pawlem 02.03.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Chciałbym rozpocząć formalności z ubieganiem sie o pozwolenie na budowę. Tymczasem formalności z uzyskaniem kredytu są w toku i Bóg jeden wie kiedy się skończą. Wiem jednak że jeśli uzyskam od właściciela działki zgodę na jej użytkowanie (prace budowlane) to bedę mógł przynajmniej starać się o pozwolenie na budowę. Bardzo proszę o wzór takiej umowy użyczenia działki oraz o info czy taka umowa musi być potwierdzona u notariusza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 02.03.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Umowa użyczenia gruntu na cele budowlnane zgodnie z prawem nie musi być potwiedzona notarialnie, aczkolwiek może się zdazyć jakis głupi urzędas który będzie twierdził inaczeji wtedy należy go uświadomić że głęboko się myli. Przykładem głupoty może być fakt np, kiedy ostanio (wczoraj) byłem u notariusza ten kategorycznie stwierdził, że pozwolenia na budowę nie można uzyskać na umowę użyczenia gruntu. No cóż, niedouczył się. Umowę użyczenia znalazłem kiedyś w necie, wpisz w google "umowa użyczenia" "umowa użyczenia gruntu" powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts