Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A podlewane toto bylo w ubiegłym roku? Na chorobe mi nie wyglada, raczej jakieś fizjologiczne sprawy. Warto by korzenie zobaczyc.

Podlewane było i to bez oszczędzania :yes: i część się pięknie przyjęła i rowinęła ale te korzenie ... mam na działce od groma takich małych nieproszonych gości - nornic, czy one mogą być w kręgu podejrzanych?

Witaj,

Mam posadzone 4 wierzby.

Każda sadzonka jest narazie w postaci długiego na dwa metry pojedyńczego bicza, który się mocno schyla do ziemi.

Czy powinnam je podeprzeć? Czy może przyciąć? Czy nawieźć - jak tak to czym najlepiej?

Co zrobić by w przyszlości były to piękne i wielkie drzewa?

:)

Tia... Ty widzisz i nie wiesz, a ja mam wyrokować z obrazka 2x 3 cm.... hmmmmm...

słusznie.... kajam się wielce...

:)

no to teraz powinno być lepiej...

tn_014..jpg

tn_015..jpg

ona ma jedną zieloną gałązkę na samym dole... ale nie wiem czy ta jedna przeżyła a resza przemarzła.... bo wydaje mi się że azalie to jakoś póżno "startują" z wegetacją... więc nie wiem czy już się martwić czy jeszcze poczekać....

zaraz obok jest też hotrenscja....

tn_017..jpg

gałęzie ma suche, pąki brązowe, miękkie... zero zielonych pąków liściennych a już chyba powinna mieć :(

przemarzły? wyciąć?

jedyna nadzieja w tym, że puszcza od korzeni nowe pędy...

tn_018..jpg

Mirku poradż co robic... jak ratować... obciąć? podsypac nawozem? nową korą? wody mają od licha bo to glina... więc uschnięcie raczej odpada....

Poczekaj cierpliwie. Niebawem będzie widać, co usunąc.

to jeszcze podpytam :)

co to takiego? dostałam latem kępe liści od teściowej... pachruść jak pachruść, ale teraz... :o zmieniałm zdanie... ładne... pytałam byłej właścicielki mówi, że nie wie, ale że takie jest też różowe... ponoc...

tn_025..JPG

i pytanie takie z inszej beczki... wolnostojąca markize się ustawia na osi płn-pd czy wsch-zach? chodzo o dawanie cienia..

Chcialbym się pożegnać.

Poznałem tu wielu fajnych ludzi, dowiedziałem się wielu rzeczy.

Ceniłem to forum za jego prostotę.

Nie mam czasu ani ochoty rozgryzać wszystkich bajerów tu zamontowanych całkowicie mi do niczego niepotrzebnych.

Jeśli kogoś swoją niewyparzoną gębą uraziłem, przepraszam.

Żegnajcie. Pozdrawiam wszystkich.

Mirek.

Chcialbym się pożegnać.

Nie mam czasu ani ochoty rozgryzać wszystkich bajerów tu zamontowanych całkowicie mi do niczego niepotrzebnych.

Mirek, nie bądź baba, nooo :hug:Ja też już jedną nogą byłam (i jestem z doskoku) tam, ale powoli ogarniam to forum, choć darować nie mogę zmian

i zabicia klimatu poprzedniego.

Zostaję, bo mimo wszystko jest to jednak FM, w którym uczestniczę od lat i zawsze przeżywałam każdą zmianę.

Będzie Ci nas brakowało, zobaczysz, a mnie już brakuje Ciebie tutaj, więc nie pal mostów za sobą, tylko weź sobie urlop, co?

Włącz edycję postu i wywal to ohydne żegnajcie bijepodupiefv6..gif ;)