Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bramy garażowe Wiśniowski

Recommended Posts

U nas są też dwie bramy Wiśniowskiego z ociepleniem. Grubość bramy jest jednakowa na całej jej powierzchni. Bramy innych firm, które są również ocieplane, są jednak weższe w punktach łamania bramy - sprawdzone empirycznie.

Jednak i te bramy nie są bez wad: bardzo szybko obluzowują się rączki służące do podnoszenia i opuszczania bramy po kilkakrotnym dokręcaniu własnoręcznie nadal się obluzowują ... :x

Posiadamy też bramę tego producenta od zeszłej jesieni. Co do jakości samej bamy nie ma uwag, jednak montaż tragiczny - sam poprawiałem 2 dni :cry:. Mamy też standardowy automat Wiśniowskiego ( silnik od wycieraczek od malucha ) jak narazie pracuje bez awaryjnie ale konstrukcja coś jakby sprzed 20 lat. Czas pokaże co będzie dalej.

Mam bramę segmentowš Wi�niowskiego 4x2,1 bez napędu, kolor złoty dšb. Jestem zadowolony. Dwa lata temu za bramę z montażem dostałem rabat ok. 20%. Brama kosztowała 1000PLN+22%VAT a montaż 3200PLN+7%montaż. :)

Brama 1000PLN+22%VAT a montaż 3200PLN+7% - pewnie jakiś chochlik ... :wink:

Ja też ma bramę tego producenta 4,5 metra segmentowa otwieram ją już 3 rok naped orginalny. moze troch wolno sie otwiera ale to moje odczucie. Mi to nie przeszkadza. otwiera się bez zacięc ostatnio przesmarowałem rolki i jest OK . Mój brat ma 5 metrową też z napedem orginalnym i jest zadowolony. Myślę ze każdy napęd będzie dobry jeżeli bedzie dobrany to ciężaru bramy