dashmag 29.09.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 boratomUtrzymanie w czystości to kwestia pozamiatania albo odkurzenia- okazjonalnie,nie mam wosku położonego na powierzchni, ze względu na moja obawę o poślizgniecie,tak, ze nie jest błyszcząca.Od 5-ciu lat nie wymaga żadnej pielęgnacji, a pomieszczenie jest używane ostro i często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 29.09.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja się strasznie obawiam pylenia i ogromnych ilości kurzu z tym związanym. Jestem alergikiem i tkaniny ograniczają się w naszych wnętrzach do tapicerki i pościeli. A jak jest z myciem takiej podłogi - beton nie pije wody? Ja rozważałam pokrycie posadzki betonowej żywicą! Jeszcze mam sporo czasu na rozmyślania! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.09.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Beton musi byc zaimpregnowany, wtedy nie pije wody i sie nie pyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dashmag 30.09.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dla tych co są zainteresowani robieniem blatów z betonu podaje link do interesującej strony z instrukcjami- Guru betonu Fu-Tung Chenga. http://www.bobvila.com/HowTo_Library/Concrete_Countertops_The_Design_and_Construction_Process-Countertops-A3948.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 30.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 przez 3 miesace mieszkałam w "betonowym" mieszkaniu.nie chce tu mówic o moich gustach w tymtemacie, chciałam tylko powiedzieć ze beton jets dość niepraktyczny i trudny w sprzątaniu.miałam wannę ibudowane betonem+ betonowe półki pomiędzy wanną a ścianą - nie da sie pozbyć plam po butelkach z płynem/żelem, jeśli bitelka była zamoczona tym płynem. to cię sie dostało na tą betonową pułke, to i tam zostało. szorowałam jak głupia, pieniło się na tym betonie, a odbite dno butelki i tak zostawało. w salonie były beronowe półki - raz położyłm kanapkę i na półkę dostało sie troszeńkę masła - tłusta plama została na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 30.09.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 I właśnie tego najbardziej się obawiam! Zdaję sobie sprawę, że należy posadzkę betonową zaimpregnować, jednak beton ma to do siebie, że wodę chłonie. Dlatego zastanawiam się czym, jak, dlaczego tak a nie inaczej zabezpieczyć taką posadzkę, aby sprawiała radość nie tylko moim oczom pierwszego dnia! W zakładzie pracy mamy przemysłową posadzkę betonową, wyglądała ona pięknie na początku. Na pewno była zacierana i szlifowana (to pamiętam), nie była niczym smarowana - może coś dodano do mieszanki? Po dwóch latach widać wyraźne ślady w miejscach, które są myte ręcznie (reszta myta maszynowo). I nie mam tu na myśli plam od olejów, klejów czy rozpuszczalników! Trudno natomiast określić mi w jakim stopni pyli się, ponieważ mamy spore zapylenie wynikające z działalności wytwórczej. Natomiast na piętrze jest żywica, nie wygląda zachwycająco (w porównaniu do betonu porażka). Powierzchnia jest antypoślizgowa, tzn nie jest gładka, brud wnika głęboko i ani maszyny ani ręcznie nie można go wydostać, kolor zmieniła - jest jaśniejsza (uzupełniano ubytki i jest widoczna różnica).Chciałabym pogadać z kimś, kto użytkuje w domowych warunkach obu typów posadzek i mógłby więcej powiedzieć o ich pielęgnacji. Trudno mi się zdecydować, ponieważ pałam do nich sentymentem. Są one drogie, więc wolałabym nie decydować się pochopnie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Obiecałam kiedys zdjecie mojego betonowego kominka. http://images49.fotosik.pl/214/08a9fe21d3af26c1med.jpg' alt='08a9fe21d3af26c1med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 15.10.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 magnolia - cudny! niewiele widać na tym zdjęciu, ale i z tego zdjęcia widać, że cudny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 15.10.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Obiecałam kiedys zdjecie mojego betonowego kominka. <a href=http://images49.fotosik.pl/214/08a9fe21d3af26c1med.jpg' alt='08a9fe21d3af26c1med.jpg'> rewelacja! Napisz jeszcze jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 15.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 mam jeszcze takie zdjecie- tez niezbyt dobre ale lepszehttp://images38.fotosik.pl/210/1d0e2ee115134d19med.jpg' alt='1d0e2ee115134d19med.jpg'>.U nas mój mąż przy murowaniu komina zażądał 'półki ' betonowej z komina- ( ale bez wypełnienia w srodku, same ramki). Murarze pukali się w głowę, ale zrobili. Na niej postawilismy wkład, mąz obudował go płytami krzemianowo-wapiennymi a na to kilka warstw zaprawy cementowej z małym dodatkiem wapna (wtedy jest bardziej gładko, aksamitnie). Do tego rura stalowa do komina malowana farba do komików na grafitowo. tylko wkład mamy dobry zpodwójna ramą- tzn. że do tej standartowej obudowy jest jeszcze 1 na wierzchu, która odstaje odd pierwszej jakis 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 15.10.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 magnolia- napisze jeszcze raz- rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 15.10.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 ręcami i nogami się pod powyższym podpisuję - suuuuuuper. pogratuluj mężowi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 21.12.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 (edytowane) witama może polerowany beton to już jest u nas janzar Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 21.12.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Jejku! Piękny ten beton polerowany! Takiego od dawna szukam! Powiedzcie więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.12.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Oczywiscie, posadzki Ardexu to nie jest nowosc. Zapraszam do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
contractors 23.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 witamjest możliwe wykonanie takiej łazienkiw betonie.podłoga to "posadzka przemysłowa"ściany to płyty betonowe mojej produkcji odpowiednio zimpregnowanekonieczność zaizolowania całej łazienki hydroizolacją (szczególnie miejsca wilgotne - prysznic okolice wanny)inne elementy tj. zabudowa wanny wylewane na miejscu po ówczesnym przygotowaniu odpowiedniej formy info na temat płyt na mojej stronie - szczegóły pozostałych rozwiązań opiszę w razie konieczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 20.02.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 To i ja sie dopisuję, jako miłośniczka betonu na podłodze U mnie bedzie na całym parterze i na ścianach w łazience. Juz prowadzimy rozmowy z jedna firmą z Gdanska, ale ciągle szukamy innych, konkurencyjnych. Myślę,że wylewac bedą wiosną - jak harmonogram prac sie utrzyma Wtedy umieszcze zdjecia w swoim dzienniku, którego póki co nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 21.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Myślę,że wylewac bedą wiosną - jak harmonogram prac sie utrzyma Wtedy umieszcze zdjecia w swoim dzienniku, którego póki co nie ma oj,czekam z niecierpliwoscia jak duzy zapowiada sie wydatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthelemy 15.03.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Od dawna interesuje sie polerowanym betonem, wiec ciesze sie ogromnie, ze znalazlem ten watek. dorzucam kilka filmikow dotyczacych realizacji. http://www.decosols-beton.fr/interieur/ http://www.youtube.com/watch?v=ucAS0XvnVig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula_O 13.09.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam, szukam "speców" od betonu na ściany i podłogi w Krakowie i znalazłam ten wpis z lutego 2005. Czy mógłbyś podać namiar na tych "speców Krakusów" lub doradzić kto w Krakowie może w tym pomóc? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts