Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 262
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ula, a do kogo to bylo? :rolleyes:

Zasadne pytanie, to było do niejakiego "2112wojtek", który wypowiedział się tak:

"...Od paru tygodni ćwicze wlasnie beton w polaczeniu z kempas, co prawda nie na podlodze ale na scianach. Namawiam usilnie klienta i jestem prawie przekonany , ze sie zgodzi. Wnetrze ze wzgledu na przeznaczenie musi wygladac dosyc klasycznie/bo to szef firmy/ ale wlasciciel lubi nowoczesnosc.

Na sicianach polerowany beton bedzie jednak powaznym poroblemem, wiec albo polecimy na architektonicznym i damy sobie spokoj z polerowaniem albo zrobimy powierzchnie polimerowo betonowa. Zobaczymy co miejscowe spece Krakusy nam powiedzą?

Osobiscie nie kladlem nigdy polerowanego betonu we wnetrzach ale widzialem i wyglada to dosyc efektownie. Nawet "ładne" dylatacje na duzych powierzchniach moga dodawac uroku. Ponoc najefektowniej taka posadzka wyglada jesli wykonuje sie ja na posadzkach plywajacych , bezspoinowa ale nie widzialem i nie wiem jak sie to wykonuje.

Bardzo ciekawie wyglada laczenie posadzek z betonu polerowanego w polaczeniu z drewnem czy to w formie aplikacji czy plyt. Beton daje sie dodatkowo podbarwiac, efekty kolorystyczne sa wrecz dowolne a dobrze wypolerowany sprawia wraznie olbrzymich plyt gresowych..."

Ale to było w marcu 2007, więc pewnie od tej pory zdążył się wylogować:)

Tym niemnej, jeśłi ktoś zna speców od betonu do wnętrz w Krakowie to będę wdzięczna.

alek99 daj namiary na tego gościa z allegro co tym handluje, bo ja też szukam w przystepnej cenie a ta cena jest naprawdę zadowalająca.

guzie , mój mąż też planuje żeby zrobić samemu, też myślał żeby zrobić matrycę i wylać np z wylewki samopoziomującej, i wzmocnić siatką i cos tam jeszcze kombinował ale nie znam niestety szczegółów. Jak ktoś ma gotową receptę to prosimy się podzielić taką recepturą

http://img337.imageshack.us/img337/8074/cianabeton.jpg

Sposób wykonania bardzo prosty kręcisz płyty G-K no z odstępami, następnie gruntujesz i nakładasz ten fox dekorator beton i po sprawie :) potem ewentualne dodatki w postaci mocowań i po srpawie...

No niby proste, a jak dociąć płyty na równo???

• 3 months później...
Jeżeli to nie musi byc to efekt takich płyt betonowych polecam doskonałą mieszankę cementu portlandzkiego, klej do płytek Najlepszy spisał się Sopro) oraz niebieska fuga wszystko mieszamy w proporcji 5:5:1 (jeżeli ktoś chciałby osiągnąć ciemniejszy odcień niebieskiego należy dodać więcej fugi).Należy nakładać to na ścianę po wcześniejszym jej zagruntowaniu.

• 1 month później...
  • 7 months później...