EWAG. 02.03.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Chcemy budować dom z tego pustaka ale nasz kierownik budowy twierdzi, że chociaż pustak jest określany jako modularny z wymiarami jest róznie i trzeba wyrównywać cegłami i trudno potem wyjśc na poziom równy.Czy ktos ma jakieś doświadczenia z tym materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubik_1975 02.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Przede wszystkim warto zauważyć, że Twój kierownik prezentuje typowe podejście "fachowców" budowlanych - wszystko jest złe, wszystko niedoskonałe, nikt się na niczym nie zna tylko oni, każda teoria jest dobra bylebym ja ją wygłosił i trzeba to przyjąć za aksjomat Jeśli komukolwiek ciężko wyjść na równy poziom przy budowie z materiału takiego jak U220 to chyba powinien dać sobie spokój z nadzorowaniem budów i przejść na emeryturę. Oczywiście wszystko zależy od tego skąd weźmiesz cegły, ale jeśli znajdziesz sprawdzoną i polecaną cegielnię w swojej okolicy, ew. zaufasz np. Winerbergerowi i weźmiesz towar ze składu (uprzednio sprawdzając z której fabryki W pochodzi) - nie będzie żadnych problemów. Ja jestem w przeddzień startu budowy i będę budował właśnie z U220. Czasami cegielnie nazywają je MAXem, chociaż MAX ma inny wymiar - ale wtedy różnicują MAX28 i MAX24. Ważne, że wiemy o co chodzi Trzeba sobie jasno powiedzieć, że tego typu ceramika nigdy nie będzie idealnie zwymiarowana, ale jeśli w cegielni mają porządne maszyny to na pewno produkt będzie dobry. Poszukaj na forum informacji, gdzie w Twojej okolicy produkują porządną ceramikę i buduj się bezproblemowo. Na dwóch działkach obok mnie na jesieni stanęły stany surowe z U220 Winerbergera - wszystko wygląda idealnie nawet, gdy się podejdzie z bliska i ogląda ściany. pozdrowienia, H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 02.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Popieram poprzedni podni post. My też wybudowaliśmy w technologii trzywarstwowej z U 220 i cegły modularnej z wełną mineralna w srodku. Oczywiście ściany łączone kotwami i wszystko pasowało perfect. Fachowcy obłożyli dom drugą i trzecią warstwą w trzy dni! Podejrzewam, że nie bez znaczenia jest pochodzenie ceramiki - my budowaliśmy ceramiką z Hadykówki, a to jest pierwsza liga w dobrych cenach.PozdrawiamyI B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.03.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Nośna U220, osłonowa K3. Wszystko się ładnie zgrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 02.03.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Zmień kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.03.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 U mnie też jak u remx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts