Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

UWAGA!!!! EDWARD ŁASAK

NA CHOLERNIE CZARNĄ LISTĘ CHCĘ WPISAĆ :

EDWARDA ŁASAKA!!! TO OSZUST I NACIĄGACZ....

Obiecuje gruszki na wierzbie!!!!! a płacisz jeśli jesteś cwany tylko potrójnie :)

Jak nie łapiesz klimatów budowy to przepłacasz co najmniej 5X

Jego układy ze składami budowlanymi i jego prowadzone dzienniki to jedno wielkie oszustwo!!!

Po za tym jest niezrównoważony psychicznie!!!!

UWAGA NA TEGO GOŚCIA!!!!

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NA BIAŁĄ LISTĘ POSIADAM BARDZO DOBRYCH FACHOWCÓW od ociepleń z zewnątrz, ogrodzenia, wszystkie prace ziemne.... Na prawdę mogę polecić z czystym sumieniem w okolicach Krakowa głównie południe

Wiem co pisze miałem około 7 koparkowych :) mój gość może nie jest tani (drogi też nie), ale robi tą samą prace w 2X krótszym czasie :) dla niego nie ma rzeczy niemożliwych...

Ja byłem w szoku jak radził sobie w naprawdę trudnych warunkach.... wyśle namiary jeśli ktoś potrzebuje

[email protected]

Matko, ludzie bardzo Wam współczuję ale dlaczego nie nauczycie się że płącimy całość PO wykonanej robocie

absolutnie ŻADNYCH ZALICZEK. To nie wykonawca Wam robi łaskę tylko odwrotnie.

Poza tym padło tu na forum piękne stwierdzenie o płaceniu za usługę

100% ustalonego wynagrodzenia należy się za 100% wykonanej pracy w 100% ustalonego terminu w 100% ustalonej jakości

Jakiekolwiek odstępstwa są podstawą do nie zapłacenia całości

Gwarantuję że tak się da, nam się udało postawić SSO w 2 m-ce choć nie obyło się bez problemu z pokryciem dachu

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Z przyjemnoscia moge polecic mojego pana slusarza, ktory robil mi drabinki stalowe na antresole (do obejrzenia w dzienniku) - tanio, szybko i sprawnie. Do tego wyjatkowo grzecznie i sympatycznie oraz z inicjatywa wlasna dla niezdecydowanych. Tel. 660 031 477. Pan Krzysztof. Robi tylko prywatnie. ;)

Rowniez zdecydowanie polecam pana Krzysztofa. Nam poprawial furtke (spawanie, dyletacja, zamek).

u mnie bylo identycznie!! wyslalem zdjecie z dachowka czekalem 4 msc ( zostalo mi dachowki bocznej wiec dach skonczyli ) po kilku msc sie przypomnialem oni do mnie ze mam uszkodzona dachowke przywiezc:) m owie nie mam sorry sprzatalem kolo domu - napisalem pismo i odstąpili od rządań

czlowiek im zostawil 45000 a tak postepuja... z paletami musialem zawiezc sam na przyczepce bo sie doprosić nie moglem

mam takie samo zdanie jak ty o Trapezie - do zapłaty są mega uprzejmi jak zaplacisz mają Cię w D...

Ja kupowalem u wspomnianego Pana Tomka... nie wiem jak Wy podobno roznie mozna trafic sasiad tam teraz kupuje dachowke powiedzialem zeby szedl do kogos innego

Ja kupowałam u Pana Bogdana K.. Wygląda na to, że to praktyka u nich. Mąż zrobił mu awanturę, więc palety zabrali, ale z reklamacją dalej stoimy w martwym punkcie. Jak uzasadniłeś w piśmie do Nich. Bo nam powiedział wspomniany Pan Bogdan, że to wymóg Creatona. Wymieniają uszkodzoną na dobrą i nie da się inaczej. Przywieźli Ci, czy sam musiałeś odebrać?

No to widzę że się w Trapez dużo pozmieniało, ja miałam taką sytuację że odebrałam i podpisałam odbiór rynien stalowych później zauważyłam ze są zarysowane zadzwoniłam i kazali przywieźć i wymienili na nowe. Ale to było dwa lata temu..... W tym roku kupowałam śniegołapy i było ok. Ale zazwyczaj tak jest że jak ktoś dostanie kasę to klienta ma gdzieś.

Hejka

Widze , ze rozgorzala dyskusja na temat TRAPEZ , ja zakupilam caly material na dach w Trapez - Carbo II na Zakopianskiej , jak do tej pory super obsluga ze strony Pana Tomka , material dojechal na czas ( jest kilka brakow maja byc dowiezione w tym tygodniu ) , sa rowniez rozbite dachowki ( kilka ) - zrobilam zdjecia i stosowna notatke do tego oraz poinformowalam Pana Tomka o calej sytuacji . Dach bede dopiero robila za kilka dni wiec zobaczymy jak dalej sytuacja sie rozwinie ........ jak do tej pory wspolpraca OK.

Widzę, że na temat Trapez Carbo różne są opinie... u nas ani zdjęć żadnych nie robiliśmy u (uszkodzonych dachówek), ani reklaramcji nie pisaliśmy. Po prostu zaznaczyliśmy na protokole odbioru braki i to wszystko.

Rynna jedna też była porysowana i blacha do wykończeń i to bez najmniejszych zastrzeżeń wymienili (panowie z transpotu to po prostu zabrali), a brakujący element nam dowieziono na budowę w ciągu tygodnia.

Inne elementy (śniegołapy, okno dachowe, wyłaz) były bez zastrzeżeń. W międzyczasie zmieniliśmy też w zamówieniu folię kalenicową na grzebienie i nie było problemu. Podobnie z folią paroprzepuszczalną.

Więc my narzekać nie będziemy, ale domyślam się, że może po prostu mieliśmy szczęście....

P.S. Jak w środku palety dachówka była poobijana (czego nie sprawdzaliśmy przecież, bo dachówek mieliśmy ok. 3200), to nasza ekipa je zwyczajnie wzięła na docinkę na skosy.

u mnie jedna z Pań przyjechała na budowe, powiedziała, że pada deszcz i zainkasowała 350 zł ;-(

I tak powiedziała sobie 350zł a Ty grzecznie zapłaciłaś??? a jak by bąknęła 700zł?

Jeżeli tak to gratuluje naiwności...

Weź ją do mnie przyślij...psami poszczuje i jeszcze mi zapłaci 350zł za to że przywozi deszcz ze sobą :)

CZARNA LISTA WYKONAWCÓW TWOJSTYL.NET

witam, do grona nierzetelnych firm chciałbym dołaczyć twojstyl.net z Krakowa ul Prandoty 6

Firma na poczatku sprawia dobre wrazenie, maja lokal, za darmo robią pomiar z rysunkiem jednak jak już "złapią" ofiarę to z realizacja znacznie gorzej.

Cale szczescie zdarzyli u mnie zrobic jedynie kuchnie i szafe w korytarzu. Dla fachowców kolor aluminium, aluminium mat czy satyna to to samo - kazde rozety inne, rury do montazu barku rownież. za dół kuchni ok 3,5 metra szafek zapłaciłem 4000 tys zl, klamek do szafek tez nie chcialo im sie szukac zamiast spasować je do długości kupili worek relingów niezaleznie czy szafka ma 30 cm czy 60 cm szerokości przez co okazalo sie ze ta krótsza 30 cm przy otwarciu obija o szafkę obok. Do tego szuflady źle spasowane, dziury i odstepy. To nic że okazalo się że jedna szafka wyszla za krótka wstawili listwę ciemny orzech z boku i było już OK, mimoze że cala kuchnia to lakier wysoki połysk:D . Generalnie szafki obiekt drwin i dowcipów kolejnych fachowców- sama naprawa tego partactwa kosztowala mnie kolejne kilkaset zlotych.

Dalej- przedpokój. Szafa zamontowana tak jak wymiary wnęki jednak okazało się po montażu że ściany są krzywe więc drzwi przesuwne się nie domkną i zostaje 3,5 cm szpara. po napisaniu reklamacji Szanowny wlasciciel nawet nie pokwapil się przyjechac i obejrzec dzielo fachowców- odparł że to wina krzywych scian i wiedzielismy o tym wczesniej że tak będzie:D

wiecej info na prv

11.jpg

111.jpg

11.jpg

111.jpg

NIE POLECAM :

Marcin Radecki

Firma : http://www.remontyodadoz.tupolecam.pl/

każdy ustalony termin robi się podwójnie długi i nie ma roboty, której nie są w stanie spaprać, a biorą się za wszystko i sprawiają wrażenie solidnych.

"szara" strefa mieląca kolejnych pracowników i doprowadzająca kolejnych Klientów do krańcowej wytrzymalości.

Biała Lista - Ekipa od elewacji. U nas właśnie skończyli - styropian 17 cm i tynk silikonowo-silikatowy Ceresit, do tego parapety klinkierowe i montowanie styropianowych gzymsów dookoła okien - i wyszło przepięknie. Solidni, bardzo dokładni. Druga najlepsza ekipa na naszej budowie (po ekipie p. Żmudy od tynków wewnętrznych, której nikt nie pobije :-)). Wprawdzie przekroczyli znacznie termin realizacji ale efekt był tego wart - wszystko zrobione idealnie, dopracowany ostatni szczegół. Do tego mili i sympatyczni, zawsze pod telefonem i zawsze na czas w pracy, doradzą fajne rozwiązania (a odradzą te nieprzemyślane). Przed rozpoczęciem prac nie było problemu aby pokazali efekty poprzednich zleceń. Polecam! Tel. 888 183 882. Edytowane przez ulkap