Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

ja niedawno robiłam mostek i brałam kamień -tłuczeń z firmy lach. zapytam kierownika bud. o namiary jeśli będziesz potrzebować , chwalą też pana cieślara, który kompleksowo się tym zajmuje. jeśli chcesz prześlę ci jutro telefon

robiłaś mostek??!!!...łał!...to brzmi bardzo konkretnie:) ...to taki duży most? masz rzekę przez działkę czy na dziko?;)

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Hej chciałbym dołaczyc do waszego grona jestem z okolicy cieszyna ,budowe domu chce rozpoczac na wiosne bo teraz juz nie bardzo:) Bede budowac ISKIERKE czy ktos juz budował ten dom lub buduje?? ,oczywiscie jestem juz po wszystkich sprawach papierkowych teraz tylko szukam materiałów itd.

Pozdrawiam

mam tu link do iskierki

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2236784#2236784

pozdrawiam

Witajcie.

na wiosnę zaczynamy budowę domu w Goleszowie. Właśnie skompletowaliśmy dokumentację do pozwolenia na budowę, a w międzyczasie zamawiamy i kupujemy już materiały na budowę, bo idą podwyżki. Dom będzie z ytonga 36,5 wg mocno zmodyfikowanego projektu o nazwie Bukowo z garażem. Zapraszamy do naszego dziennika. Powodzenia dla wszystkich, którzy zaczynają i dla tych, którzy już zaczęli.... :D

Pozdrawiam,

Łukasz

• 4 weeks później...
Chciałam Wszystkich serdecznie przywitać!

Jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami pięknej działki w Hażlachu.

Przed nami trudny wybór projektu.

Mam pytanie czy sprawdzaliście tzw. żyły wodne?

Czy warto sie tym przejmować. Może znacie kogoś z okolic Cieszyna od "żyłek" :D

gdy jest żyła wodna pod domem , ma sie dawać jakies płyty aluminiowe, żeby odbijały promieniowanie,

my daliśmy pod wylewke Vaphoterm lepiej ociepla niż styropian 70%

a z dwóch stron jest pokryty folia aluminiową

a to czy sprawdzać czy nie ?

hmm. zdania sa podzielone,

pozdrawiam

Hej Justyna...to znowu ja ...dzisiaj sie dowiedziałam jak bardzo wazne jest aby nie budowac domu na zyle wodnej...dotad też o tym wiedziałam ale nie zdawałam sobie sprawe ze jest to az tak istotne.. ludzie zamieszkujacy taki dom czesto choruja...teraz to widze na własnym przykładzie...my napewno sprawdzimy miejsce w którym bedziemy stawiac nasz dom...ja Ci podawałam tel. do jednego niby speca od tych spraw ...ale nie jestem pewna jego (nie ma sprawdzonych opini...dzisiaj dostałam namiary na jednego faceta z Bielska...który jest naprawdę dobry w wykrywaniu żył wodnych..