2112wojtek 16.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 rrmi mi podobaloby sie drzewo w kolorze czerwonym z takim betonem Beton daje efekt szlachetnej surowości. Na tej samej zasadzie z jedwabnej surówki szyje się proste kreacje bez dodatkowych ozdóbek, a wełniane dywany mają najprostszy pętelkowy splot, bez wstawek z innych rodzajów materiału i bez kolorowych motywów. Poza tym każde łączenie materiałów dzieli optycznie przestrzeń, a stosując beton we wnętrzu nie o to nam chodzi. Piszę tu oczywiście o niewielkich z reguły przestrzeniach w polskich domach. Dobrze prezentuje się za to połączenie betonu na podłodze z pokryciem drewnianym, jako optyczne podzielenie otwartych przestrzeni o różnych funkcjach, np. salonu z holem czy salonu z tarasem. Oooo! Brawo ! Przemowila nasza nieomylna Widze, ze mamy oto cudowna recepte na wnetrze Tak tworzą sie nowe uniwersalne kanony estetyki Regula moze i znakomita ale glownie dla wnetrz minimalistrycznych , ktore nie wszyscy jednak lubią Czy jesli zamieniasz beton plytkami imitujacymi beton to nie tworzysz podzialow ? Fiu,fiu Tworzysz , im mniejsza plytka tym wiekszy podzial. Nie warto wiec generalizowac zwlaszcza jesli sie nie widzialo wnetrza i nie bardzo wie jaki efekt trzeba osiagnac Co z tego ze laczenie powierzchni dzieli optycznie plaszczyne /a nie przestrzen jak sie mimi napisalo/? W zaleznosci od tego jak plaszczyzna zostaje podzielona,wowczas przestrzen optycznie sie zmiejsza lub zwieksza.I podobno nie odwrotnie Tu nie ma scislych regul - w matematyce tez, przemiennosc mnozenia jest prawdziwa ale tylko w zakresie pewnych zbiorow liczb ,innych to juz nie dotyczy. Czy rzeczywiscie stosowanie betonu ma zapobiec podzialom i o to chodzi stosujac beton we wnetrzu? Oj cos mi sie wydaje , ze za duzo jednostajnych obrazkow sie ostatnio naoogladalo i powtarza bez zastanowienia przeczytane czyjes zasady i manifesty artystyczne. Za wypowiedz bardzo dziekuje. Wiem juz teraz po co sie stosuje polerowany beton we wnetrzu, zwlaszcza, i jaką kamienna barwe ma zwykly beton naturalny Chcialbym jeszcze zaznaczyc , ze beton we wnetrzu nie jest wymyslem minimalistow a minimalizm jedynym dopuszczalnym stylem i panujaca estetyką . Less i more - zmień ksiazki. PS mam nadzieje, ze pytanie o beton nie jest zbyt deprymujące?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosek5 18.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Kurcze super te podłogi wyglądają, takie gołe wręcz zimne i martwe A jakby wylać jakąś wylewkę ( ale mocną ) i polakierować ją bezbarwnym lakierem ( poszukać jakiś specjalny do kamienia lub betonu ) dało by to rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.03.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hm, firm wykonujących takie posadzki jest dużo. Szkoda, że żadna z nich nie zajmie się powierzchnią mniejszą niż 200 mkw Rzeczywiście przyjdzie eksperymentować w garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 19.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Podejrzewam, że oni też nie przejawiliby zainteresowania moimi marnymi 90 mkw podłogi do zrobienia Jechać do Wrocławia z Bielska na taką lichą robotę? No i oni za ładnie robią jak dla mnie Też lubię drewno. Wiem, że nie pochwalasz, ale zamierzam połączyć ten beton z drewnem. Właśnie dzisiaj kupiłam modrzewiowe belki stropowe z rozebranego, stuletniego pensjonatu! Jak ja to na podłogówkę potnę, to podłoga będzie piękna jak nie wiem co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.04.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 http://www.worldarchitecturenews.com/news_images/586_2_Coop%20Villa%20Soravia%20image%202.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.04.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Czy ktoś może wie ile kosztuje zwykłe lastriko w zakładzie kamieniarskim? Jakie są obecnie ceny za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Mam taki plan, by położyć lastriko w garażu, na tarasie i może w kotłowni? Duże płyty, mniej fug, szybciej położone i mniej pitolenia przy robocie! Gdyby się kamieniarzowi udało zrobić lastriko z jakimś ciekawym wzorem (jakieś kamyczki w kolorze lub odrobina jakby brokatu) to mogłabym sie pokusić też na wiatrołap i hol. Napewno popytam u siebie z zakładach kamieniarskich produkujących... nagrobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 09.04.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 w naszym nowo starym domku w nowej czesci bedziemy mieli beton na podłodze tj. na dzień dzisiejszy jest to beton b15- zatarty zacieraczka mechaniczną, na dniach zabierzemy sie za zakup żywicy która zostanie położona na całej powierzchni łącznie z garażem- jedyne dylatacje zostały tylko połozone wzdłuz scian, to ze beton juz popekał nam nie przeszkadza wrecz przeciwnie pod wylaną żywica fajnie to wygląda. na stronie medusagroup jest tam dom z betonem na poidłodze.mieli miec oni tam beton wygladający jak na pierwszym zdjeciu w tym watku ale niestety strasznie sie on pyli bez wzgledu na to czym był zaimpregnowany ( ekipa wpadła wylała beton zatarła, beton wysechł na to wpadli goscie z szlifierkami takimi jak do lastrika i tak miało juz zostać), własciciele na ten beton wylali żywice efekt zaje fajny - widziałem na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 09.04.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 martinezbb Jakie żywice kupiłeś? I gdzie? Możesz zamieścić foto z gotowym efektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.04.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 W temacie żywic:http://www.polimal.com.pl/posadzki-przemyslowe-epoksydowe.htmhttp://www.zch.sarzyna.pl/epoksydy/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 10.04.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 jak zrobimy zdjecia to wkleje , co do firmy to prawdopodobnie zywice z firmy murexin. z zhc szarzyna sa one strasznie zółte wiec nam nie bedzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taran 11.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 cześć,wlaśnie teraz potrzebuje znleźć wykonawców blatow kuchennych z betonu (otwory na krany, otwory na zlew, etc). mam dosć wielkich cen za granity, koriany itp. wiem, że efekt będzie wspaniały tylko potrzebuję wykonawcy. czy możecie kogoś polecić? firmy podawane w temacie dyskusji nie kwapią sie do używania poczty... będę wdzięczny za podpowiedzi. pozdrawiam JT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Wczoraj weszłam do jednego ze sklepów. Akurat przechodzi niewielki remoncik. Zdjęto uprzednio położoną wykładzinę pcv. Po rolkach leżących w rogu domyśliłam się, że będzie położona nowa. Ale nie o wykładzinie chcę napisać Po zdjęciu poprzedniego pcv został beton z resztkami kleju. Ja nie wiem co oni zrobili ale podejrzewam, że była na tym dodatkowo położona nieudana próbka żywicy. Ten beton (w pewnej części co świadczy o próbce) z tymi resztkami polany był właśnie warstwą lekko żółtawej przeźroczystej warstwy. Było to już oczywiście suche i twarde, tak że ludzie po tym chodzili. Piękny połysk a efekt tego betonu mnie powalił Po tym niedokładnym oczyszczeniu wnioskuję, że robili jakąś próbkę tylko. Kilka osób wchodzących bało się na to stawać, sądząc, że to jakiś rozlany klej lub ciecz Fajnie to wyglądało. Nie widziałam nigdy w rzeczywistosci wykończonej żywicą posadzki betonowej. Jeśli natomiast się nie pomyliłam i było to właśnie to o czym piszę to bardzo mi się podobało Bo co innego mogło to być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.04.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Czyli cena kosmiczna. Pewnie chcieli mnie zniechecic, bo chce to zrobic w mieszkaniu (na pow. ok. 65 m). Pytali np. ktore to pietro - pewnie chodzi o wnoszenie betonu. Gosciu mial mi wyslac namiary na ekipe z Krakowa, ale tego nie zrobil.Dajcie znac, jesli ktos natknie sie na ekipe, ktora zrobilaby fajna posadzke betonowa w okolicach Krakowa. Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 30.04.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 firma z krakowa sie nazywa jezeli dobrze pamietam to technofoor lub cos w tym rodzaju, a czy na te 60 m2 wejda to niewiem spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.04.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Ani technofoor, ani technofloor...Szukam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 05.05.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 jest adres udałos ie http://www.technifloor.pl/. my jeszcze szukamy gdyz rozpietosc cenowa za materiał nas powala od 1700 pln za 100m2 do 17000 za 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.05.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 no i oni robia posadzki epoksydowe - ja wolalabym normalny (zdrowszy) beton. No i czy robia te posadzki w mieszkaniach? Dajcie znac, jesli jeszcze cos znajdziecie w Krakowie. Ja tez bede szukac. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 06.05.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 beton jezeli pozostawisz bez zadnego tzw zamkniecia po pewnym czasie zacznie sie pylic itp musisz go włsnie polakierowc zywicą- sa takie zywice ktore zamykaja powierzchnie betonu nie pozostawiajac po sobie sladu- cos wrodzaju gruntu. w naszym przzypadku betonu ( mamy b-15) pierwsze bedzie warstwa gruntująca a nnastepnie bedziemy kłasc warstwe wierzchniąco do firmy to jeszcze walczymy ale chyba zdecydujemy sie na deitermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.05.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ale czy Dietermann rowniez wykonuje te rzeczy? Bo na ich stronie widze tylko produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts