczywiscie umowe podpisalem z panem B., to jednak przeciez jest on dealerem Oknoplusa i powinno bylo im zalezec na moim zadowoleniu; ale co tam, przeciez kase wzieli, wiec moglem "spadac na drzewo"... Cala ta sprawa byla najgorszym nadzianiem sie na nieuczciwego sprzedawce w calej historii budowy mojego domu. Najgorsze jest to, ze jak spojrze na te parapety, to szlag mnie ciagle trafia. Oczywiscie do sadu nie poszedlem... nie chce, zeby gosc stal sie "zlosliwy"... Powiedzialem wszystkim budujacym sie znajomym o tym, jak zostalem potraktowany zarowno przez pana B., jak i w koncu w Oknoplusie. Kilka dni temu zobaczylem tego samego goscia, jak mierzyl okna u niedalekiego sasiada. Postanowilem cala sprawe puscic szerzej, choc nie ukrywam, ze boje sie, ze powybija mi okna, lub zrobi inna "zlosliwosc"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 02.06.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Pocieszę Cię że miałem podobny problem z nieuczciwym dilerem Oknoplastu. Również zadzwoniłem do Oknoplastu i poinformowałem ich o postępowaniu ich jakby nie było przedstawiciela a tu:"to nie nasz sprawa, my do niego NIC nie mamy i nie możemy nic w tej sprawie zrobic"!!!. Ale przecież umowe podpisujesz na papierach firmowych nie dilera tylko Oknoplusa i to ONI gwarantują "najwyższą" jakość montazu itd.Ogólnie kpina. U mnie pomogła dopiero interwencja Rzecznika Praw Konsumenta.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 02.06.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 problem z nieuczciwym dilerem Oknoplastu Czyli z ...? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 03.06.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 CZARNA LISTA: Dealer Oknoplus'a z ul. Klimeckiego ... on z kolei AUTENTYCZNIE MI ZAGROZIL, mowiac, ze cyt.: "u mnie na budowie to dopiero mozna byc zlosliwym i on lepiej wie, jak byc zlosliwym..." Kilka razy wzywalem go do roznych poprawek; nie omieszkal powiedziec mi, ze "musial tyle razy do mnie przyjezdzac, ze pewnie niedlugo okrazy kule ziemska i ze w umowie nie bylo kladzenia kafelkow, wiec zebym go do tego nie wzywal..." Takich kwiatkow w jego wykonaniu bylo bez liku. Moim zdaniem, wlasciciel tej firmy jest klasycznym psychopata: jego zawsze musi byc na wierzchu, nie waha sie zastraszac ludzi, mowi to, co jest mu wygodne, a i pewnie w stosunku do co bardziej niepokornych klientow rzeczywiscie "jest zlosliwy"; gdy zalezy mu na zleceniu, potrafi "byc mily", ale to konczy sie w momencie, gdy delikwent podpisze z nim umowe; wtedy zero kultury lub chociaz jej pozorow; Polecam OMIJAC GOSCIA SZEROKIM LUKIEM... quote] Ja tez slyszalam podobne historie o tym dealerze: podobny styl, podobne "teksty"; mojej kolezance "wycial podobny numer" 2 miesiace temu; a namawialam ja na okna drewniane... z tego co wiem, to takich ofiar tego psychopaty jest wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 03.06.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Kochani , mam zamiar zamówić okna w Oknoplusie w Libetowie i mam teraz wątpliwości czy aby nie cała ta firma jest podejrzana ,a nie tylko jej dystrybutorzy. Napiszcie coś o oknach . Jutro ktoś z Libertowa przyjeżdza do mnie na pomiar okien . HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.06.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 problem z nieuczciwym dilerem Oknoplastu Czyli z ...? . W Tarnowie jest tylko jeden ich autoryzowany przedstawiaciel więc nie ma problemu z pomyłką. Problem był dokładnie z tym, że umowe podpisujesz z dilerem a potem do montażu przyjezdża firma X z którą ja jako kupujący i wiążący się z firmą Oknoplast nie mam nic wspólnego. Panowie z firmy X zlali robotę z góry na dół i niestety nie miałem okazji zobaczyć reklamowanej przez Oknoplast fachowości i profesjonalnego montażu. Zlewka klienta z góry na dół. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziab 03.06.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 okna mamy drewniane ale montaz robilł nam dealer Oknoplastu - firma Logo-servise z al. Pokoju 81 - terminowo, czysto i profesjonalnie.W logo-servis zamawialismy rozniez parapety z konglomeratu (botticino) - równiez pełne zadowolenie. ps. tesciowi sie spodobalo i zrobil to samo u siebie rowniez korzystajac z uslug logo-servis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.06.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Kochani ,mam zamiar zamówić okna w Oknoplusie w Libetowie i mam teraz wątpliwości czy aby nie cała ta firma jest podejrzana ,a nie tylko jej dystrybutorzy. Spokojnie Pomyliłaś Oknoplast z Oknoplusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 03.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Słoneczko , czytam ,że ten podejrzany facet z Klimeckiego pracuje dla Oknoplusa , a ja u nich chcę zamówić okna . Kurcze ,nie wiem co począć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Oknoplast i Oknoplus mają swoich przedstawicieli na Klimeckiego, ale ten niby "psychol" pracuje dla Oknoplastu, a Ty zamówiłaś okna w Oknoplusie, więc chyba nie masz powodów do niepokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 04.06.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Mnie już budowanie chyba się na głowę rzuciło . Dzięki Słoneczko za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 CZARNA LISTA: Dealer Oknoplus'a z ul. Klimeckiego ... a tutaj jest napisane że dla OknoPLUSA nie oknoplastu... ja już się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 04.06.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Słoneczko , czytam ,że ten podejrzany facet z Klimeckiego pracuje dla Oknoplusa , a ja u nich chcę zamówić okna . Kurcze ,nie wiem co począć w Krakowie na pewno niejeden dealer sprzedaje okna Oknoplusa (jesli jestes na nie zdecydowana); ja - po wysluchaniu opinii mojej dobrej kolezanki - na pewno zamowilabym gdzie indziej, niz na Klimeckiego; w koncu, nie kupujesz bulek za 5zl., tylko okna za grube tysiace; zastanow sie, czy warto ryzykowac... poza tym, gdy czytam Toma Bombadilla, to mysle, ze na 100% on sobie tego nie wymyslil, bo takich rzeczy sie po prostu nie wymysla; a zatem, majac w pamieci to, co mowila mi moja kolezanka i post Toma Bombadilla nigdy nie zamawialabym u dealera Oknoplusa z Klimeckiego; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 04.06.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Anoleiz Przeczytałam w końcu uważnie wszystko i...masz rację . A już się zmartwiłam ,ze ze mną już całkiem zle . Pocieszające jest to ,że jesteście WSZYSCYkapitalni i nie podchodzicie olewająco do problemów innych . A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej . Gościa z Klimeckiego ominę szerokim łukiem (polecam to również innym) -może w końcu splajtuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 06.06.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Czym macie kogos do polecenia do zrobienia ogrodzenia ? Czesc z siatki czesc laty drewniane ? PzdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 06.06.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 W Tarnowie jest tylko jeden ich autoryzowany przedstawiaciel więc nie ma problemu z pomyłką. Pod warunkiem, że wiemy o kogo chodzi. Dla zwrócenia uwagi na ryzyko naruszenia dobrego imienia wizerunku firmy, polecam zobaczyć stronę: http://www.oknoplast.pl/onas/ogolnie.html i http://www.oknoplast.com.pl/index.php Wniosek nasuwa się sam: są dwie firmy o tej samej nazwie. Pośrednim na to dowodem jest różny wygląd logo firmy. Oknoplast z Łańcuta http://www.oknoplast.pl/images/top3.jpg Oknoplast z Krakowa http://www.oknoplast.com.pl/IMG/Naglowek.jpg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 06.06.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A okna zamówię bezpośrednio u producenta ,bo do niego mam najbliżej . Dzięki czemu nie uzyskasz rabatów, które daje diler. Może to być nawet 31% ceny podstawowej w okresach posuchy na rynku odbiorcy. Tak mi wyszło po przedstawieniu ofery przez przemiłego i sympatycznego pana Leszka K. z OKNOPLAST w Krakowie przy Klimeckiego. Muszę jednak dodać, że była to moja pierwsza wizyta u tego sprzedawcy nie zakończona jeszcze transakcją i wykonaniem usługi. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts