Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
nam robiła wszystkie instalacje z podłogówką włącznie firma z Cieszyna. mogę polecic bo są fachowi, terminowi i solidni. Szef zawsze odbiera telefon, reaguje natychmiast na uwagi, poprawek póki co nie ma (nie było jeszcze sezonu grzewczego :D ). Montowali nam: podłogówkę, solary, co, wentylacje mechaniczną. teraz montują wanne,umywalki i inne badziewa kosztotwórcze...Mogę polecić ich z czystym sumieniem.Namiary na priv.

Witajcie, witajcie.

Jak ja wam ludziska zazdroszczę tego budowania w dwa lata :oops:

My zaczęliśmy w 2001 roku :o Uwierzycie???

Jesteśmy obecnie na etapie "stanu deweloperskiego" (z porażającą ilością fuszerek i niedoróbek - ale ja chyba za pedantyczna na budowanie jestem) a ja urządzam dom "wirtualnie". W rzeczywistości to nie wiem co będzie :cry:

Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim pięknych domków :D :D :D

Będę zaglądać co się ciekawego u przyszłych/niedoszłych sąsiadów dzieje.

Aha - moje "cudo" w Górkach Wielkich stoi ...

• 4 weeks później...
Powiem tylko, że dobrzy fachowcy od wykończeń cenią się niesamowicie. Malarze, kafelkarze z renomą są w cenie, trzeba na nich czekać i nie za bardzo chcą negocjować, niestety. My płaczemy i płacimy, ale efekty są. Poza tym jest jedna bardzo ważna rzecz: dobry fachowiec zawsze myśli za Ciebie. Nasza łazienka jest piękna tylko dlatego że kafelkarz miał wyobraźnię, doświadczenie i wiedział już na początku że to co jest w projekcie, nie jest możliwe w realizacji, bo liczyły się centymetry róznicy, które w kafelkach i fugach mają ogromne znaczenie. Dla nas laików nie miało. on jednak mordował nas pytaniami i propozycjami zmiany układu dekorów (żeby docinków nie było za dużo, żeby symetria była itd.). Efekt jest. Dzięki niemu...

Ahoj Babo :-),

My też budujemy w Czechach. Byliśmy dzisiaj na targach budowlanych w Cieszynie, ale nic ciekawego nie było. Mało stoisk i zwiedzających.

A propos poszukiwania ekipy na 2010 rok to chętnie pomogę. Nasz dom w Czeskim Cieszynie Mistrovicach ma już dach w ścianki działowe. Mamy firmę z Bestwiny. Są solidni i niedrodzy. Nawet nie trzeba biegać za materiałami na budowę. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni. Jeśli chcesz, więcej napiszę na priva. Jak coś, to mamy też solidnego i niedrogiego geodetę, kierownika budowy i osobę do załatwienia wszystkich formalności w czeskich urzędach. Jeśli macie ochotę, to zapraszamy na naszą budowę po umówieniu terminu.

My za to teraz szukamy ekipy do wykończeniówki.

pozdr

Anita

Ahoj :p :p :p

My tez na targach bylismy w niedziele i mamy takie same odczucie.

Chetnie Was poznamy :D

My tez szukalismy dzialki w Mistrovicach, ale wyladowalismy w Chotebuzie.

Poki co u nas mozna ogladac tylko trawe i skrzynke z pradem :wink: ale chetnie zwiedzimy Wasza budowe i ewentualnie "przejmiemy" ekipe. Niestety nie znam żadnych ekip do wykończenówek, tez bedziemy szukac w przyszlosci.

Znamy za to firmy od ocieplen i elewacji (tynki). To sa Polacy z Cieszyna, którzy działalnosc prowadza na czeskim rynku.

W sumie ciekawe ilu Polakow buduje sie w Czechach :roll:

pozdrawiam sasiadów

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Anulek, mogę podać, ale facet jest zajęty na najbliższe pół roku. Pracuje u mojego szwagra, nam robił łazienki, bo szwagier "wypożyczył" go nam na dwa miesiące(zrobiły się trzy i jeszcze nie skończył). Teraz się mordujemy trochę, bo jak nie ma pogody to jest u nas, jak jest, to siedzi na elewacji u siostry (poprawia po paprokach z firmy BikBud). U nas kończy drugą łazienkę, ma zrobić kafelki w garażu i wytapetować hol (pięknie tapetuje) Jeżeli jesteś zainteresowana, wyślę numer.

Pozdrawiam

Anulek, mogę podać, ale facet jest zajęty na najbliższe pół roku. Pracuje u mojego szwagra, nam robił łazienki, bo szwagier "wypożyczył" go nam na dwa miesiące(zrobiły się trzy i jeszcze nie skończył). Teraz się mordujemy trochę, bo jak nie ma pogody to jest u nas, jak jest, to siedzi na elewacji u siostry (poprawia po paprokach z firmy BikBud). U nas kończy drugą łazienkę, ma zrobić kafelki w garażu i wytapetować hol (pięknie tapetuje) Jeżeli jesteś zainteresowana, wyślę numer.

Pozdrawiam

Nie ma pośpiechu - za pół roku mnie urządza :D Bardzo proszę o namiar ... Bo u mnie też trzy łazienki, hol i kuchnia (chyba, że koszty mnie zatrzymają w zapędach :oops: )

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...