Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Posadziłam 3 odmiany: najpierw koktailowe, za nimi jakieś pomarańczowe (mają mieć kształt gruszki) i na końcu Bawole Serca.

Wyskubywałam tym wyższym odmianom tzw."wilki", żeby za bardzo się nie rozkrzaczały, ale i tak wyrosły jak krzaki ;) Na dodatek niektóre "Bawole", choć jeszcze zielone, już pękają :(

Jakby im chlasnąć czuby, tym krzakom? Co o tym myślisz? I możesz napisać coś więcej o cięciu gałązek przy palikach?

A pszczółki mamy :) Na sąsiedniej działce są ule i nieraz wynoszę niejedną, gdy zaplącze się na naszej werandzie :)

Witam, posadziłem dwa tygodnie temu kilka duzych krzewów derenia świdwa - Midwinter Fire. Gleba gliniasta, nawieziona lżejszą i przemieszana, duża wilgotność. Niestety, większość liści zbrązowiała i część opadła - tylko niewielka ich liczba pozostała zielonozółta (czyli jak przy zakupie)

Czy jest szansa że odżyją i ew. jak długo czekać zanim się je wyrzuci?

pozdr

Mirku, czy wiesz coś więcej na temat jodły górskiej "Compacta". Wiadomości w internecie są rozbieżne :-? - jedni piszą, że wąskostożkowa, inni że szerokowstożkowa. Znalazłam też informację, że gleba "obojętna". Możesz napisać coś więcej na temat tej jodełki 8)

Coś wiem. :D Pokrój wąskostożkowy, ładna, gęsta. Po 10 latach 2-3 m wys. i ok 1 m śr. Ładna igła, bardziej niebieska, jak gatunek.

Mirku, czy wiesz coś więcej na temat jodły górskiej "Compacta". Wiadomości w internecie są rozbieżne :-? - jedni piszą, że wąskostożkowa, inni że szerokowstożkowa. Znalazłam też informację, że gleba "obojętna". Możesz napisać coś więcej na temat tej jodełki 8)

Coś wiem. :D Pokrój wąskostożkowy, ładna, gęsta. Po 10 latach 2-3 m wys. i ok 1 m śr. Ładna igła, bardziej niebieska, jak gatunek.

Bardzo dziękuję :D

kirkris- nie mam pojęcia, co mu nie pasowało. Zostaw, ew przytnij. Powinno odbić.

Zostawię, zobaczymy. Może przeżyje.

Czy derenia można "zalać"? U mnie są zaraz przy przepuście wody z działki więc przy każdym deszczu mają całkiem mokro :)

Poza ryżem to wszystko można utopić. No nie licząc roślin wodnych i innych tataraków. Może faktycznie podtopiony.