Ulik 02.03.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam.. Mam taki dylemat.... jak rozwiązuje sie połączenie ostatniego drewnianego stopnia z parkietem Z tego co sie dowiedziałam to grubośc drewna ze schodów to 3,5- 4 cm a parkietu 1,5-2.Co trzeba zrobić, żeby zgrać te wysokości?Jak to rozwiązaliście? Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 03.03.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Ostatni stopień musi być chyba o te kilkanaście milimetrów niżej tak aby górną krawędzią wyrównać do powierzchni podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 03.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Odpowiednio rozmierzyć schody a właściwie każdy stopień aby były równe i licowały się z podłoga na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 03.03.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 na rozmierzanie to juz troche za późno schody są betonowe i wszystkie stopnie są równe. teraz mają być oblożone drewnem i stąd mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 03.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Ostani stopień jest odpowiednio podcięty.Ale to nie ty się masz tym martwić tylko wykonawcy. U mnie wykonawca schodów mierząc je pytał co będę miał tj. czy parkiet i jakiej grubości, czy panele czy też płytki. Łączenie wyszło u mnie świetnie. No chyba, że sam będziesz układał parkiet i schody to musisz sobie sam wymierzyć ile ostani trep musi być pocięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulik 03.03.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 dziekuje za odpowiedzi...juz jestem spokojniesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 04.03.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 "Markowany" stopień - to ostatni element schodów "wtopiony" w podłogę drewnianą. Stolarz może go wykonać w grubości parkietu (np. 22 mm). Ale jak napisał robertus - to wykonawca ma martwić się aby wyszło dobrze. Ty masz tylko wyrażać zachwyt z jego dzieła (innej opcji nie widzę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 04.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 tak może wyglądać połączenie parkietu ze schodamihttp://img128.imageshack.us/img128/8848/ostst8du.jpggeneralnie wykonawca schodów, w tego typu pracach , już na ostatnim etapie wykończenia powinien współpracować z parkieciarzem, problem połączenia moim zdaniem to działka obu wykonawców , (muszą się porozumieć) no i nie zapominać o dylatacjipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts