Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w ge-tak czy nie?

Gość

Recommended Posts

czy forumowicze majacy kredyt w ge moga sie wypowiedziec na jego temat?

z nadchodzaca wiosna zamierzamy wziac kredyt na budowe

jestesmy po"rajdzie bankowym" mi. kb,pkobp,db,millenium i ge

wszystkie z pominieciem ostatniego zasypuja dziwnymi wymaganiami

tj. wklad wlasny 40% przy kredycie w walucie(kb), dziwne wizyty na placu budowy (od 100-700pln),transze obliczane wg. kosmicznej formuly- kasa wbudowana*20%*kwota przyznanego kredytu=transza-to w pkobp, pelno zabezpieczen, wyplata po kursie kupna splata po kursie sprzedazy, kosztorysy wykonane przez kosztorysantow, rachunki.... i moznaby jeszcze wypisywac.

jeżeli masz możliwość to pytaj w różnych oddziałach tego samego banku - również są ciekawe przypadki !

To tylko ludzie i nie zawsze każdy Ci powie wszystkie kruczki, nawet w tym samym banku. Jeśli wybrałeś bank, to zapytaj o każdy punky trzy razy używając różnych składni zdania pytającego, lub odwiedź inny oddział. To przecież Twoje pieniądze.

U nas przyjazny wydał się pkobp.

My też prawdopodobnie częściowo będziemy kończyć z kredytu ...

Karina

Jesteśmy na etapie oczekiwania na "wyrok" analityka banku ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Nam też ge bank wydał się sympatyczny właśnie ze względu na najmniejsze opłaty poczatkowe i ludzkie podejście do klienta (np. umowe kredytowa dostaliśmy do przeczytania w domu bez żadnych problemów). Drugim sympatycznym bankiem jest pkobp - tez nie potrzebuja specjalnej wyceny budynku (ok. 1000 zł)- jesli nie uda się w ge bedziemy tam na pewno próbować.

Oprocentowanie nie jest najniższe (ani najwyższe)ale:

-to jedyny bank na rynku, który używa tego samego kursu do udzielenia i spłaty kredytu walutowego(w niektórych przpadkach różnica dochodzi np. do 5%)

-potrzbne informacje dostaję szybko i bez kłopotu

-nie poniosłem żadnych kosztów związanych z udzieleniem kredytu

-obsługa bardzo sprawna

-nikt nie piętrzył przede mną sztucznych problemów.

Rok temu wziąłem tam kredyt i nie żałuję. Mimo wszystko proponuję jednak bardzo, bardzo dokładnie przeanalizować jak poszczególne oferty "pasują" do twojej/waszej sytuacji. Każdy z nas potrzebuje trochę czegoś innego.

Oprocentowanie nie jest najniższe (ani najwyższe)ale:

-to jedyny bank na rynku, który używa tego samego kursu do udzielenia i spłaty kredytu walutowego(w niektórych przpadkach różnica dochodzi np. do 5%)

-potrzbne informacje dostaję szybko i bez kłopotu

-nie poniosłem żadnych kosztów związanych z udzieleniem kredytu

-obsługa bardzo sprawna

-nikt nie piętrzył przede mną sztucznych problemów.

Rok temu wziąłem tam kredyt i nie żałuję. Mimo wszystko proponuję jednak bardzo, bardzo dokładnie przeanalizować jak poszczególne oferty "pasują" do twojej/waszej sytuacji. Każdy z nas potrzebuje trochę czegoś innego.

dzieki za odp

nietorzy zarzucaja ge ze jest bezproblemowy i zbyt usmiechniety

ja wole cos takiego niz to co oferuja np. stoiska pewnych bankow na targach interbud w lodzi-pracownicy znudzeni"robota" i niekompetentni. po pytaniu slyszy sie" eeee, yyyyy". to na pewnano nie buduje zaufania a czasem suche cyfry i % to za malo

w ge sa jednak fachowi choc nie powiem ze ciut drozej kosztuje