MIRKAR8345 02.03.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 dziękuje za pocieszenie, rzeczywiście nie jest daleko w porównaniu z twoimi 350 kilometrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKAR8345 02.03.2006 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 wydawało mi się, jak oglądałem poddasze że tam jest dosyć wysoko ale może rzeczywiście masz rację żeby podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterkowicz2 02.03.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Podnieś tylko ścianę kolankową dodając dwa - trzy bale pewnie zostaną ci ze ścian wewnętrznych bo nie będziesz odtwarzać starych podziałow. W zaskakujący sposób powiększy ci się przestrzen życiowa i poddasze będziesz mogla wykorzystać na większej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKAR8345 02.03.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 która to jest sciana kolankowa?myślałem że to co zaoszczędzę ze środka to będę miał na ubytki ale to się zobaczy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKAR8345 02.03.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 no i o to chodzi Woj aby miało urok i było niepowtarzalne, masz całkowitą rację[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterkowicz2 02.03.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Najprościej mowiąc jest to ten niski kawalek ścianki na ktorej opiera się dach, przedłużenie ściannormalnych ale wychodzące na podaszu.Wbrew pozorom w tekich chalupach nie trzeba tak dużo wymieniać być może trzeba wymienić kawalki belek pod oknami bo tam zawsze są najslabsze, najlepiej zabrać ze sobą cieślę żeby ocenil stan chaty. Czy twoja chata byla tynkowana w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKAR8345 02.03.2006 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 tylko w kuchni były tynkowane spoiny między belkami po za tym nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majsterkowicz2 02.03.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 No to masz szczęście, taki dom ma drewno zdecydowanie zdrowsze niż taki który był tynkowany na calej powierchni ścian. Wigoć z gotowania i normalnego użytkowania w domu tynkowanym długo się utrzymywała w tynku i drewno ulegało powierchniowej erozji, poza tym trudno jest je doprowadzić do stanu w ktorym może pozostać nie zakryte, ja musialem położyć u siebie gips karton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 07.03.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dużo na temat domów z bali http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=504&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_ 09.03.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 WitamSzukam firmy, która zajmuje się przenoszeniem domów z bali. Dom Już mam 9/11, w całkiem niezłym stanie, ale cieśla, który go oglądał do końca roku jest zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRKAR8345 09.03.2006 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 była rozmowa na temat firm zajmujących się budową i przenoszeniem domów z bali na forum które wskazuje loppez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts