Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Cieszyn i okolice! - meldować się!!!:)

golewo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomniałem dodać

Wdzięczny będę za wszelkie info o wykonawcach w okolicy?

proszę też o opinie o składzie Hadexu w Zebrzydowicach - jak współpraca, ceny rabaty transport itp.

Pozdrawiam

Cześć,

ja kupowałem większość materiałów w Hadexie w Ochabach Wielkich. Z tego co pamiętam, to Hadex miał we wszystkich swoich hurtowniach porównywalne ceny - a porównywałem Żory, Zebrzydowice i Ochaby. Akurat miałem najbliżej z Ochab i dogadałem się ze sprzedawcą na fajne rabaty, biorąc więcej materiału na stan surowy. Ale już np. dachówkę bardziej mi się opłacało kupić w Marexie w Górkach Wielkich. Tania hurtownia jest też u Koterbickiego w Kończycach Wielkich. Sprawdź sobie też w Lubarze w Rybniku. I przede wszystkim - targuj się o każdą złotówkę i dobrze przygotuj się do rozmowy ze sprzedawcą, sprawdzając ceny w okolicznych składach. :D

Pozdrawiam

Witam ponownie

Czy możecie polecic jakiegoś projektanta okolicznego - może tego który robił Wam adaptacje lub indywidualny projekt - jak to wygląda cenowo. Mnie dziś zaoferował się jeden projektant że zrobi projekt 120 m uż za kilkanaście tysiecy - jestem w lekkim szoku - drugiego mam za 4

prossę o opiinię?

[/img]

a jaką opinie wsrod budujących ma firma Baron z Drogomyśla, juz pytalam kiedys czy ktos ma ogrzewanie ścienne (ale nie grzejnuki, tylko taka podlogówka ale na ścianie, ale cisza w eterze), moze ktos ma i uzywa i moze polecic albo i przestrzec? pozdrawiam budujacych z regionu cieszyńskiego

Baron zajmuje się podłogówką i ściennym chyba od 1971 roku (najpierw wypróbował na sobie).

Zna się na rzeczy.

Nasi znajomi mają podłogówkę + ścienne od 12 lat i są z obu rozwiązań bardzo zadowoleni. My też się na to zdecydowaliśmy :wink:

• 4 weeks później...
a jaką opinie wsrod budujących ma firma Baron z Drogomyśla, juz pytalam kiedys czy ktos ma ogrzewanie ścienne (ale nie grzejnuki, tylko taka podlogówka ale na ścianie, ale cisza w eterze), moze ktos ma i uzywa i moze polecic albo i przestrzec? pozdrawiam budujacych z regionu cieszyńskiego

sorki ze tak późno , u szwagra zamontowali w zeszłym roku firma Baron

podłogowke na ścianie , po zimie sobie chwali że dobrze to działa,zreszta całą instalacje mu robila firma Baron.jest z nich zadowolony.

pozdrowienia

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Szukamy ekipy do wykończenia (gładzie,parapety, kafelki i takie tam ). Czy macie sprawdzonych fachowców? Z firma, która budowała domek rozstajemy się i zaczynamy nowe poszukiwania.

Budowa w Pruchnej. Jeżeli potrzebujecie dobrego elektryka, ekipę cieśli, firmę od oczyszczalni ścieków, mogę podać namiary. Pracowali u nas i jesteśmy baaaaaaaardzo zadowoleni.

• 2 weeks później...

Copec

z moich doświadczeń architekci sa duuuzo drozsi. Jak nie zalezy Ci, aby Twój dom znalazł sie w czołówce swiatowej architektury 2010, a wystarczy Ci spokojna, sprawdzona architektura i chcesz po prostu miec praktyczny dom dla siebie, to zatrudnij budowlanca z uprawnieniami. My tak zrobilismy. Widzielismy domy projektowane przez ta pania i nam sie podobały.