Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A od kiedy to przesadza się rośliny z liśćmi i z gołymi korzeniami?.........

....A z samosiewki to orzechy będą, a jakże... za lat wiele, a i młotek potrzebny będzie.

A komu zadajesz to pytanie :) i o jakie rośliny chodzi (czy tylko o orzech)?

Nigdy nie wiadomo co będzie z samosiewki orzecha wszak wszelkie odmiany też zwykle pochodzą z siewek :-? :) :) .

..

- temu, co przesadzał

-taa, jeden na tysiąc, 10 tys.. zresztą wiesz lepiej :D

Ja mam pytanie z innej beczki :)Moje kwiatki doniczkowe zaatakowały wredne robale..cos niby muszki,małe robaczki...Wszystkie kwiatki mi padają.

Niech sobie Mirek jeszcze pośpi ;)

Prawdopodobnie są to przędziorki: http://poradnikogrodniczy.pl/srd.php

chociaż opis niedokładny to raczej myślę, że to może być mączlik szklarniowy

przydałaby sie fotka

mam pytanie.Na wiosnę posadziłam papierówkę.Muszę drzewko przesadzić w inne miejsce. Kiedy to zrobić, czy dzisiaj , czy jak zgubi liście, tzn tej jesieni czy wiosną?

O, ludzie!!

Czytajcie parę postów wyżej.

..

Kapuje że bez liści z gołymi korzeniami. Ale można z liśćmi i z bryłą korzeniową. Tylko co będzie lepsze dla drzewka.

mam pytanie.Na wiosnę posadziłam papierówkę.Muszę drzewko przesadzić w inne miejsce. Kiedy to zrobić, czy dzisiaj , czy jak zgubi liście, tzn tej jesieni czy wiosną?

O, ludzie!!

Czytajcie parę postów wyżej.

..

Kapuje że bez liści z gołymi korzeniami. Ale można z liśćmi i z bryłą korzeniową. Tylko co będzie lepsze dla drzewka.

A jesteś w stanie wykopać i przesadzić drzewko z całą bryłą korzeniową, łącznie z tymi najważniejszymi drobnymi korzonkami, żeby ich nie uszkodzić?

Zzresztą nie wiem jakiej wielkości jest to drzewko, które chcesz przesadzać.

Jeżeli ma kilkanascie centymetrów to może Ci się uda przenieśc je z całym systemem korzeniowym.

Radzę poczekać jeszcze z miesiąc, ale zrobisz jak zechcesz.

Krowie też się tłumaczy na miedzy o ona i tak wejdzie w szkodę na sąsiada pole :wink: .

..

Jestem laikiem w temacie ogrodnictwa.Co się nie odezwę dostaję po uszach.Proszę o wyrozumiałość i łagodne traktowanie

Większość z nas jest laikami w tej dziedzinie :)

Chodzi o to, by nie iść od razu na łatwiznę, rzucając pytanie i czekać na odpowiedź. Wypadałoby najpierw przeczytać cały wątek od początku, bo większość pytań została już zadana i były na nie odpowiedzi naszych ekspertów.

Jestem laikiem w temacie ogrodnictwa.Co się nie odezwę dostaję po uszach.Proszę o wyrozumiałość i łagodne traktowanie

Większość z nas jest laikami w tej dziedzinie :)

Chodzi o to, by nie iść od razu na łatwiznę, rzucając pytanie i czekać na odpowiedź. Wypadałoby najpierw przeczytać cały wątek od początku, bo większość pytań została już zadana i były na nie odpowiedzi naszych ekspertów.

Racja, jestem niecierpliwy, a tak ogólnie to chciałem sobie pogadać /przy okazji poradzić/