Ella 29.06.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Czy posadzka zrobiona? Jak tam efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.06.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Czy posadzka zrobiona? Jak tam efekty? No niestety, plan nie wyszedl, gdyz okazalo sie, ze wylewka z tych mocniejszych jest tylko w jednym kolorze - ciemnoszarym. Nastapila zmiana koncepcji i zmiana firmy na Ardex. Jest to jednak duzo drozsze rozwiazanie, wiec czekamy na przyplyw gotowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 06.10.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 czy ktoś z forumowiczów pracował z betonem architektonicznym do wykańczania ścianek i może pokazać efekty, lub przybliżyć temat? gdzie mogę kupić takie płyty taniej niż 330zł za metr? itp. dzięki [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 06.10.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 06.10.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 a gdzie można kupić płyty betonowe po 330 za m2? jaki mają rozmiar? można gdzieś zobaczyć zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 06.10.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 jest w warszawie gdzieś na bartyckiej, nie pamiętam w którym sektorze.rozmiary 120x60cm grubość ok.1cm -cholernie mi się to widzi na ścianę zamiast tych piaskowców, cegieł, itp. badziewia:) tylko że koszmarnie drogipzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_82 15.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ktoś w wątku podał link do strony http://www.kemiko.com i do galerii realizacji http://www.kemiko.com/photo_gallery_3.htm# I od razu rzuciło mi się w oczy jedno z wykonań: http://img127.imageshack.us/img127/6198/j342mi7.jpg To jest dokładnie taka podłoga jaką ja chcę! Czy ktoś ma pojęcie kto w PL coś takiego robi? Albo chociaż jak się to robi! Materiały i sprzęt od biedy można zorganizować, ale nad "fachowcem" trzeba by stać i pilnować czy czegoś nie spie... nie popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek_Sz 07.01.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 jest w warszawie gdzieś na bartyckiej, nie pamiętam w którym sektorze. rozmiary 120x60cm grubość ok.1cm -cholernie mi się to widzi na ścianę zamiast tych piaskowców, cegieł, itp. badziewia:) tylko że koszmarnie drogi pzdr Chyba wiem o co Ci chodzi, to na początku Bartyckiej z prawej strony. Produkuje to firma Be Concrete, mają fajną stronkę: http://www.be-concrete.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzie 07.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 zgadza się. chciałbym zrobić sam takie płyty, w tej chwili jestem na etapie wykonania matrycy z blachy i kątownika. wiem że potrzebny jest płyn antyhezyjny(silspaw) żeby nie przywarło i siatka z wlókna szklanego żeby nię pękło. nie znam i nie mogę nigdzie znaleźć natomiast składu mieszanki, podobno trzeba dodać kleju i barwnika. jeśli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 10.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 na budowie takie cos wykonuje sie w szalunkach systemowych, plyty musza byc NOWE (stare maja zniszczona fakture,sa dziurawe,wiercone,poprostu efekt wyjdzie zalosny)moga byc zarowno smarowane olejem antyantezyjnym lub lepiej jak sa waksowane.jesli chcesz w szalunkach drewnianych to stosuj betoplan,zauwaz fazowane konce dreikant listwy potrzebne, do kupienia plastykowe lub drewniane.beton z duza ilosc mleka(zaczynu) najlepiej zlecic betoniarni.Najwazniesze to:jakos wykonania szalunku i jakosc betonu,oraz wibrowanie.Jak wyjda raki to praca do du.py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ynem 13.01.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Gotowe płyty z betonu architektonicznego można kupić w Jupiter centrum na Towarowej w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.02.2009 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jesli jeszcze kogos interesuje ten temat, to jestem szczesliwa posiadaczka podlogi betonowej i moge polecic ekipe. Okazalo sie, ze jednak system z firma maxit dziala, trzeba tylko znalezc odpowiedniego wykonawce. Tym samym temat zatoczyl duze kolo, od autorki watku do mnie... Zdjecia i szczegoly w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 21.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jesli jeszcze kogos interesuje ten temat, to jestem szczesliwa posiadaczka podlogi betonowej i moge polecic ekipe. Okazalo sie, ze jednak system z firma maxit dziala, trzeba tylko znalezc odpowiedniego wykonawce. Tym samym temat zatoczyl duze kolo, od autorki watku do mnie... Zdjecia i szczegoly w moim dzienniku. Mnie interesuje Fotki w dzienniku widzialam- fajny efekt. Zadowolona jestes nadal z tej podłogi? Moze ktos jeszcze cos zrobil fajnego z betonem w domu? Mnie naszło na betonowe schody- wyszlifowane i czyms zainpregnowane ale nie wiem jak to zrobic? I te blaty betonowe w kuchni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 21.03.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ja z blatami kuchennymi odpuściłam, bo nie znalazłam nikogo kto produkuje czy sprzedaje środki do impregnacji betonu, ale takie żeby potem mógł być taki blat do kontaktu z żywnością, co w kuchni jest niezbędne. Zostanę przy 1 ścianie betonowej,i kominku- tzn. kominek będzie zaciągnięty taką zaprawą betonową (właściwie już jest, tylko kolejne warstwy się na nim kładą i szlifują)- wychodzi bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 21.03.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 A mogę się zapytać jaki jest ten beton zaimpregnowanym itd. w dotyku? Zimny / ciepły, szorstki / gładki, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.03.2009 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jesli jeszcze kogos interesuje ten temat, to jestem szczesliwa posiadaczka podlogi betonowej i moge polecic ekipe. Okazalo sie, ze jednak system z firma maxit dziala, trzeba tylko znalezc odpowiedniego wykonawce. Tym samym temat zatoczyl duze kolo, od autorki watku do mnie... Zdjecia i szczegoly w moim dzienniku. Mnie interesuje Fotki w dzienniku widzialam- fajny efekt. Zadowolona jestes nadal z tej podłogi? Moze ktos jeszcze cos zrobil fajnego z betonem w domu? Mnie naszło na betonowe schody- wyszlifowane i czyms zainpregnowane ale nie wiem jak to zrobic? I te blaty betonowe w kuchni.... Jestem nadal zadowolona, i z kazdym dniem coraz bardziej. Blat betonowy to troche inna sprawa - nie jest to kwestia chemikaliow do zaimpregnowania - to akurat jest dostepne. Bardziej kwestia odlewu odpowiedniej formy oraz wytrzymalosci samych mebli. mcmagda - wyszlifowany beton jest gladki i jesli pomieszczenie jest cieple - beton trzyma cieplo i jego powierzchnia jest ciepla. Na pewno jest duzo przyjemniejszy w dotyku niz kafelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Małgoś, ja się starałam dopaść tą chemie do betonu co nadaje się do żywności. W firmach do których dostałam kontakt ( chyba od Ciebie- mam sklerozę, przepraszam) nie maja takiego produktu. W innych miejscach jak pytam, to też się dziwią. Jesteś pewna, ze jest coś takiego w Polsce?- za granicą na pewno np. w Anglii, ale oni miewają inne normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Małgoś, ja się starałam dopaść tą chemie do betonu co nadaje się do żywności. W firmach do których dostałam kontakt ( chyba od Ciebie- mam sklerozę, przepraszam) nie maja takiego produktu. W innych miejscach jak pytam, to też się dziwią. Jesteś pewna, ze jest coś takiego w Polsce?- za granicą na pewno np. w Anglii, ale oni miewają inne normy. To, ze sie dziwia, to normalne. Do mnie tez wszyscy przychodza i pytaja, jaka wykladzine mam zamiar sobie na moj piekny beton polozyc. Pytaj o impregnat do kamiennego blatu i jak Ci podadza, to sprawdz, czy nadaje sie tez do betonu - wiekszosc sie nadaje. Np. ten: http://ofertyfirm.com.pl/index.php?ID=20668 - jest napisane, ze nadaje sie do kontaktu z zywnoscia, ale glowy nie dam. Zapytalabym w Deietermannie (chociaz wiem, ze oni tam nie wiedza, co maja) lub w Basfie. http://www.basf-cc.pl/pl/produkte/Pages/default.aspx - na pewno sa takie preparaty, nie daj sie zbyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.03.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 z tymi impregnatami do kamienia to nie pomyślałam. Ale to dobry pomysł. A w Deitermannie pytałam- odpisali mi że nie mają, z Basfu wcale nie odpowiedzieli, może ich jeszcze pomęczę. Choć tez nie wiem czy nie odpuszczę- mój wykonawca, całkiem fajny facet wścieka się na mnie, że cały dom chcę wybetonować. Choć z kominka jest dumny-prawie skończył go dzisiaj.Obiecaną też mam 1 ściankę. Nie zwolnię go , bo kurka, mam z nim troje dzieci i to całkiem udanych i umie miło cmokać w kark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 22.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja z blatami kuchennymi odpuściłam, bo nie znalazłam nikogo kto produkuje czy sprzedaje środki do impregnacji betonu, ale takie żeby potem mógł być taki blat do kontaktu z żywnością, co w kuchni jest niezbędne. Zostanę przy 1 ścianie betonowej,i kominku- tzn. kominek będzie zaciągnięty taką zaprawą betonową (właściwie już jest, tylko kolejne warstwy się na nim kładą i szlifują)- wychodzi bardzo ładnie. bardzo jestem ciekawa jak ten kominek bedzie wygladał? Tez o tym myslałam ale nie mam pomysłu jak to wykonac. Napisz cos wiecej. Moze fotka? No i ta betonowa podłoga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts