remx 02.03.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Jest sobie kabel biegnący od skrzynki w ogrodzeniu do domu. Cały czas biegnie w gruncie prywatnym przechodząc przez działkę osoby trzeciejTakie coś nazywa się chyba jednak WLZ. Czy Zakład Energetyczny ma prawo narzucić wymagania odnośnie zasad prowadzenia kabla np odległości od ogrodzenia, głębokości itp. Czy to jest prywatna sprawa pomiędzy właścicielem działki trzeciej a osobą która buduje WLZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORG 02.03.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 ma takie prawo - określa to warunki przyłącza z twojego zakładu energetycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.03.2006 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 No tak, ale tam są raczej ustalenia typu kabel taki a taki, zabezpieczenia prądowe itp. Być może rzeczywiście głębokość prowadzenia kabla.Ale chyba nie umieszczają takich wymagań jak odległość od ogrodzenia (jeżeli prowadzone wzdłuż niego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 02.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam Na WLZ musisz mieć projekt, który podlega uzgodnieniu z ZE. W sumie nic im do tego gdzie idze ten tabel, jeżeli jest Twój. Ich sprawą jest aby było to zrobione zgodnie z przepisami. Czy masz czas wydeptywać ścieżkę do ZE i tarmosić się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.03.2006 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Czy masz czas wydeptywać ścieżkę do ZE i tarmosić się? Nie, a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 02.03.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam A ja dostałem z ZE w warunkach, że projekt przyłącza zalicznikowego nie podlega uzgodnieniu z ZE. Niemniej ta firma to państwo w państwie i każdy rejon energetyczny to państewko w tym państwie. Ja bym spróbował podpytac co i jak chociaz z doświadczenia wiem że czasem odpowiedź jest tak wymijająca i oględna, że szkoda słów. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 02.03.2006 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 OK Chcę pójść sąsiadowi na rękę, ale nie chcę aby się w to wtrącał ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.03.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam A ja dostałem z ZE w warunkach, że projekt przyłącza zalicznikowego nie podlega uzgodnieniu z ZE. TAk też może być, ale w/g prawa dostawca energi może odciąć dopływ, jeżeli instalacja nie spełnia odpowiednich przepisów. U mnie chcą widzieć projekt przed rozpoczęciem prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts