Mufka 02.03.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam Piesek, znajdujacy sie na ponizszych zdjeciach zostal znaleziony w Wigilie 2005 roku, byl bardzo malutki, wyziebiony, wyglodzony itp. Przygarnela go moja siostra, ktora ma juz co prawda psa ale nie sposob nie przygarnac psiaka znalezionego na ulicy... teraz sunia ma jak twierdzi weterynarz ok 3-4 miesiace, rosnie, wciaz rosnie je biega jest bardzo inteligentna wesola, rodzinna i sliczna . No ale nie pisze zeby sie chwalic, niektorzy twierdza ze to rottweiler, niektorzy, ze to rottweilero-doberman (rzeczywiscie male rottweilery sa bardzo do niej podobne) ostatnio padl pomysl ze to beauceron... A panstwo co sadzicie? To kundel czy cos rasowego oczywiscie to zadna roznica dla wlascicielki bo psina jest strasznie kochana i bardzo madra (prosi zeby sie zalatwic, robi siad, podaje lape, a jest dopiero 3-miesiecznym szczeniakiem) oto zdjecia za chwilke dostane nowe http://nemo.risp.pl/tajga1.jpg http://nemo.risp.pl/tajga2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 02.03.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Za dobrze by było. Rasowego szczeniaka nie znajdziesz na ulicy. A co on w sobie ma wymieszane? Nawet gdyby umiał mówić to nie będziesz wiedzieć Ale czy to ważne? Ładny psiak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.03.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 nie chodzi o to ze fajnie miec rasowego tylko jesli akurat to rotwieler czy dorberman albo bliska mieszanka to mysle ze warto takiego psiaka na jakies szkolenie wyslac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.03.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 mam juz dokladniejsz zdjecia eh ale jakos nie moge ich zamiescic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.03.2006 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 http://nemo.risp.pl/tajga3.jpghttp://nemo.risp.pl/tajga4.jpghttp://nemo.risp.pl/tajga5.jpghttp://nemo.risp.pl/tajga6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 02.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Rozkoszny. Co z pinczera to on może ma (umaszczenie). Na szkolenie zawsze warto ić, bo i pies i właciciel mogš się wiele nauczyć. Na razie jest malutki, więc możesz sama go szkolić. Albo zapisać się do psiego przedszkola, jeli masz jakie w pobliżu, to zawsze psu dobrze robi. Życzę sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.03.2006 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 pinczerek to zmiescil by sie w jej pysku to bedzie na pewno duzy i masywny pies ma 3 miesiace i juz ponad 40 cm (dl od ziemi do tulowia) to nie moj pies tylko siostry, ona ma doswiadczenie z psami, kazdy jej pies jest dobrze wychowany, moze rozpieszczony ale obchdzi sie bez szkol, a wiadomo ze jak to bedzie rasa obronna to szkola sie przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 02.03.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Mufka, doberman to też pinczer. Pałna nazwa, używana np. w Anglii to włanie doberman pinczer, czyli pinczer Dobermanna, od nazwiska twórcy tej rasy. Sorry, że byłam niedokładna. Jeli siostra ma dowiadczenie, to wychowa go bez problemu, niezależnie, czy płynie w nim krew psa obronnego, czy nie. Jeli jakie problemy się pojawiš, to daj znać, kto ci pomoże. Jeli problemów z zachowaniem nie ma, to nie ma co demonizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.03.2006 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 a to przepraszam za wlasna glupote mi sie pinczer kojarzy z pinczerkiem, moja znajoma ma takie: male chude jazgotliwe , nie ukrywam ze jestesmy poprostu z siostra ciekawe czy to rasa jakas bo czasem ludzie sie jej na ulicy pytaja jaka to klasa rotweilera itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 03.03.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 bardzo fajny piesek, a że duży będzie to po łapach widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 03.03.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wiesz Mufka, jak pytajš, to mów, że rotweiler (jak to się właciwie pisze?), im bardziej zaprzeczasz, tym bardziej utwierdzajš się w przekonaniu, że majš rację. Albo wymyl jakš egzotycznš rasę, np. owczarek argentyński. Wiem z dowiadczenia, że niektórzy nie przyjmujš do wiadomoci "nie wiem". Ja miałam przedtem takiego super-mixa, ponieważ bardzo o niego dbałam, nikt nie wierzył, że to kundel bury, dopiero, jak zaczęłam mówić, że to welsh corgie (choć podobieństwo było znikome), to dali mi spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.03.2006 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Czegokolwiek mieszanka to by byla jest bardzo madrym psiakiem, dzis wzielam ja na spacer no niesamowicie chodzi na smyczy, i co dziwne, dzis sie dowiedzialam , ze serdeczne powitania ma tylko dla wybranych , a do obcych jest chlodna w obejsciu... Swoja droga zawsze mnie to zastanawialo, bo cos w tym jest, ze psy nie lubia wrednych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 04.03.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Masz rację - zwierz to mšdre stworzenie, a taki kundel potrafi być o wiele mšdrzejszy od rasowca. Mój amstaff chce się witać z każdym i to bywa ucišżliwe - nie każdy kocha amstaffa.Ciekawa jestem jak będzie rosła ta sunia, bšd w kontakcie, zawsze możesz wysłać zdjęcia na prv.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 04.03.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Ten pies to nie jest kundel to mix lub mieszaniec. Mieszaniec dwu ras, dominuje chyba owczarek niemiecki a co do drugiego składnika nie mam pewności, zdjęcia zależnie od ujęcia raz sugerują dobermana a raz rotwailera. Efekt - piękny pies. Masz szczęście. Gratuluję pięknego i mądsrego psa. W wychowaniu malucha doradzam spokojne ale konsekwentne polecenia. Jeśli już coś powiesz bądź konsekwentna, nie rezygnuj choćby nie chciał wykonać i robił najpiękniejsze miny na świecie. Chwal, jeśli grzecznie wraca na spacerze, nie wymierzaj kar cielesnych. Znacznie lepiej działa surowa mina i tekst w rodzaju: Oooj niedobry pies, tak nie wolno". A teraz wybacz moje uwagi ale zbyt kocham psy aby się opanować. Zbyt często widuję psy które przypadają do ziemi ze strachu gdy Pan podniesie rękę do góry. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 05.03.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Dziekuje za rady i uwage Jesli temat nie zniknie to oczywiscie dam zdjecia doroslego juz psiaka. Eh szkoda, ze jestem uczulona na siersc inaczej pewnie wzielabym psiaka do siebie. Na razie bede przekonywac siostre do sterylizacji, bo z tego co wyczytalam, dzieki temu forum, to jest to chyba najlepsza metoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 05.03.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 psinka jest przesliczna dla mnie wylada jak mix owczarka niemieckiego z dobermanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts