Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mirku

Wczoraj mój mąż przesadził 4 jodły kalifornijskie /90cm/ Pospieszył się. Dzisiaj o godz. 8,00 była temperatura +2 w południe ma być +6. Mieszkam w Wielkopolsce. Boję się że będzie po jodłach. Jak myślisz?

To tylko zależy od tego, jak porządnie zrobił robotę :D

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znalazłam wczoraj cebulki czosnku ozdobnego i mam zagwostkę sadzić go do ziemi czy nie ?

To chyba jesienią się sadzi?

Masz dwie opcje : posadzić, może wyrośnie albo wywalić :D Twój wybór.

no to wsadzę z nadzieją że nie wyrośnie roślina pożerająca zapominalskich ogrodników :roll: :wink:

niestety jesienią mi sie te cebulki zapodziały :oops:

W zeszłym roku w ostatnie ciepłe dni października wysialiśmy trawę- mieszankę traw ozdobnych Elita z Agrolandu. (wiem pospiech złym doradcą) Niestety nie zdarzyła wzejść przed pierwszymi chodnymi dniami. Do tej pory nic. Czy jest szansa ,że jeszcze wzejdzie, Czy już po ptakach?? :roll:

Mój małżonek gdy przeczytał Twoją odpowiedż odnośnie przesadzania tych moich jodeł tak się napalił że chce teraz przesadzać pozostałe, czy mu na to pozwolić?.Chłopak tak się pali do roboty w ogrodzie że trudno go powstrzymać. Nie żartuj tylko odpowiedz mi proszę pozwolić czy jeszcze poczekać z tym przesadzaniem. Jak wyjdzie coś nie tak przenigdy na Ciebie nie zwalę, przyrzekam

Igły jodły na pierwszy rzut oka wyglądają na uszkodzone przez ochojnika jodłowego. W ub. roku było go dostatek... nie zauważyłeś czasem białych kłaków na igłach?

Teraz to Promanal. W okresie weg. Mospilan, Confidor.

A rododendron- nie wiem. Wygląda na jakieś zaburzenia fizjologiczne. Czegoś mu brakuje. Jakie pH? Wiecej liści takich?