KozAnka 27.02.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Mam pytanie dotyczące ogrodzenia. Wiem, że trzeba zgłosić w starostwie budowę ogrodzenia i pokazać projekt. Właśnie chciałam sobie zaprojektować ogrodzenie, ale mam problem ze śmietnikiem. Architekt narysował mi na planie zagospodarowania działki 2 metry od ogrodzenia sąsiada, ale szczerze mówiąc jeszcze nigdzie nie widziałam śmietnika w takiej odległości - wszyscy budują w rogu działki. I teraz nie wiem jak mam narysować. Czy tak jak chciałabym mieć i ewentualnie (albo i na pewno) nie dostać zgody, czy zgodnie z przepisami, dostać zgodę a potem ... zrobić po swojemu. Dodam jeszcze, że mój tata robi ogrodzenia i wszyscy klienci przynoszą mu projekty ze śmietnikami w rogu. A niektórzy nawet nie mają projektu. Jak Wy robiliście i co ja mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 28.02.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Prawo budowlane zezwala na sytuowanie śmietników w odległości min. 2 m od granicy działki. Dopuszcza usytuowanie w granicy przy drodze i w granicy sąsiedzniej działki tylko jeżeli styka się z śmietnikiem sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 28.02.2006 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Mój sąsiad akurat nie ma śmietnika w tym rogu. Co prawda mógłby dać mi swoją zgodę, ale wtedy też musiałby tam wybudować śmietnik. Raczej na pewno nie będzie go tam budował. Z resztą i tak już jest za późno, bo mam już pozwolenie na budowę, a właśnie dzwoniłam do Starostwa. Teraz jeśli chciałabym zrobić w rogu działki to musiałabym przede wszystkim złożyć projekt zamienny i wystąpić o zmianę pozwolenia na budowę. Nie chce mi się znowu bawić w formalności, więc zostawiam tak jak jest. Trudno się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 28.02.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Przynajmniej furtkę do śmietnika trzeba odsunąć od rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.02.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Czy tak jak chciałabym mieć i ewentualnie (albo i na pewno) nie dostać zgody, czy zgodnie z przepisami, dostać zgodę a potem ... zrobić po swojemu. ? Hej! Mam ten sam problem. Postanowiliśmy zrobić po swojemu (niezgodnie z planem zagosp. działki). Przepis jest trochę nieuzasadniony a my nie jesteśmy flejtuchami. A z resztą - niech się raz gmina pobuja ze mną a nie ja z nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.04.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 a mi sasiadka powiedziala ze sie nie zgadza i caly plan w ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 02.05.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 U mnie śmietnik wkomponowałem w ogrodzenie. Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 03.05.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 trochę mylące rozwiązanie, zamiast do furtki wejściowej można trafić do... śmietnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts