Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

Nie zgadzam się. Mnie trafiły się dobre, ale sąsiad miał przeprawę ze swoimi, mimo, że montowała firma sprzedająca. Dwukrotnie były wprawiane na nowo, a mimo to nie działają jak powinne.

Przed domaganiem się swoich praw w sądzie odstraszyły go koszty sądowe :-?

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to może nie jest wina okien tylko monterów?

Jeśli jest pewien swego, że okna są złe, to czemu obawia się kosztów sądowych, przecież pokrywa je strona przegrana.

A tak z życia: często wystarczy stronie wręczyć tzw. "Przedsądowe wezwanie do ...." i to wiele spraw rozwiązuje na tym etapie. Później wystarczy taki dokument z odpowiednią adnotacją dostarczyć do sądu. Dalej, to już raczej jego zmartwienie.

A co sądzicie o dealerach okien i ich wyrobach z ul. Stawowej? Też tam ich kilku jest.

Do sprawy potrzebne są ekspertyzy biegłego, które też kosztują niemało. Po rozmowie z biegłym dowiedział się, że owszem może wystawić "papier" stwierdzjący wadliwość towaru, ale z jego doświadczeń (biegłego) wynika, że producenci często płacą duże pieniądze za wykonanie kilku dodatkowych ekspertyz obalających tę pierwszą i tak na prawdę nie ma żadnej pewności na wygraną :o

A koszty ktoś musi pokryć :-?

Oto Polska właśnie.

No to zostaje tylko formalność: podaj, proszę, adres tego dealera. Nie żeby go szkalować, tylko aby przestrzec przed nieudacznikiem i jego produktami.

A co sądzicie o dealerach okien i ich wyrobach z ul. Stawowej? Też tam ich kilku jest.

Czy może ktoś niedawno kupował w Cieszynie (okolicy) blachę na dach? Oczywiście dobrą i tanią (wiem to się wyklucza, ale w przyzwoitym stosunku :lol:)

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hej,

jeśli chodzi o okna, to mogę polecić okna Oknoplastu z Domartu w Cieszynie. Cenowo wyszły trochę taniej niż okna z Aldo, montaż sprawny, obsługa miła, jakość zgodna z oczekiwaniami, ogólnie ok.

Jednocześnie mam pytanko do tych, którzy są już po tynkach. Którą firmę tynkarską z naszego terenu polecacie? Chodzi mi o tynki maszynowe gipsowo-wapienne.

Jeśli ktoś szuka dobrego i niedrogiego hydraulika z okolic Cieszyna, to mogę takowego polecić.

Witajcie,

od kilku dni śledzę forum, a dziś postanowiłam się zarejestrować. Mamy już pozwolenie na budowę w Cieszynie ( co prawda działkę mamy po stronie czeskiej a nie polskiej ale i tak będę miała zamiar zatrudnić polskich fachowców)

I przyznam, że mam straszny mętlik w głowie. Pluję sobie w brodę, że wcześniej nie zainteresowałam się sprawami dotyczącymi sposobu budowania. Bylliśmy od roku nastawieni na budowę Praefa + Legalett, ale jak policzyłam dokładnie koszty wyszło mi, że za 117 m pow użytkowej ( projekt bez garażu) zapłacę w sumie 450 000zł wliczam w to oczyszczalnię, kominek, zabudowę kuchenną, wyposażenie bez mebli ( i bez złotych klamek). Wykończenia we własnym zakresie. Rąsie opadły... Pocieszcie mnie proszę informacją, że sposobem tradycyjnym można wybudować znacznie taniej. :cry:

pozdr dla grupy

A

Witajcie,

od kilku dni śledzę forum, a dziś postanowiłam się zarejestrować. Mamy już pozwolenie na budowę w Cieszynie ( co prawda działkę mamy po stronie czeskiej a nie polskiej ale i tak będę miała zamiar zatrudnić polskich fachowców)

I przyznam, że mam straszny mętlik w głowie. Pluję sobie w brodę, że wcześniej nie zainteresowałam się sprawami dotyczącymi sposobu budowania. Bylliśmy od roku nastawieni na budowę Praefa + Legalett, ale jak policzyłam dokładnie koszty wyszło mi, że za 117 m pow użytkowej ( projekt bez garażu) zapłacę w sumie 450 000zł wliczam w to oczyszczalnię, kominek, zabudowę kuchenną, wyposażenie bez mebli ( i bez złotych klamek). Wykończenia we własnym zakresie. Rąsie opadły... Pocieszcie mnie proszę informacją, że sposobem tradycyjnym można wybudować znacznie taniej. :cry:

pozdr dla grupy

A

Witaj,

można, ale trzeba się trochę postarać i to co się da, zrobić własnymi siłami. Największe oszczędności powstają na etapie projektowania. Dobrze przemyślcie projekt, a na pewno coś uda się zaoszczędzić.

Pozdrawiam i życzę powodzenia!