Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 262
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobię zdjęcie jak wyschnie.

czekam na fotke :D

Kochane posiadaczki betonowych podłog :D czy mozecie napisac ok ile kosztuje m2 takiej betonowej podlogi (robocizna i materiał) bo nie wiem czy sie napalac na ten beton.

Mysle tez o innym systemie- na etapie robienia posadzek wylac lepszy beton, potem go wyszlifowac i zaimpregnowac- tylko kto mi to zrobi?

Moze oni http://www.paulbud.pl/index.php?mod=services ?

To, co jest u mnie kosztuje mniej niz porzadny parkiet, wiec nie jest to jakas straszna kwota. Sposob z wylaniem lepszego betonu na pewno fajny z tym, ze musialabys zapytac w firmie, ktora zajmuje sie polerowaniem, jaki to ma byc beton dokladnie. Kiedys udalo mi sie znalezc taka firme, ale powiedzieli mi, ze oni nie wylewaja, tylko szlifuja. Wszystko zalezy, ile bedziesz miala metrow do zrobienia, ale tu Ci nie pomoge w kwestii ceny.

Wynalazlam takie zdjęcie w wątku "nowoczesne domy", Andrew Maynard Architects - Vader House. Nawet nie wiem, czy podloga jest szlifowana, czy żywicowana, ale wygląda pięknie. Ostatnio marzy mi się, żeby właśnie betonem wykończyć kominek, myślę, ze świetnie będzie pasował do projektu zamiast granitu/marmuru, a już na pewno będzie bardziej w stylu całości. Ale kto takie coś zrobi na kominku?!...

http://img21.imageshack.us/img21/1466/vaderhousehousedesignneoj4.jpg

...btw, te mebelki kuchenne też bardzo sympatyczne!

• 1 month później...

witam Wszystkich. no piekne są te posadzki z betonu!!! i sama też chciała bym sobie takie zafundować- jednak mam kilka wątpliwości i prosze o pomoc.

Mianowicie-

moje mieszkanie ma ok. 50m2- z podziałem- pokój z aneksem 22m, sypialnia 13m, łazienka 7m, przedp. 7m.- i tak sie zastanawiam czy takie surowe posadzki nie będą wyglądały śmiesznie na takich małych powierzchniach?

i jeszcze czy do takiej piosadzki trzeba koniecznie przewidziec ogrzewanie podłogowe- czy bez niego nie będzie za zimno?

bardzo proszę o rady i opinie!

pozdrawiam serdecznie!

Co do pierwszego, to mysle, ze beda wygladaly duzo mniej smiesznie, niz plytki w calym domu. Podloga bez podzialow powoduje, ze pomieszczenie wydaje sie wieksze.

A co do podlogowki - to zalezy, czy w mieszkaniu jest zimno, czy nie... Sam w sobie beton nie jest jakis szczegolnie zimny - bardzo dobrze trzyma cieplo.

Dzieki za błyskawiczna odpowiedz :) a jeszcze pytanie mam czy u siebie zastosowałaś -( jesli moge tak bezposrednio :) )-system DEITERMANA czy może jakis inny? no i jesli mozna to o kilka praktycznych rad jeszcze bym poprosiła.

pozdrawiam

• 3 months później...

[b]malgos2[/b]- czy robiłas podłogę z materiałów Deitermanna?

Właśnie budujemy domek i jestem na etapie wyboru podłóg. Od dość dawna "choruję" na betony we wnętrzu, ale niestety nie dysponuję zbyt wielkimi funduszami, w związku z czym podłogi robiliby panowie którzy w "standardzie" kładą kafelki, czyli bez maszyn i specjalnych umiejętności :wink:

[b]malgos2[/b]- czy robiłas podłogę z materiałów Deitermanna?

Właśnie budujemy domek i jestem na etapie wyboru podłóg. Od dość dawna "choruję" na betony we wnętrzu, ale niestety nie dysponuję zbyt wielkimi funduszami, w związku z czym podłogi robiliby panowie którzy w "standardzie" kładą kafelki, czyli bez maszyn i specjalnych umiejętności :wink:

Bez maszyny do polerowania nie da sie tego zrobic.