arecki1338 28.02.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dzis dostalem warunki techniczne do podlaczenia do sieci. Mam 2 umowy do podpisania, edna na tzw prowizorke budowlana. Napisali w niej ze "wnioskodawca poprzez uprawnionego wykonawce robot elektrycznych ma zamontowac typowe zlacze pomiarowo rozdzielcze budowlane przy zlaczu Z-102" Teraz nie wiemjak to rozumiec, ta skrzynka przy ktorej mam zamontowac w/w zlacze znajduje sie 2 dzialki wczesniej, czyli to bedzie okolo 60 m. Jak mam rozumiec wykonanie czegos takiego? Po drodze nie ma zadnego slupa, zupelnie nic. Jak od tej skrzynki mam niby pociagnac do siebie na dzialke. Druga umowa dotyczy juz stalego przylacza, tam jasno napisali ze oni stawiaja skrzynke przylaczeniowa+ licznik. Termin wykonania pierwszej umowy (prowizorka) to do 1 miesiaca, na docelowe lacze dali sobie do 6 miesiecy.Dzieki za info, bo za nic tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 28.02.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Mam tak samo, albo trochę gorzej, bo nie 60 ale ponad 150 metrów. Prowizorkę budowlana robisz sobie sam na swój własny koszt, sam stawiasz słupy, albo zakopujesz kabel, albo rozciągasz go na ziemi i zwijasz jak się boisz że ukradną. Oczywiście musisz mieś zgodę sąsiadów na przeciągnięcie kabla. Ponadto bulisz opłatę stałą i taryfę i za moc przyłączeniową i na dodatek sporo większą niż za normalne łącze. W sumie za tę kasę kupisz doskonałej jakości agregat i masz go na całe życie. Ja tak zrobiłem i mam ZE w d... Agregat kupiłem za 350 zł nowy na giełdzie samochodowej (nie kradziony) raptem 650/900 W, ale betoniarkę 100l i wszystkie elektronarzędzia z wyłączeniem spawarki ciągnie jak burza i pali 4 litry mieszanki na 10 godzin pracy pod obciążeniem. Za 950 zł w supermarkecie kupisz agregat 2.2 kW, a na http://www.allegro.pl za podobną cenę dwa razy mocniejszy. Gdzieś na Śląsku jest gość specjalizujący się w sprowadzaniu agregatów nowych i używanych z zachodu za bezcen. Często w gazetach motoryzacyjnych handlowych się ogłasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts