robxx 28.02.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Jakiej farbę użyć do malowania mebli okleinowanych sztuczną okleiną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 01.03.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Jakiej farbę użyć do malowania mebli okleinowanych sztuczną okleiną ? Są farby wodne akrylowe polskie i zagraniczne do drewna. Jest spory wybór w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.03.2006 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Farby meblowe - normalnie to chemoutwardzalne 2 komponentowe akrylowki. Nie nadają sie do domowego użytku, bo natychmiast wiążą.Są za to twarde i nie zarysowywują się. Do odrestaurowania starego trupa meblowego - dowolna farba rozpuszczalnikowa. Mniej radzę wodne, są mechanicznie z reguły dużo słabsze i łątwiej odchodzą. Jednak dużo zależy od producenta. Wskazane zawsze lekkie zmatowienie powierzchni. Dla gładkich oklein wskazane pierwsze malowanie podkładem gruntującym, dopiero potem farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 14.03.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam Malowałem szafki kuchenne i stosowałem farbę alkidową tiksotropową Beckersa (można uzyskać dowolny kolor). Wcześniej zmatowiłem szafki szlifierką oscylacyjną i odtłuściłem benzyną lakową. Wystarczyła jedna warstwa, szafki służą już 3 lata po pomalowaniu i nic się nie dzieje. Aha farbe wybrałem bez połysku kolor pistacjowy a bardzo ważny jest porządny wałeczek (żeby nie zostawiał włókien). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 16.04.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Dulux - akryl wodny do drewna i metalu - zdrowo i... po 4 latach wystarczy umyć i jest jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 25.04.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja używałam farby akrylowej. Serdecznie polecm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts