Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam tuje, które mają już około 5 m wysokości. Chciałem je przesadzić na inną działkę. Czy drzewa przetrwają taki zabieg?

Wątpię. Tej wielkości tuja owszem, jest do przesadzenia, ale trzeba fachowca i sprzętu- potrzebna naprawdę duża bryła ziemi. I nie może się rozlecieć przy przeprowadzce.

Mirek - powiedz proszę : w sobotę mnie naszło - chyciłem sekator w ręce i ogoliłem wszystkie drzewka owocowe - znaczy się poprzycinałem je pięknie wiosennie :D - czy był na to czas - czy się pospieszyłem czy już za późno na takie zabiegi ??

Generalnie jestem zadowolony bo mnie ładnie wyszło - ale tak jakoś mam wątpliwości czy nie za wcześnie ...

:-?

Witajcie

Pomozcie Prosze, ponizej zdjecia mojego trawnika po zimie

duzo plesni posniegowej - w sensie okraglych plackow - tak + - 1/3 trawnika

trawnik zakladany rok temu w kwietniu na 10 cm nawiezionej ziemi czarnej;o)

pod nia same piachy - trawnik pod lasem

naturalnie nie jest caly taki jak na zdjeciach - zielonego rowniez duzo ;o)

ogolnie pieknie wyrosl i byl juz idealny zeszly caly roczek

i czy teraz jak widac po fotkach brac sie juz za wetykulacje? w zacienionych miejsach jest niemal jak dywan czyli taki sfilcowany z dodatkami mchu i ogonie po calosci trawnik jest dosc gesty az trudno go teraz grabic

bo planuje w piatek po kilku ciplejszych dniach wziasc sie za zwertyklowanie go i areacje

Co poradzicie?

ewentualnie Prosze jeszcze o info czym - jakim nawozikiem go w tym roki potraktowac i kiedy po wertykulacji

z Gory Dziekuje za porady ;o)

Pozdroffka

fotki

z gory

http://i44.tinypic.com/25z0cn6.jpg

z bliska

http://i41.tinypic.com/2zznu6w.jpg