Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam trochę skopaną łazienkę. Rury do prysznica i wc są nie tam, gdzie bym chciała, żeby były. Wylany jest chudziak. Czy jest możliwość poprzesuwania tych wyjść o jakieś 1,5 metra w linii prostej przed kolejnymi wylewkami? Ile takie kombinowanie może kosztować? Z góry dziękuję.
https://forum.murator.pl/topic/49285-niech-mnie-hydraulik-u%C5%9Bwiadomi-pi%C4%99knie-prosz%C4%99/

Na etapie wylanego podbetonu przenosiłęm pion kanalizacyjny, i kilka odpływów w łazience. Do tego było kilka przeróbek w kotłowni (krakta i odprowadzenie od przelewu naczynia wzbiorczego). Wszystko zrobił mi gratis hydraulik który robił instalacje (to co było do przesunięcia też on robił, ale nam się odwidziało). Myślę, że wszystko jest do umówienia i jako dodatek do całości może być wykonany za free. Dużo zależy od zestawu podstawowego prac.

Polecam zrobić test spadów po przeróbkach (a najlepiej całej kanalizy przed wylewkami) - czy aby na pewno są zachowane i nigdzie nie będzie stać woda.

Bo potem np. może być niespodzianka jak ktoś spłucze wodę przy zakładaniu prysznica w tej samej łazience (nie wspominając o innyc efektach). :lol:

U mnie była poważna przeróbka (dołożenie setki przez prawie całą chatę) - ekipa nie kuła, tylko cieła podbeton dużym, profesjonalnym flexem, potem piaseczek na bok, ułożenie rur, zasypanie, ubicie i zalanie. Cieszę się, że się na to zdecydowałem.

Majeczka przesunąć można prawie wszystko, ale najważniejsza kanaliza!!!

Właśnie mnie Łukasz uświadomił, że ma narzeczoną, ale ona jeszcze o tym nie wie :roll: