Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śmietnik w ogrodzeniu

Recommended Posts

Mam pytanie dotyczące ogrodzenia.

Wiem, że trzeba zgłosić w starostwie budowę ogrodzenia i pokazać projekt. Właśnie chciałam sobie zaprojektować ogrodzenie, ale mam problem ze śmietnikiem. Architekt narysował mi na planie zagospodarowania działki 2 metry od ogrodzenia sąsiada, ale szczerze mówiąc jeszcze nigdzie nie widziałam śmietnika w takiej odległości - wszyscy budują w rogu działki. I teraz nie wiem jak mam narysować. Czy tak jak chciałabym mieć i ewentualnie (albo i na pewno) nie dostać zgody, czy zgodnie z przepisami, dostać zgodę a potem ... zrobić po swojemu. :oops:

Dodam jeszcze, że mój tata robi ogrodzenia i wszyscy klienci przynoszą mu projekty ze śmietnikami w rogu. A niektórzy nawet nie mają projektu. Jak Wy robiliście i co ja mam zrobić?

Mój sąsiad akurat nie ma śmietnika w tym rogu. Co prawda mógłby dać mi swoją zgodę, ale wtedy też musiałby tam wybudować śmietnik. Raczej na pewno nie będzie go tam budował. :(

Z resztą i tak już jest za późno, bo mam już pozwolenie na budowę, a właśnie dzwoniłam do Starostwa. Teraz jeśli chciałabym zrobić w rogu działki to musiałabym przede wszystkim złożyć projekt zamienny i wystąpić o zmianę pozwolenia na budowę. Nie chce mi się znowu bawić w formalności, więc zostawiam tak jak jest. Trudno się mówi. :(

Czy tak jak chciałabym mieć i ewentualnie (albo i na pewno) nie dostać zgody, czy zgodnie z przepisami, dostać zgodę a potem ... zrobić po swojemu. :oops: ?

Hej!

Mam ten sam problem. Postanowiliśmy zrobić po swojemu :oops: :oops: :oops: (niezgodnie z planem zagosp. działki). Przepis jest trochę nieuzasadniony a my nie jesteśmy flejtuchami. A z resztą - niech się raz gmina pobuja ze mną a nie ja z nimi...

• 1 month później...
  • 5 years później...