Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sofa, fotele - skóra z jakiej firmy ?

tjord

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Chciałam dorzucić swoje trzy grosze. Podobaja mi się nowoczesne sofy bardzo, ale postawiliśmy na wygodę. I nie chcieliśmy poduszek luzem. Byliśmy we wszystkich sklepach w okolicy i siedzieliśmy na wszystkich kanapach. Wybraliśmy narożnik firmy ETAP o nazwie Colette, bo siedzi się na nim najwygodniej. Niestety nie należy do najtańszych. I wygląd ma raczej klasyczny.

Fasola 25 orientujesz się może, jaka cena jest kompletu - IBIZE z Almi Decor ?

mam tylko informację z ich strony www:

"trójka" - 5900,00 zł

"dwójka" - 4380,00 zł

"dwójka" rokładana - 5300,00 zł

fotel - 2900,00 zł

pufa - 1490,00 zł

wszystko jest tutaj:

http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?pid=1&id=2&func=2

pozdrawiam

• 6 months później...
A ja mam nowoczesne białe meble skórzane. W skład wchodzi rozkładana(stelaż - jak w Kler) "trójka" (216 cm długości) z regulowanymi zagłówkami i dwie pufy ze schowkami.

Aniu, ja tez poprosze o adres Kalwarii na moj mail [email protected]

witam! szukam nowoczesnej sofy 3-os (najlepiej z f.spania) oraz fotela. czy moglibyscie podac www producentow najbardziej godnych uwagi.

....

ogldalem juz wyroby Bydgoskich Fabryk Mebli, Steinhoff i Wajnert, Mebelplast

kogo jeszcze polecicie ?

z innej beczki ...

Nie polecam zdecydowanie mebli firmy Wajnert !!!

Mamy komplet 3+2+1 z "eko-skóry" po 2,5 roku "eko-skóra" zaczeła pękać (dodam tylko, że sprzedawca zachęcał nas do kupna właśnie ze względu na trwałość) ... dodam także, że komplet wykorzystywany jest tylko okazjonalnie ...

Kontaktowałem się z Producentem i zdecydowanie nie polecam!

Kanapa rozkładalna jest o tyle dobra, że w razie najazdu gości zawsze można kogoś położyć w salonie. Czyli funkcja spania 'od świąta', zgadzam się, że na skórze niezbyt fajnie się śpi nie mówiąc już o jej niszczeniu, z drugiej strony dopłacać sporo za funkcję spania mając ją do wykorzystania od czasu do czasu - trzeba się zastanowić jak często się to moze zdarzyć. U mnie będą dwie sofy: 3-ka i 2-ka, ta większa rozkładana - właśnie na wszelki wypadek.

Aniu! Czekamy na namiary na sofę! No, przynajmniej ja nadal czekam.

Mimo wszystko polecam kler! Może warto poczekać na jakieś promocje, albo wybrac się do Dobrodzienia, gdzie maja sklep firmowy przy fabryce. Jest to koło Strzelc Opolskich.

Ja mam 7 lat komplet skórzany ze skóry ecru. Przeżył w doskonałym stanie rysowanie długopisem, wariactwa szczeniaka, skakanie i zjeżdżanie w bucikach.

Warto sie zastanowić czy konieczna jest kanapa rozkładana. Na skórze itak sie zle spi, pomijajac juz to ze szybciej sie wyciera a kanapa nierozkladana moze byc znacznie wygodniejsza (ta rozkladana ma duzo plytsze siedzisko), pozatym napewno troche tańsza

Szybciej sie wyciera :o Ja mam skórzany wypoczynek 6 lat (ciemny kolor) i ciągle wygląda jak nowy. Czyściutki, nic się nie mechaci, kolor idealny..

Co się wyciera?

Może masz na myśli jakiś..skóro podobny wyrób?

Wcześniej miałam zwykły materiał...i po czterech latach, wymiana tapicerki, swiadomośc, że tam pełno roztoczy i kurzu siedzi. ... brrr

Skóra jest świetna :)

Jestem wolenniczką kupowania rozkładanych kanap...nawet jakby nigdy nie było potrzeby jej rozłożenia... ale tego nie wiesz ..co kiedy może sięprzydać..i kto przyjedzie...

Ja moją kanapę rozkładałam (na 6 lat - dwa razy). I mimo to uważam, że był to świetny zakup :)

• 1 year później...
Niestety w 2006 roku kupiłam meble wajnert, sofę i 2 fotele. ODRADZAM, meble mam trzy lata a do niczego się nie nadają, mam na nich wielkie połacie bez pokrycia, eko-skóra się złuszczyła i teraz mam starszydło a nie meble. Przestrzegam wszystkich przed tym producentem!!!!!!