Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

Dziękuję za wszystkie namiary.

Pozwolenie już mamy czekamy jeszcze na uprawomocnienie.

Chcemy w tym roku zrobić fundamenty. Wszyscy fachowcy radzą lać w grunt. Czytam na forum na ten temat, ale opinie różne. Na pewno kłopot z hydroizolacją i ociepleniem, ale to też podobno zbędne :roll: . I komu tu wierzyć?

Jeżeli ktoś z was zna konkretnego kierownika budowy to proszę o namiary.

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas trwa wykończeniówka. Właściwie to się wlecze :evil:

Górę mamy już pomalowaną, ale trzeba dokleić kilka płytek w górnej łazience (które po zafugowaniu okazały się uszkodzone i było je trzeba wykuć), dokończyć płytkowanie przedpokoju i dolnej łazienki i ściany w kuchni. Dzisiaj montują drzwi do kotłowni. Meble kuchenne się już robią, sprzęty kuchenne czekają w garażu :D . Ogród nie jest w najlepszym stanie :cry: , ale co ma wisieć nie utonie.

Mam do Was pytanie, potrzebuję fachowca od balustrady wewnętrznej, musi być metalowa, bo wszystko w płytkach i drewno by nie pasowało. Chromoniklowa odpada ze względu na cenę (pytałam - porażająca). Jeśli ktoś z Was ma jakieś sugestie, to będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam serdecznie

:wink:

Bardzo Ci dziękuję Smoczyco za odzew, bardzo mi się podoba Twoja balustrada, właśnie o czymś takim myślałam :D . Jeśli możesz, to prześlij mi namiary na producenta, a jeśli możesz, to napisz ile Cię kosztowała, bo nie wiem czy mam się na co porywać :oops: .

Moja większa połówka umówiła się też z jakimś gościem na pomiar, bo bez tego nikt nie chce podać nawet orientacyjnej ceny :o

Zazdroszczę Ci gotowego domku :wink:

Nie mogę sie doczekać, kiedy nasz będzie gotowy :roll:

Pozdrawiam :D

Balustrada w dwóch częściach (nie było innej opcji-schody były wylane "niestandardowo" ) , ogólnie jest jej około 3m , do tego poręcz o długości 1,60m ...za całość zapłaciłam 960zł (+100zł za przejzdy których były dwa-pomiar i montaż).

Jestem zadowolona, balustrada wygląda w rzeczywistości ładniej niż na zdjęciach . Znalazłam ofertę balustrady na allegro.... mogę z czystym sumieniem polecić Pana Jacka....bardzo "w porządku" człowiek- nie było kompletnie żadnych przebojów- szybko, profesjonalnie i na temat .....acha, no i do tego niedrogo ( metr bieżący balustrady wyszedł 260zł, mert poręczy 100zł).

Tutaj masz linka do jego aukcji :D ...nawet ma tam zamieszczone zdjęcie mojej balustrady :lol: ....muszę mu wysłać uaktualnione - znaczy ładniejsze z juz pomalowanymi ścianami i kompletnymi podłogami :D

http://www.allegro.pl/item411957341_blustrady_kraty_niskie_ceny_.html

Kochana ...zobaczysz - zleci jak z bicza i też będziecie mieszkać :D .

Bardzo Ci dziękuję za namiar na pana "balustrdowego". Poczekam jeszcze na wycenę z mojego terenu. Jeśli będzie nieciekawa, to przypuszczę atak na pana z Allegro/

Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy.

Może się to jakoś ruszy, dzisiaj majstry się trochę pokręciły po domu no i znowu coś do przodu.

Pozdrawiam

:wink:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

A ja niedawno spotkałem się z opinią jednego ze sprzedawców (prowadzi kilka firm), że w dzisiejszych czasach już nie ma kiepskich okien, bo by producenta reklamacje zjadły. Takie były w latach 90"tych, ale się skończyły (głównie w sądach)

Należy więc wybierać te co się podobają i które kieszeń puści :wink:

Zgadzacie się z tym?