Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mirku

Wczoraj mój mąż przesadził 4 jodły kalifornijskie /90cm/ Pospieszył się. Dzisiaj o godz. 8,00 była temperatura +2 w południe ma być +6. Mieszkam w Wielkopolsce. Boję się że będzie po jodłach. Jak myślisz?

To tylko zależy od tego, jak porządnie zrobił robotę :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zimową szmatkę z laurowiśni i magnolii to już zrzucić :roll:

róży piennej też?

A skąd niby mam wiedzieć? :evil: W szczecinie +5. w Suwałkach -10, u Hanki dwa metry śniegu... na miłość Boską... :D

róży piennej też?

A skąd niby mam wiedzieć? :evil: W szczecinie +5. w Suwałkach -10, u Hanki dwa metry śniegu... na miłość Boską... :D

:lol: :lol: :lol:

Znalazłam wczoraj cebulki czosnku ozdobnego i mam zagwostkę sadzić go do ziemi czy nie ?

To chyba jesienią się sadzi?

Masz dwie opcje : posadzić, może wyrośnie albo wywalić :D Twój wybór.

Znalazłam wczoraj cebulki czosnku ozdobnego i mam zagwostkę sadzić go do ziemi czy nie ?

To chyba jesienią się sadzi?

Masz dwie opcje : posadzić, może wyrośnie albo wywalić :D Twój wybór.

no to wsadzę z nadzieją że nie wyrośnie roślina pożerająca zapominalskich ogrodników :roll: :wink:

niestety jesienią mi sie te cebulki zapodziały :oops:

róży piennej też?

a ja myślałem, że wszystko wiesz :lol: :wink:

W zeszłym roku w ostatnie ciepłe dni października wysialiśmy trawę- mieszankę traw ozdobnych Elita z Agrolandu. (wiem pospiech złym doradcą) Niestety nie zdarzyła wzejść przed pierwszymi chodnymi dniami. Do tej pory nic. Czy jest szansa ,że jeszcze wzejdzie, Czy już po ptakach?? :roll:

róży piennej też?

Mirku 8) :p :wink: w jakich warunkach temp. można zrzucić??!! :wink:

A zrzucajcie.. chyba większych mrozów nie będzie.. tylko żeby potem na mnie nie było :D Upałów nie wróżą, ale i wielkiej zimy chyba też nie.

http://global.images6.fotosik.pl/419/df54ba15d0f78c57.jpg

Mirku, czy widzisz szansę na odratownie go?

Cały w pleśni..., a to tylko 1/3 - tyle tylko dziś odkopałam. :-?

Odkopać czem predzej. Co to jest? Cholera na tą Twoją zimę....

Póki zielone, niech żywi nie tracą nadziei :D Pleśń śniegowa zapewne, trza ochlapać jak się ociepli, ale kiedy? Choć podobno na południu do +15?

A zrzucajcie.. chyba większych mrozów nie będzie.. tylko żeby potem na mnie nie było :D Upałów nie wróżą, ale i wielkiej zimy chyba też nie.

A przezornie poczekam do połowy marca, zeby potem na Ciebie nie było!! :lol: :D 8)

Mój małżonek gdy przeczytał Twoją odpowiedż odnośnie przesadzania tych moich jodeł tak się napalił że chce teraz przesadzać pozostałe, czy mu na to pozwolić?.Chłopak tak się pali do roboty w ogrodzie że trudno go powstrzymać. Nie żartuj tylko odpowiedz mi proszę pozwolić czy jeszcze poczekać z tym przesadzaniem. Jak wyjdzie coś nie tak przenigdy na Ciebie nie zwalę, przyrzekam

A niech sadzi.. :D Moze później sie rozmyśli i nie będzie mu sie chciało... trzeba korzystać.

Chociaż- u mnie błotko na wierzchu i gleba zmarznieta na 40 cm :o

http://i44.tinypic.com/34sigjc.jpg

Dwie duże jodły igły zółkną jak na zdjęciu i opadają.

http://i39.tinypic.com/k553j4.jpg

W rododendronie młode liście wyglądają tak. Prośba o pomoc.

[ wpis moderowany - zbyt duże zdjęcia ]

Igły jodły na pierwszy rzut oka wyglądają na uszkodzone przez ochojnika jodłowego. W ub. roku było go dostatek... nie zauważyłeś czasem białych kłaków na igłach?

Teraz to Promanal. W okresie weg. Mospilan, Confidor.

A rododendron- nie wiem. Wygląda na jakieś zaburzenia fizjologiczne. Czegoś mu brakuje. Jakie pH? Wiecej liści takich?