pawel_l 28.02.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Jednak przy technologii tradycyjnej na trwałe uszkodzenie konstrukcji budynku potrzeba znacznie dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.02.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Okropne. Współczuję inwestorom Może zazdrosny sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 28.02.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Nic miłego. Ogień jednak jest straszny.Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 28.02.2006 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Okropne. Współczuję inwestorom Może zazdrosny sšsiad Nie no, daj spokój! To raczej bezmylny wykonawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 28.02.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 pożar domu nie wybiera technologi wykonania Palą się kanadyjczyki, palę się domy z bali, palą się domy w tradycji, palą się i ... samochody. Czy to znaczy nie mieszkajmy nigdzie, nie jeźdzmy samochodami? Ciekawe czy nasza straż pożarna prowadzi statystykę pożarów, np. ile spalilo sie domów drewnianych, a ile murowanych. W ubiegłym roku byłem świadkiem pożaru kamienicy wielorodzinnej w Pozaniu. I co? Po odnowieniu mieszkań wszyscy mieszkańcy wrócili na "stare śmieci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 28.02.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 pożar domu nie wybiera technologi wykonania Palą się kanadyjczyki, palę się domy z bali, palą się domy w tradycji, palą się i ... samochody. Czy to znaczy nie mieszkajmy nigdzie, nie jeźdzmy samochodami? Ciekawe czy nasza straż pożarna prowadzi statystykę pożarów, np. ile spalilo sie domów drewnianych, a ile murowanych. W ubiegłym roku byłem świadkiem pożaru kamienicy wielorodzinnej w Pozaniu. I co? Po odnowieniu mieszkań wszyscy mieszkańcy wrócili na "stare śmieci". Kazimierz Wielki przewraca się w grobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaczek 28.02.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 a wytłumaczcie mi jak ubezpieczyć dom w stanie surowym otwarym , zrobiony dach tynki itd. ale nie zamkniety wg mnie się nie da przynajmniej ja nie znalazłem firmy, która chciałaby to uczynić ubezpieczasz jako dom w budowiepozatym uważam że mając dom drewniany sami szukamy jak najbardziej optymalnych zabezpieczeń.Ja np:komin z wkładem ceramicznym ocielponym keramzytem dodatkowo od ścian będę wykładał wełną z folią jak do kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 01.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Straż na pewno prowadzi statystykę, czy domu spalone są ubezpieczone Kiedy mój się spalił, strażak od razu wypisując kwit pokiwał głową i powiedział: "ta... dom niezamieszkały, znaczy nieubezpieczony". I okropnie się zdziwił , ze jednak ubezpieczony był !!!! Twierdził, że daaawno mu się nie zdarzyło, żeby dom do którego jechał był ubezpieczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 01.03.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ależ koszmarny widok a wytłumaczcie mi jak ubezpieczyć dom w stanie surowym otwarym , zrobiony dach tynki itd. ale nie zamkniety wg mnie się nie da przynajmniej ja nie znalazłem firmy, która chciałaby to uczynić Większość firm ma w swojej ofercie ubezpieczenie domu w budowie, jest to ubezpieczenie od zdarzeń losowych i można je zawrzeć na dowolnym etapie budowy. Budynek musi być zamknięty tylko wówczas, jeśli chcesz ubezpieczyć dom w czasie budowy od kradzieży i tu już chyba jest mniej ofert. pożar domu nie wybiera technologi wykonania, sam doświadczyłem- mury porotherm, ocieplenie styropian- pomimo betonu,... zapaliła sie piana poliuretanowa przy oknach, api co było przyczyną zapalenia tej piany? piana wystawała przy oknach, (były nie obrobione jeszcze glify), usiłowałem rozpalić piecyk-kozę... od piany ogień przedostał się pod posadzkę, wytopił się styropian, (powstała ogromna ilość czarnego tłustego dymu z piany i styropianu) spaliło się ... staram się zapomnieć... przestrzegam wszystkich, najczęściej wszelkie zło na budowie to przez niedbalstwo lub głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.03.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 o Boże współczuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mile19 01.03.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A co myślicie o dzisiejszym pożarze? - zginęło szecioro dzieci, a przecież dom był murowany. Jedank pali się WSZYSTKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 01.03.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ogień jest niestety straszny - pożera wszytsko Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Włanie o to chodzi - nikt z nas nie zna ani dnia ani godziny, a my się chwilami użeramy o pierdoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 02.03.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Wła�nie o to chodzi - nikt z nas nie zna ani dnia ani godziny, a my się chwilami użeramy o pierdoły... Myśl w sam raz na początek Wielkiego Postu. I mówię to powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Kolega z pokoju jest sąsiadem tego spalonego domu (którego zdjęcia są zamieszczone). Byli ubezpieczeni w Allianz. Nastepnego dnia już było widać samochód z centrum likwidacji szkód. Tak więc tyle dobrze. A co do przyczyn pożaru? Trudno powiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts