Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto budował z ekipą górali?

Recommended Posts

• 3 years później...
  • Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak jak u Ulika: szybko,tanio i dobrze. Nie nadążałem z dostawą materiałów. W paru miejscach ich nie posłuchałem i żałuję. Skaczą z budowy na budowę i wszystko mają w jednym palcu. A tych wszystkich inżynierków,inspektorków itd do szoli i na 800 (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi). Wiechę przeżyłem i powiem że w piciu i śpiewie są równie dobrzy jak w budowaniu. Nie dam namiarów bo mają roboty na rok naprzód,również za moją sprawą bo dotychczas wszystkim dałem.

witam

poszukuje firmy góralskiej do budowy drewnianego domu.

czy mógłby Pan polecic mi tą ekipe która u Pana budowała?

dziekuje i pozdrawiam

Kinga 1987 [email protected]

• 1 month później...
  • 1 year później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...

Fakt, ciężko o dobrego fachowca w terminie "od ręki"

Mój wykonawca zaproponował przyszłemu sąsiadowi budowę w maju 2018 a rozmawiali w kwietniu 2017.

Ja też szukam kogoś do prac wykończeniowych i każdy kto sprawdzony, polecony mówi o możliwości rozpoczęcia prac wiosną.

Niestety gość z którym we wrześniu 2016 umawiałem się na rozpoczęcie prac w sierpniu ze względów zdrowotnych w maju musiał odmówić, kolejna nagrana brygada wystawiła mnie do wiatru a ja jestem z palcem w d...

Jeśli zna ktoś kogoś dobrego, który działa w okolicach Katowic to bardzo proszę o namiary...

Ogólnie ja to już teraz doradzam znajomym odłożenie decyzji o budowie, tudzież kupno czegoś gotowego. Terminy teraz są absurdalne, a ekipy zaczynają się zachowywać jak królewny. Takie klimaty pamiętam z 2006. Tylko wtedy była napompowana bańka, "taniej nie będzie", tanie i dostępne dla każdego kredyty we frankach i tak dalej, teraz sytuacja ma bardziej fundamentalne podstawy, że tak powiem.

• 1 month później...

Witam.

To może i ja dołożę swoje 3 grosze.

Jestem na końcu drugiej budowy z ekipą "górali". Jedyne co mogę powiedzieć to... polecam z czystym sercem. Pracują głównie w Szczecinie i okolicach.

Fachowcy pierwszego sortu. Weseli, uprzejmi i zorganizowani. Nie piją w pracy, Dzień zaczynają od 8 i robią zazwyczaj do 18-19. W soboty do 16-17 ale jak trzeba to 6 dni w tygodniu do 20. Nawet sam kierownik budowy stwierdził, że przy takiej ekipie nie ma sensu żeby przyjeżdżał (ale spokojnie, co chwilę jest na budowie).

Jeśli chodzi o cenę robocizny to tanio nie jest. Od razu mówię żeby ktoś nie miał pretensji że nie powiedziałem. Ja za stan surowy otwarty (parterówka z użytkowym poddaszem zapłaciłem 70 tyś. Projekt Z131 z małymi przeróbkami ze ze strony z500.pl.

Mam porównanie bo sąsiad robi razem ze mną i wiem jak wygląda u niego. Nie wziąłbym innej ekipy nawet jakby za połowę mi proponowali.

Co mam w cenie: Pełen profesjonalizm, doradztwo, wiele głupot w projekcie sami wykryli i poprawili, nie muszę się martwić o prace ziemne gdyż sami to ogarniają, nie muszę się martwić o dowożenie materiału - wiadomo gabaryty HDS przywozi, resztę ekipa, wszystkie maszyny i urządzenia mają swoje. A przede wszystkim spokój! Dla nich nigdy nie ma żadnego problemu. Na etapie budowy też mogłem parę rzeczy zmienić jak już było zrobione i nic za to nie płaciłem.

Szef ekipy - Piotr Trzepaczka 502 907 191

Edytowane przez Piter_Piter

• 10 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
Górale potrafią budować nowoczesne domy :) Mój dom budowała ekipa górali. Szybko, solidnie, dokładnie i tanio (i nie piją).

Budują na terenie całego śląska. Jedyna ekipa ze wszystkich z którymi współpracowałem i którą mogę polecić bez obaw że coś spartaczą. Namiar mam tylko telefoniczny jak coś to pisać na PRV. Trzeba u nich rezerwować terminy.

Poniżej zdjęcie domu zbudowanego przez górali"

[http://beton-dekoracyjny.pl/posadzki/superfloor/dom1.jpg]

http://beton-dekoracyjny.pl/posadzki/superfloor/dom2.jpg

Czy mogłabym prosić o namiary na dobrą ekipę górali. Będę budowac w Sosnowcu.

witam

moj domek wybudowala ekipa gorali :D

pieknie wybudowali, w zasadzie robili wszystko, murowali, robili dach, ocieplali, kafelkowali, malowali

nie wiem jak bedzie pracowac inna ekipa...ale za moimi to ciezko bylo nadazyc :D

pracowali szybko i solidnie- zaczelam 10-tego wrzesnia i gdyby nie to, ze czekam na schody i parkiet to moglabym juz mieszkac

pozdrawiam

ula

Witam.

Wielce prawdopodobne, że nie zagląda już Pani tutaj...ale gdyby jednak... to poprosiłabym o namiary do polecanej ekipy. [email protected]