Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto budował z ekipą górali?

Recommended Posts

Witam serdecznie.

W tym roku, na jesień zamierzam rozpocząć budowę wymarzonego domku.

Zastanawiam sie nad ekipa górali.

W Tygodniku Podhalańskim, który przywiozłem sobie z pobytu w Zakopanem, znalazłem kilka ofert firm góralskich,zadzwoniłem do 3 firm, które są chętne na budowę mojego domku na Dolnym Śląsku. jednak nic o tych firmach nie wiem, poza tym,że ogłosili sie w gazecie :)

Dolatego zwracam sie z ogromną prosbą do wszytskich zadowolonych ze swoich góralskich ekip, przeslijcie informacje z namiarami abym sie niepotrzebnie nie wpakował w kłopoty i połowy zdrowia nie stracił.

Z góry serdecznie dziękuje :)

Łukasz

Zapodaj te firmy, może którąś znam.

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję serdecznie za podane namiary.

Mój domek będzie murowany więc potrzebuję ekipę górali, którzy robią też w systemie murowanym a nie tylko drewnianym.

W Tygodniku Podhalańskim natknąłem sie na ofertę górali m.in

p. Postułka Kazimierz, firma w profesjonal , budowa domów od podstaw.

Może ktoś słyszał?

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę pana Kazka.Są rzetelni,sumienni i terminowi.Jestem bardzo zadowolony z ich usług.Budowali mi dom od podstaw.Nigdy nie zdarzyło im się zapić pysków;).Chętnie podam na nich namiary.Mój numer 660797241 lub mail [email protected]

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę pana Kazka.Są rzetelni,sumienni i terminowi.Jestem bardzo zadowolony z ich usług.Budowali mi dom od podstaw.Nigdy nie zdarzyło im się zapić pysków;).Chętnie podam na nich namiary.Mój numer 660797241 lub mail [email protected]

Czy chodzi o ta właśnie ekipa pana Kazika Postułki, o której pisałem wyżej?

Witam wszystkich serdecznie!!

Jak w temcie poszukuje kontaktu do polecanej ekipy górali. Początkowo myśleliśmy z mężem o firmie budowlanej jednak po przestudiowaniu forum zmieniliśmy zdanie :) planujemy budowe domu z bala w okolicach Warszawy. Będę wdzięczna za wszelkie informacje

Podrawiam serdecznie

Dzwoniliśmy, budują tylko domy drewniane a my potrzebujemy murowany.

dziękuje i pozdrawiam:)

Czy ktoś budował w okolicach Dolnego Śląsku z firmą Flor-bud, bracia Florczyk z okolic Nowego Targu? Jeden ze swoją ekipą od murów, drugi zajmuje się tylko dachem

Wspomnieli,ze budowali sporo w okolicach Lubina i Legnicy na Dolnym Śląsku...

Może jakieś opinie? Bo nic o nich nie mogę znaleść :-/

Uważajcie tylko na ekipę od dachów...wzieli pieniądze zepsuli dach i poprostu sobie ucieki... Pan nazywa sie Stanisław MIkulski mieszka w Korzennej k/Nowego Sącza ! robią dachy, więzbe i krycie blachą lub dachówką. MAsakra dobrze ze na koniec budowy spotkałam sie z takimi ludzmi...bo pewnie odechciałoby mi sie budowania !

rok temu polecałam ekipe budowlana z KOniakowa Ciesielstwo dekarstwo Mariusz Suszka, niestety jak dobrze zaczęli tak spartaczyli nam sufity, mamy drewniane stropy i chcielismy je ładnie zabudowac boazerią troszku nie wyszło , to jeszcze zrozumielismy ale to jak nam połozyli karton gips to juz nie jest do śmiechu

1.nie ma profili zewnętrznych

2.wszystko zrobione na wkrętach drewnianych a nie do metalu

3. wszytkie płyty mocowane na przestrzał (nie czytali z pewnością instrukcji kładzenia takich płyt)

4. w niektórych miejscach zapomnieli dać folie pod wełnę, to jest bardzo pracochłonna czynność jak trzeba coś wyciąć

5. wszystkie otwory i miejsca przy drzwiach gdzie powinna byc płyta wycięta w kształt litery L też spier....

nie będę sie wyrażać

oczywiście robimy na nowo i radzę wszystkim , którzy mają tę ekipę z Koniakowa aby im patrzyli na ręce szczególnie przy pomiarach, my w projekcie mamy cokół cofnięty a im wyszło że mamy wysunięty

no niestety nasz Pan Kierownik też sie nie popisał a sami tego nie przypilnowaliśmy tak jak trzeba bo mielismy do Panów zaufanie

przestrzegam jeszcze raz MARIUSZ SUSZKA CIESIELSTWO DEKARSTWO - PAPROKI

Górale robili nam całą więźbę. Polecam, bo ekipa była niezła. Znają się na drewnie , pracowali dzień w dzień od 7,30 do 17,00. Robotę u nich zamawia się z rocznym wyprzedzeniem. Naszemu kierbudowi i architektowi przysłowiowa szczęka opadła jak zobaczył efekt. Skonczyli, skasowali, pojechali dalej. Budują domy z bala również. Szkoda tylko ,że na nasi murarze nie byli tacy sami...... Po nich jest kilka poprawek :evil:

• 2 weeks później...

Witam wszystkich!!!!

Wraz z Żoną skończyliśmy budowę w tym roku,tzn stan surowy.

Znaleźliśmy naprawdę bardzo fajną ekipę górali solidną i bezkonkurencyjną cenowo.Zaoszczędziliśmy kilkanaście tysięcy w porównaniu do innych firm.

Dom 125m2 budowali 9 tygodni, z czystym sumieniem ich Polecam.

Pracują na śląsku i z tego co pamiętam pan Wojtek jest ich kierownikiem numer 0 512-899-308

pozdrawiam

Witam wszystkich!!!!

Wraz z Żoną skończyliśmy budowę w tym roku,tzn stan surowy.

Znaleźliśmy naprawdę bardzo fajną ekipę górali solidną i bezkonkurencyjną cenowo.Zaoszczędziliśmy kilkanaście tysięcy w porównaniu do innych firm.

Dom 125m2 budowali 9 tygodni, z czystym sumieniem ich Polecam.

Pracują na śląsku i z tego co pamiętam pan Wojtek jest ich kierownikiem numer 0 512-899-308

pozdrawiam

Prowokacja :evil:

Hah a to dobre, więc powiedz mi drogi panie kierowniku po jakim czasie od rejestracji mogę się wypowiadac bo z tego co wiem to forum jest ogólnodostępne ,ludzie piszą co chcą i nikt im niczego nie narzuca... jaki mam interes w tym że polece komuś firmę która wybudowała mi dom(bo chyba o to chodzi w tym forum żeby dzielić się swoimi doświadczeniami...czy nie??)

Witam serdecznie.

Wiem że może być już za późno ale poszukuje ekipy do dachu na październik-listopad z okolic śląska-małopolski (najlepiej takiej, która cały materiał organizuje sama i później się liczymy po wszystkim).

Wiem, że termin krótki ale zdobyłem dodatkowe pieniądze i chciałbym położyć dach przed zimą.

Jakieś namiary proszę przesyłać na [email protected].

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

• 4 weeks później...
Do nas na Mazowsze w celu kompleksowego wykonania dachu (od murłat po dachówki i rynny, a wszystko z ich materiałem) trafiła dowodzona przez pana Mariana M. ekipa z Ostówki koło Limanowej. Ich pracę opisze w punktach.

- bezalkoholowo

- niesamowicie szybko

- bezkonfliktowo (uzgadniali każdy drobiazg)

- czysto (sprzątali po sobie na bieżąco segregując śmieci)

- więźba prościutka i solidna

- dachówka położona równiutko

- obicia blaszane jak z wystawy

- całość prac trwała 5 dni roboczych.

ewentualne foto w tym miejscu

http://www.swallow.mojabudowa.pl/pliki/swallow/image/kwiec/23-07.JPG

Z Łostówki - to naprawdę nazywa się tak jak mówią :)

Patrzę na zdjęcie i mam wątpliwości.Zaczeli kryć bez obróbek

To jest tylko 5 dachówek - może tylko przymierzali jak leżą :)