Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Polecam wszystkim architekta Kamila tel. 500 283 685 z pracowni Stoodio. Współpraca świetna, idealne zrozumienie potrzeb klienta czyli naszych. Zaproponowane zmiany dużo pomogły naszemu projektowi, nagrodą dla architekta jest podziw naszych gości którzy oglądając nasz wąziutki domek mówią że jest przestronny i tyyyyyle tu miejsca.

Konieczki, wrzuć jakieś zdjęcia na Forum. Jestem bardzo ciekawa jakie miał pomysły pan Kamil. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na czarną listę chciałbym dopisać firmę Max-Rem Robert Cyrek. Spośród wielu rzeczy które miał okazje robić nic nie zostało tak zrobione jak się umawialiśmy, do tego nie potrafi dotrzymać słowa, terminu. Jak ktoś chce szczegóły, to zapraszam na PW.

Na białą listę chcę dopisać allegrowicza: drzwi-drewno - drzwi pierwsza klasa, w zimie się nie pozsychały, w lecie nie nawilgły.

Nie ma sprawy, wezmę w weekend aparat i w przyszłym tygodniu poślę

Dziekuje i sorrki za przejezyczenie napisalam RAFFA 2 zamiast FAFFA 2 ;).....

Przeslalam na Twojego priv. moj mail jesli mozesz to wrzuc na niego kilka fotek .....:)

Pozdrawiam

Edyta

Nie mam żadnego wirtualnego albumu więc bedzie ciężko, a poza tym moja ślubna druga połowa się nie zgadza na upublicznianie zdjęć więc postaram się opisać. Nasza sytuacja była ciężka bo mamy strasznie wąską działkę (całe 13m), brak możliwości budowy w granicy więc powstał domek szeroki na 7,5m. Taka stodoła. Ja jestem z zawodu budowlańcem więc miałam wizję na wnętrza co chce mieć gdzie i jak. Architekt załatwił nam odstępstwo od ministra (teraz już nie trzeba), złożył projekt w którym nie było żadnych braków (a to świadczy o profesjonalizmie ) i do tego zrobił nam architekturę wnętrz - nam się podoba - narazie jeszcze w projekcie. Acha i będziemy mieć za sprawą tego Pana odjechaną elewację :) (ale taką sami chcemy i on nam taką zapodał)

Witam,

a może ktoś ma doświadczenie z ekipami tynkarskimi z okolic Wadowic? Wiele czytałem na forum na temat p. Żmudy, postaram się dodzwonić do niego. Jednak jak komus jeszcze coś przyjdzie do głowy to niech napisze :)

Masz tu namiar na konkretnych tynkarzy. Młode chłopaki, pozbawieni skłonności do filozofowania i marudzenia na byle co. Tynkują cem.-wap. oraz gipsowe. Tynki maszynowe, zacierane mechanicznie. Gwarantuje że będziesz happy. :) Są z Zabierzowa czy Krzeszowic ale to nie stanowiło problemu dojazdu do mnie z 50km co dzień przez tydzień.

http://www.tynktech.vgh.pl/viewpage.php?page_id=18

Witam.

Chciałam ostrzec przed elektrykiem p. Marcinem Ciarankiem z Maszkowa gm. Iwanowice (firma nazywa się ELEKTRIMAR), na którego namiary wzięłam zresztą z tego forum. Początkowo wydawało się, że wszystko jest ok. Jednakże gdy p. Marcin Ciaranek wykonał większość prac okazało się, że nie można go skłonić do ich zakończenia co wstrzymuje inne prace. Jest niesłowny, przestał odbierać telefony, jeżeli uda się z nim skontaktować najczęściej tylko sms-em to i tak nie dotrzymuje złożonych przez siebie obietnic. Ten stan trwa już 3 m-ce. A jeżeli jakimś cudem przyjedzie na budowę to okazuje się, że jest nieprzygotowany do wykonania całości robót i znowu jakaś ich część zostaje niezrobiona. Próbowałam wszystkiego. Żadne argumenty nie skutkują. Gość jest niereformowalny. Ostrzegam!!!

A ja polecam pana Mariusza z miejscowości Mogilany - firma 4B.

Robią praktycznie wszystko - budowa całych domów i wykończenia.

U mnie zaczęli wykonywac prace dopiero po skończeniu dachu przez innych fachowców i ... bardzo żałuję, że nie budowali mi domu od początku!

Wylewki ekspresowo i są super - podobnie regipsy, gładzie.

Ostatnio ocieplenie domu i podbitka - w porównaniu do wcześniejszych ekip naprawdę pełen profesjonalizm.

Jestem bardzo zadowolony i nie muszę się na szczęście o nic martwic z panem Mariuszem przy domu zwłaszcza, że w tym roku mam masę delegacji i praktycznie przyjeżdżam raz na jakiś czas zobaczyc efekty :-)

Ceny rozsądne, nie są bardzo niskie - ale raczej średnia rynkowa. Wszystko czarno na białym - po wycenie żadnych dodatkowych kosztów - a to bardzo cenię.

Poza tym pan Mariusz jest redaktorem technicznym gazety DomProjekt - i rzeczywiście ma ogromną wiedzę, proponuje różne fajne rozwiązania - np. u mnie poddasze z odsłoniętymi, wyczyszczonymi krokwiami - można zrobic pokoje w stylu góralskim / czy też extra podwieszane sufity w holu z halofenami i wężami świetlnymi.

a ta firma to:

Mariusz Baran, firma 4B

tel. 505 124 611

[email protected]

Proszę powolac się też na Mirka B. - a możecie liczyc na jakiś rabat czy promocję.

Pozdrawiam!

Odradzam elektryka pracującego w Enionie, a prywatnie robiącego przyłącze i instalację elektryczną. Pan Zbigniew Malik jest osobą bardzo niesłowną - obiecuje, że będzie o 7 rano, po czym po iluś telefonach przyjeżdża o 15.00 na 1h i nie pojawia się kolejne 2 dni. Bierze zaliczki na materiały po czym ma problem z rozliczeniem ich, np. na fakturze znajdują się bezpieczniki, których nie widzieliśmy na oczy lub widnieje 2x więcej kabla niż zostało zużyte. Instalacja, która zajmuję do 2 tygodni u nas trwała prawie 2 m-ce i nie muszę pisać ile kosztowała nerwów. Na koniec zostawił nieopisaną skrzynkę oraz niezałatwione formalności w zakładzie energetycznym. Wszyscy fachowcy i znajomi, którzy przychodzili łapali się za głowę widząc "naszą instalację". Skończyło się wzięciem elektryków, którzy musieli po Panie Zbigniewie popoprawiać chociaż nie wszystko się już dało.. :/