Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, u mnie na razie cisza....chociaż w zasadzie nie całkiem bo cały czas coś się dzieje...obecnie na topie kanalizacja zewnętrzna :lol: .....a na budowie..... mamy zalany strop nad parterem (wszystko w dzienniku :wink: )...a w środe juz kogoś majster da i ruszamy z robota dalej....czyli ścianki działowe parteru, schody zewnętrzne, ściany zewnętrzne góry ...no i dach :D .

Pozdrawiam, smoczyca.

• 2 weeks później...

HEJ JO TEŻ JE ZTELA ! ! ! :D

Już od jakiegoś czasu chasam po tym forum a dopiero dzisiaj wpadłam na TĄ -NASZĄ grupę :) ,bo choć jeszcze nie buduję (prawdopodobnie w przyszłym roku ) to jestem jak najbardziej w temacie -nawet byłam na zjeżdzie muratora , chcę do grupy Cieszyniaków należeć :D .

Mieszkam 12km. od Cieszyna dokładnie miejscowość Rudnik (koło Pruchnej)

Semir Ciebie to wszędzie oglądam 8) I w dzienniku i w galeri domów forumowiczów ,no i tu patrzę też zdjęcia twego domu :)

...ojeju jak fajnie że GOLEWO założyłeś tę grupę ..też myślałam że nikt z okolic nie buduje ...dagulkę to znam ..też była na zjezdzie -POZDROWIONKA

)

Semir Ciebie to wszędzie oglądam 8) I w dzienniku i w galeri domów forumowiczów ,no i tu patrzę też zdjęcia twego domu :)

:) :) witaj no bo na początku jak nie umiałem wklejac zdjecia

to pisałem na galerii i na dzienniku,a potem to mi już było szkoda zlikwidowac ten albo ten wątek i teraz musze pisać w obu naraz :wink:

Nooo, ludziska...coraz nas więcej...ja tak podzielona jestem...trochę piszę na Rybnickim (ale to chyba z sentymentu :wink: dla piszących tam bo są the best) ....a należę oczywiście do powiatu Cieszyńskiego :lol: .

U mnie chopaki się za dach wczoraj zabrali :D .... a ja z małżem malujemy podbitkę...jak se pomysle, że 70 m2 mam pomalowac z dwóch stron ....nie wspomnę że tą heblowaną strone dwa razy :evil: ....to se mysle, że całe 2 tygodnie urlopu tak se przemaluje i nie odpocznę :roll: .

Ale co tam, wazne że do przodu :D .

Marzycielka.... zbieraj póki co wiedzę teoretyczną ...przydaje się jak znalazł...choć i tak w praktyce wychodzi mnóstwo trzeczy o których nie miałam zielonego pojęcia choć z teorii przygotowana byłam na 5 :lol: .

Pozdrawiam, smoczyca.

U mnie chopaki się za dach wczoraj zabrali :D .... a ja z małżem malujemy podbitkę...jak se pomysle, że 70 m2 mam pomalowac z dwóch stron ....nie wspomnę że tą heblowaną strone dwa razy :evil: ....to se mysle, że całe 2 tygodnie urlopu tak se przemaluje i nie odpocznę :roll: .

Ale co tam, wazne że do przodu :D .

no myśmy tez to przerabiali ,ale malowanie to nie taka straszna rzecz :)

w przerwach kawke wypić :)

u nas było 110 m2 i malowaliśmy 4 razy :) 2 tygodnie po 5-6 godz.dziennie

jak was bedzie malować 2 to w jeden tydzień sie uwiniecie :)

pozdrawiam

U nas malowali FACHOWCY duuuuużo razy (żeby było porządnie i nie już nie wracać do tego).

Nie wiem jak to robili ,ale jedno okno mam tak zachlapane farbą ,ze nie mogę go domyć rozpuszczalnikiem...

Wniosek : jak sobie sam nie zrobisz ...

P.S. Wczoraj zamontowaliśmy wiszacy na "gebericie kibelek" - co za radość ,w prawdzie nie ma jeszcze kafelek ale zaczyna już się robić z tym naszym domku "domowo" :)

....znacie może ludziska jakiegoś niedrogiego notariusza (ha oni wszyscy są drodzy :D )...podobno w Ustroniu mniiej biorą niz w Cieszynie :-?

....chodzi mi o przepis gospodarstwa....

nie jestem pewna ale chyba wchodził przepis o jednakowych stawkach dla notariuszy ?

P.S. robiliśmy przepis parę lat temu w Pszczynie i tak nas "zczesali" :roll: :x

....ojej nikt się tutaj nie pokazuje :roll: ...nawet semir :)

...co u Was słychać rodacy,gdzieś zapodział nam się autor załozyciel tej grupy,nie odzywa się ...chyba zapracowany :roll:

....Semir Ty gnasz z tą budową jak nie wiem (na bank napadłeś czy cuś :D ).....ale fajnie że tak szybko ,za niedługo będziesz mieszkał w nowym domku

....ojej nikt się tutaj nie pokazuje :roll: ...nawet semir :)

....Semir Ty gnasz z tą budową jak nie wiem (na bank napadłeś czy cuś :D ).....ale fajnie że tak szybko ,za niedługo będziesz mieszkał w nowym domku

no mam zamówionych fachowców to trzeba gnac z robotą

a z tego co widze to ja tu zagladam dosc często:D