Mozarcik 07.11.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Nie wiem jakich wymiarów te okna, ale 1.5 dnia na 28 szt to u mnie nic dobrego nie wróży. Byłem osobiście przy montażu u siebie i takie tempo to jak już stwierdziłem wcześniej - ale może to byli "szpece' Już odpowiadam: 6 okien balkonowych, 20 okien normalych (w sensie 90 cm lub 150 cm - te już podwójne), a 3 okna małe piwnicowe. "Szpece" byli z firmy Oknoplus z Libertowa. Czy to długo czy krótko - mamy niewiele doświadczenia w tym temacie. U sąsiada 14 okien zamontowali w cały dzień (u nich okna drewniane z firmy Nature). Kiedyś ktoś generalnie pytał o montażystów od firmy Grafiti, stąd dzielimy się naszym doświadczeniem, które jest całkiem dobre. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korekk 09.11.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Nie ukrywam, że jestem dość zdezorientowana co do wyboru głownego wykonawcy stanu surowego. Jedni kogoś polecają inni odradzają. "Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził". Jak mam się wtaki razie zabrać i czym kierować przy wyborze wykonwcy.Cena to tylko jedno z kryteriów. My mieliśmy chyba farta. Ekipa którą wybraliśmy wybudowała rok wcześniej taki sam domek jak nasz w okolicy więc siłą rzeczy byli naturalnym kandydatem dla nas. Domek zrobili porządnie, klient (nasi znajomi) był zadowolony, zatem ich polecił. Cenę w porównaniu z innymi mieli najlepszą i jeszcze trochę potargowaliśmy się. Umowa podpisana, na wiosnę ruszamy. Dodam też, że adaptację i zmiany robi nam dokładnie ten sam architekt co u znajomych, zatem będzie nieco tańszy bo nie musi przeliczać stropu drugi raz no i wiele pomysłów po prostu skopiowaliśmy. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 09.11.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Ja pytałem o firmę Grafiti i okna z OKNOPLUSA i za niedługo będę wstawiał okna to też coś powiem na ich temat . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 09.11.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 mogę wiedzieć ile teraz ekipy biorą za stan surowy zamknięty?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona.x 09.11.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 czarna lista wies��aw laso�� tel. 0507-462-089 begin_of_the_skype_highlighting**************0507-462-089******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************0507-462-089******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************0507-462-089******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************0507-462-089******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************0507-462-089******end_of_the_skype_highlighting facet jest z trzebini. Us��ugi remontowo budowlane wies��aw laso�� firma ��wiadczy us��ugi z zakresu -malowanie -g��adzie gipsowe -��ciany murowane oraz z p��yt gk -glazura zpewnial ze wejdzie na budowe za dwa tygodnie bo wtedy konczy rozpoczeta budowe , cena byla ustalona.w ciagu tego czasu dzwonilem trzy razy upewniajac sie ze sie nie rozmyslil ,ale zapewnial ze jak sie umawia to nigdy nie zmienia zdania .wszystko bylo dopracowane , po nim wchodzil elektryk , hydraulik i tynkarze.dzien wczesniej potwierdzilem spotkanie i potem niespodzianka.w dzien rozpoczecia robot facet nie odbieral i wkoncu wylaczyl telefon.czekalem na goscia dwie godziny myslac ze moze bateria mu padla.na drugi dzien odebral i poinformowal mnie ze ma inna robote i ze nie bedzie u mnie robil. Tak wiec czarna lista Również NIE POLECAM p. Lasonia Wiesława z trzebini, spotkało mnie to samo, nie pojawił się w dniu remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrober1975 09.11.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 I nadszedł czas na kolejne podsumowanie . Nastał sezon na bramy garażowe,dlatego też z czystym sumieniem mogę polecić RASTOR ,Wilków 86 ,Kocmyrzów.Od początku do końca świetny kontakt ,zarówno telefoniczny jak i mailowy .I nie było "ze sie nie da" ,"że moze jutro" ,"że jakoś to będzie "...Szybka odpowiedz na zapytanie ,pomiar,doradztwo .CENA : najkorzystniejsza .Zdecydowanie ,jeszcze raz polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 09.11.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Podpisuje się pod słowami roberta1975 co do firmy Rastor, u mnie bramkę sprawnie i skutecznie zamontowano. Wszystko w uzgodnionym terminie. http://www.serwis-hormann.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.11.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 A ja polecam pana Hydraulika Rafał Grela 8889275685.Robił u mnie sam bo go uprosiłam ,zeby zrobił mi chodź wode (wydutkał mnie zbywaniem przez ponad tydzień hydraulik polecany na tym forum p.Pryga) a tynki się zbliżały wielkim krokiem .Pana Rafała robotnicy robili na innej budowie pan Rafał ma konkurencyjne ceny ,szybko ,czysto (sprząta po sobie )punkt u pana Rafała to 90 zł .Załozenie skrzynki z rozdzielaczem 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 10.11.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 UWAGA! Zakład Budowlany Aleksander Piszczek (Piotr Piszczek) Brzezna, Podegrodzie- Tyle co Oni obiecają nie da Wam nikt!Ekipy biorą z łapanki, nie czytają projektu robią po swojemu, partaczą.Piotr P. mógłby spokojnie startować w konkursie Łgarzy i zająłby pewnie zaszczytne miejsce na podium.Do tego naciągają Inwestora, podwykonawców jak i swoje ekipy na kasę i dalecy są od rozliczenia zaległości. Proponuję forwardować tą informację gdzie się da, bo Panowie szukają naiwnych w całym kraju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 10.11.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 a może ktoś polecić radiestetę(różdżkarza) okolice Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boztwa 12.11.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 witam, ja mam bardzo niekorzystne doświadczenia z różdżkarzem. Zatrudniłam takiego, ponoć bardzo znannego do wskazania miejsca, gdzie można wykopaćstudnie z dużą wydajnością. Co prawda było to 8 lat temu, ale bardzo dobrze pamiętam. Przyjechał starszy pan, robił bardzo mądre uwagi, ale tam, gdzie wskazałmiejsce, po odwiercie 20-metrowym nie znaleźliśmy wody. Kosztowało mnie to ok.600 zł, ale oprócz nowych doświadczeń z wyłudzaniem pieniędzy i kosztami odwiertu nic więcej nie zyskałam. Od tej pory zdecydowanie unikam tajemnej wiedzy i jeśli miałabym zaryzykować jeszcze raz, to zapłaciłabym dopiero po zaczerpnięciu pierwszego wiadra wody z nowej studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.11.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 a może ktoś polecić radiestetę(różdżkarza) okolice Krakowa? Nie korzystałam, ale gdybym potrzebowała, napisałabym najpierw do nich: http://www.pcr.org.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozien 13.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 no to mnie pocieszyłaś a ja potrzebuję wiedzieć czy mam i gdzie ewentualnie wodę hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_em 14.11.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam serdecznie, Poszukuje ekipy z Krakowa lub okolic, która wykończy małe mieszkanie w stanie deweloperskim(kafelki, panele podłogowe, biały montaż). Zależy mi na czasie, także priorytetem - oprócz solidności wykonania - jest przede wszystkim ich dyspozycyjność w najbliższych tygodniach. Może ktoś z Wasorientuje się, kto z fachowców ma obecnie wolne terminy? Nie jestem z Małopolski, także w ogóle nie orientuję się, gdzie szukać specjalistów, a których firm unikać. Będę wdzięczna za wszelkie rady/uwagi. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 15.11.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 WitamPrzebrnąłem przez dużą część wątku i nie natknąłem się na geodetów lub nie zauważyłem. Proszę o namiar na solidnego geodetę do wykonania pracy w urzędzie. Chodzi mi o wgląd do archiwum i sprawdzenie historii podziałów mojej działki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 15.11.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 mnowak335: Wysłałem Ci na priva namiar telefoniczny na mojego kolegę - geodetę. Będzie się nadawał do tego zadania ponieważ jest mega-skrupulatny (czasem to wada u geodety ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 17.11.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 boztwa Madeje sobie podaruj. Do tej pory odbija mi się czkawką..... Z tego co słyszałem od znajomego - racja, zwłaszcza w bardziej skomplikowanych konfiguracjach (szyb windy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.11.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 witam, ja mam bardzo niekorzystne doświadczenia z różdżkarzem. Zatrudniłam takiego, ponoć bardzo znannego do wskazania miejsca, gdzie można wykopać studnie z dużą wydajnością. Co prawda było to 8 lat temu, ale bardzo dobrze pamiętam. Przyjechał starszy pan, robił bardzo mądre uwagi, ale tam, gdzie wskazał miejsce, po odwiercie 20-metrowym nie znaleźliśmy wody. Kosztowało mnie to ok.600 zł, ale oprócz nowych doświadczeń z wyłudzaniem pieniędzy i kosztami odwiertu nic więcej nie zyskałam. Od tej pory zdecydowanie unikam tajemnej wiedzy i jeśli miałabym zaryzykować jeszcze raz, to zapłaciłabym dopiero po zaczerpnięciu pierwszego wiadra wody z nowej studni. Mysle ze to wlasnie zalezy od predyspozycji jakie posiada człowiek.. Dlaczego pisze? Mój dziadek niestety św pamięci miał ten dar... w swoim zyciu wykopał kilkadziesiąt studni i nigdy nie miala miejsce sytuacje iż wody nie było. Mało tego - udało mi się jeszcze iż sprawdził mi położenie żył przechodzących przez mój dom - wskazał w którym miejscu i kazał położyć pod wylewkę folię która tłumiła w/w. Aby to sprawdzic kupilem kilka kawałków foli w castoramie kładlismy na żyle obok studni i gdzie różdka nie poszła ku dołowi tam było ok. Kilka osob nie wierzyło w to - ale np polecani przez niektorych Wylewkarze od Pana Marka się przekonali. Wiem ze to trudno uwierzyc ale jak ja wezme rozdzke i przejde przez zyle nic sie nie dzieje. Jak ja trzymalem rozdzke w prawej rece dziadek w lewej ( moja reka lewa a jego prawa były złączone ) momentalnie na żyle róźdżka idzie w dół. Nie potrzebował specjalnych rozdzek - odpowiedniej dlugosci i krztałtu patyk chyba ze śliwy. Szkoda ze takich ludzi jest coraz mniej ... - mnie się udało i w to wierze bo to widziałem i tego doświadczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.11.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam serdecznie, Poszukuje ekipy z Krakowa lub okolic, która wykończy małe mieszkanie w stanie deweloperskim (kafelki, panele podłogowe, biały montaż). Zadzwoń do naszej ekipy murarzy (polecałam ich już na forum nieraz), którzy w zimie zajmują się właśnie takimi pracami: 887 872 413 Krzysztof Romanek i powiedz że od Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_em 18.11.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zadzwoń do naszej ekipy murarzy (polecałam ich już na forum nieraz), którzy w zimie zajmują się właśnie takimi pracami: 887 872 413 Krzysztof Romanek i powiedz że od Oli Bardzo dziękuję za namiary i telefon zapowiadający:) Jesteśmy już wstępnie umówieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts