Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myszy w domu

Recommended Posts

Jak będzie głodny to prędzej ukradnie coś ze stołu niż zapoluje

Nie macie racji z tym, że kot nie łapie. Wystarczy go przez 1 dzień nie nakarmić, bo faktycznie jak sie nażre Whiskasu, to śpi

najedzony kot też poluje

dla zabawy i zaspokojenie instynktu :wink:

Whiskas jest najgorszą karmą z możliwych razem z Kitecatem

trucizna jest niebezpieczna, bo nie wiadomo, kto jeszcze zechce jej spróbować (małe dzieci np)

raczej rozstaw kilka łapek

Kot nie musi być łowny.

Wystarczy sama jego obecność i zapach. Myszy poszukają spokojniejszego miejsca, po co zadzierać z taką ruchliwa wrsją :)

U mnie kotka łapie wszystko co jej sie nawinie pod rękę - robaki, komary, myszy, koniki polne i wszelakie inne robactwo i najczęściej tego wcale nie je, przynosi do kuchni i układa "dla mnie" koło lodówki.

Sama obecność kota na nasze myszy nie działała. Kota na początku też nie wiedziała o co z tymi myszami chodzi, więc mieliśmy kota, myszy i łapki. Początkowo taka "humanitarną" łapke - klateczkę, ale po jakimś czasie nie nadążaliśmy z wypuszczaniem złapanych myszek do puszczy, wiec mąż zastawił kilka łapek niehumanitarnych i osobiście wyrzucał ich zawartość. Ostatnio kocia jakby zaczęła sie interesować gryzoniami i nawet przyłapałam ja na konsumpcji. Stan najedzenia kociny nie miał żadnego znaczenia dla łowności (tzn. zawsze jest taki sam - naszym zdaniem wystarczający, zdaniem kocicy nie!)

Na truciznę nigdy bym się nie zdecydowała - dzieci :o , kot :o , pies :o ! W dodatku swiadomość, że gdzieś tam pod podłogą, pod szafką itp. leżą i rozkładają się mysie truchła!!!! Brrr!!!

• 8 years później...