cieszynianka 24.09.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Nie zgadzam się. Mnie trafiły się dobre, ale sąsiad miał przeprawę ze swoimi, mimo, że montowała firma sprzedająca. Dwukrotnie były wprawiane na nowo, a mimo to nie działają jak powinne. Przed domaganiem się swoich praw w sądzie odstraszyły go koszty sądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor_2005 25.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 No to może nie jest wina okien tylko monterów?Jeśli jest pewien swego, że okna są złe, to czemu obawia się kosztów sądowych, przecież pokrywa je strona przegrana.A tak z życia: często wystarczy stronie wręczyć tzw. "Przedsądowe wezwanie do ...." i to wiele spraw rozwiązuje na tym etapie. Później wystarczy taki dokument z odpowiednią adnotacją dostarczyć do sądu. Dalej, to już raczej jego zmartwienie. A co sądzicie o dealerach okien i ich wyrobach z ul. Stawowej? Też tam ich kilku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.09.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Do sprawy potrzebne są ekspertyzy biegłego, które też kosztują niemało. Po rozmowie z biegłym dowiedział się, że owszem może wystawić "papier" stwierdzjący wadliwość towaru, ale z jego doświadczeń (biegłego) wynika, że producenci często płacą duże pieniądze za wykonanie kilku dodatkowych ekspertyz obalających tę pierwszą i tak na prawdę nie ma żadnej pewności na wygraną A koszty ktoś musi pokryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nestor_2005 26.09.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Oto Polska właśnie. No to zostaje tylko formalność: podaj, proszę, adres tego dealera. Nie żeby go szkalować, tylko aby przestrzec przed nieudacznikiem i jego produktami. A co sądzicie o dealerach okien i ich wyrobach z ul. Stawowej? Też tam ich kilku jest. Czy może ktoś niedawno kupował w Cieszynie (okolicy) blachę na dach? Oczywiście dobrą i tanią (wiem to się wyklucza, ale w przyzwoitym stosunku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.09.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nazwy firmy, w której brał okna sąsiad nie pamiętam (była z okolic Żywca). My braliśmy okna z firmy DOMART z Cieszyna i jesteśmy zadowoleni (okna zamontowane już piąty rok ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 28.11.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Czy ktoś ma okna z ALDO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 U nas w szkole są okna z Aldo, rok temu zakładane. Wszystko z nimi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P. 30.11.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam po długiej przerwie!Mamy w końcu stan zero , pierwsze koty za płoty. Na wiosnę ruszamy dalej.Zdecydowaliśmy się na Ytonga 40. Na dach może gont. Zima na przemyślenia i wybory. Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.12.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 życzę Ci mądrych wyborów, żebyś była z nich zadowolona, no i żeby od wiosny wszystko ruszyło z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 06.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Po oknach kolejny temat.Instalacja elektryczna i C.O.Jeżeli znacie fachowców z tych branż, którzy są solidni i w miarę tani.To poślijcie ich dane na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.01.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A czy możecie polecić firmy budujące piwnice i ściany? Dobre, sprawdzone i tanie? Przymierzamy się do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boslak 10.01.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 a jaką opinie wsrod budujących ma firma Baron z Drogomyśla, juz pytalam kiedys czy ktos ma ogrzewanie ścienne (ale nie grzejnuki, tylko taka podlogówka ale na ścianie, ale cisza w eterze), moze ktos ma i uzywa i moze polecic albo i przestrzec? pozdrawiam budujacych z regionu cieszyńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 20.01.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 nikt nie zna elektryków w cieszyńskim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 24.01.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Hej! ..ja znam fajnego elektryka z Kaczyc ...nie wiem ile bierze. ...wiem gdzie mieszka ale nie znam tel. ...jeśli jesteś nadal zainteresowany to tel.zdobęde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 26.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 To chyba ten sam o którym słyszałem .Dzwoniłem do niego 2 tygodnie temu .Ciągle murarz się opóźnia ,żeby postawić ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 13.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Hej, jeśli chodzi o okna, to mogę polecić okna Oknoplastu z Domartu w Cieszynie. Cenowo wyszły trochę taniej niż okna z Aldo, montaż sprawny, obsługa miła, jakość zgodna z oczekiwaniami, ogólnie ok. Jednocześnie mam pytanko do tych, którzy są już po tynkach. Którą firmę tynkarską z naszego terenu polecacie? Chodzi mi o tynki maszynowe gipsowo-wapienne. Jeśli ktoś szuka dobrego i niedrogiego hydraulika z okolic Cieszyna, to mogę takowego polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemeq 13.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja zaczynam budowę dopiero na wiosnę, ale proszę na namiary na hydraulika. Warto za wczasu telefony zbierać. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Przemeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anita260 14.02.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witajcie, od kilku dni śledzę forum, a dziś postanowiłam się zarejestrować. Mamy już pozwolenie na budowę w Cieszynie ( co prawda działkę mamy po stronie czeskiej a nie polskiej ale i tak będę miała zamiar zatrudnić polskich fachowców) I przyznam, że mam straszny mętlik w głowie. Pluję sobie w brodę, że wcześniej nie zainteresowałam się sprawami dotyczącymi sposobu budowania. Bylliśmy od roku nastawieni na budowę Praefa + Legalett, ale jak policzyłam dokładnie koszty wyszło mi, że za 117 m pow użytkowej ( projekt bez garażu) zapłacę w sumie 450 000zł wliczam w to oczyszczalnię, kominek, zabudowę kuchenną, wyposażenie bez mebli ( i bez złotych klamek). Wykończenia we własnym zakresie. Rąsie opadły... Pocieszcie mnie proszę informacją, że sposobem tradycyjnym można wybudować znacznie taniej. pozdr dla grupy A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 14.02.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witajcie, od kilku dni śledzę forum, a dziś postanowiłam się zarejestrować. Mamy już pozwolenie na budowę w Cieszynie ( co prawda działkę mamy po stronie czeskiej a nie polskiej ale i tak będę miała zamiar zatrudnić polskich fachowców) I przyznam, że mam straszny mętlik w głowie. Pluję sobie w brodę, że wcześniej nie zainteresowałam się sprawami dotyczącymi sposobu budowania. Bylliśmy od roku nastawieni na budowę Praefa + Legalett, ale jak policzyłam dokładnie koszty wyszło mi, że za 117 m pow użytkowej ( projekt bez garażu) zapłacę w sumie 450 000zł wliczam w to oczyszczalnię, kominek, zabudowę kuchenną, wyposażenie bez mebli ( i bez złotych klamek). Wykończenia we własnym zakresie. Rąsie opadły... Pocieszcie mnie proszę informacją, że sposobem tradycyjnym można wybudować znacznie taniej. pozdr dla grupy A Witaj, można, ale trzeba się trochę postarać i to co się da, zrobić własnymi siłami. Największe oszczędności powstają na etapie projektowania. Dobrze przemyślcie projekt, a na pewno coś uda się zaoszczędzić. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 14.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja zaczynam budowę dopiero na wiosnę, ale proszę na namiary na hydraulika. Warto za wczasu telefony zbierać. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Przemeq Przemeq namiary poszły na PW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts