marf 09.11.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Nie wiem czy moge sie wypowiadac na tym forum odnosnie pracy gorali.Co prawda mialem do czynienia z 2 ekipami goralskimi i jedno co moge powiedziec to to ze sa strasznie pyskaci i lubia wodke. Co do fachowosci to oceniam ja na bardzo niskim poziomie.To poprostu mit o tym ze gorale to fachowcy szczegolnie ciesle.Mnie robili dach . Spierniczyli bardzo. Po ich robocie w welnie mineralnej naliczylem 72 sztuki tzw ćwiarteczek poupychanych w kontach, choc w zasadzie nie widzialem ich pijanych, no ale moze poprostu nie widac po nich tego.A druga ekipa moze calkiem niezla ale umowa nijak sie miala do tego ile mi po skonczonej pracy policzyli. Bardzo nie lubie takich sytuacji jak ktos ze mnie ciemniaka robi.Ogolnie nie wezme juz zadnej ekipy gorali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 12.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 a ja mam ekipę górali bo ... mieszkam w górach i powiem Wam że i górale i każdy inny regionalny mit to jest tylko mit jedni piją, inni nie, jedni kradną a drudzy są artystami w swym fachu ja jestem bardzo zadowolona z mojej ekipy, chociaż na pewno nie jest najtańsza; panowie są dokładni, przewidujący i uratowali mnie przed kilkoma nieszczęsciami wynikającymi z błędnego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bi 13.11.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 a ja mam ekipę górali bo ... mieszkam w górach i powiem Wam że i górale i każdy inny regionalny mit to jest tylko mit jedni piją, inni nie, jedni kradną a drudzy są artystami w swym fachu ja jestem bardzo zadowolona z mojej ekipy, chociaż na pewno nie jest najtańsza; panowie są dokładni, przewidujący i uratowali mnie przed kilkoma nieszczęsciami wynikającymi z błędnego projektu Zgadzam się z Alą, ekipa, którą zatrudniłam spisała się na medal i chociaż jestem z Warszawy, to muszę przyznać, że w Warszawie trudno o równie zaangażowanych (np. odbiór drewna o 2:00 w nocy, ponieważ kierowca dojechał o takiej właśnie porze), znających się na rzeczy i pracowitych wykonawców. Nie było dla nich trudnych rzeczy. Co do picia, to kwestia indywidualna, u mnie szef grupy mocno pilnował. Należy także pamiętać, że skoro mieszkają na budowie, to po pracy mają jak każdy prawo, żeby się napić. Jestem człowiekiem i potrafię to zrozumieć. Tak jak w przypadku Ali, wielokrotnie poprawiali błędy w projekcie, który chociaż wykonywany przez pół roku za 10 000 miał wiele defektów i to konstrukcyjnych, pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 14.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 AlaB bardzo proszę o namiary na Twoich górali na priva Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 14.11.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 yolanda- chyba blokuje się jakoś moje wysyłanie wiadomości, jeśli nie dotrze ta wiadomość to napisz do mnie cokolwiek a ja spróbuję odpisać w trybie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 14.11.2006 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 AlaBWysłałam do Ciebie priva, doszedł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlaB 15.11.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 yolanda- doszedł i odpisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 15.11.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 AlaB do mnie też doszedł Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanraf 21.11.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ulik - Proszę o namiary na ekipę górali. Zaczynam w przyszłym roku na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Często jest tak,że w przerwach technologicznych wyjeżdżają do domów i już jakoś ciężko im wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 27.11.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ulik - Proszę o namiary na ekipę górali. Zaczynam w przyszłym roku na Śląsku. a mnie do gór ściągają za grube pieniądze bo nie ma kto tam robić. teraz juz wiem gdzie siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaHO 25.04.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 witam moj domek wybudowala ekipa gorali pieknie wybudowali, w zasadzie robili wszystko, murowali, robili dach, ocieplali, kafelkowali, malowali nie wiem jak bedzie pracowac inna ekipa...ale za moimi to ciezko bylo nadazyc pracowali szybko i solidnie- zaczelam 10-tego wrzesnia i gdyby nie to, ze czekam na schody i parkiet to moglabym juz mieszkac pozdrawiam ula Witam serdeczne. Jesli można ja także przłączam się do prośby o kontakt do Twioch Górali. [email protected] Jak sprawa szacowała się cenowo? Jestem tu nowa i witam wszystkich serdecznie. Chciałabym rozpocząć budowę na jesień. Pozdrawiam. Hej, Ulik prosiłbym Cię o namiary na Twoją ekipę górali. Chcę budować latem 2007 i szukam dobrej ekipy do całości. Z góry dziękuję za namiary. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 ja robiłem i dalej robię i jest to jedyna ekipa której wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka18 27.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 witam moj domek wybudowala ekipa gorali pieknie wybudowali, w zasadzie robili wszystko, murowali, robili dach, ocieplali, kafelkowali, malowali nie wiem jak bedzie pracowac inna ekipa...ale za moimi to ciezko bylo nadazyc pracowali szybko i solidnie- zaczelam 10-tego wrzesnia i gdyby nie to, ze czekam na schody i parkiet to moglabym juz mieszkac pozdrawiam ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka18 27.04.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 witam moj domek wybudowala ekipa gorali pieknie wybudowali, w zasadzie robili wszystko, murowali, robili dach, ocieplali, kafelkowali, malowali nie wiem jak bedzie pracowac inna ekipa...ale za moimi to ciezko bylo nadazyc pracowali szybko i solidnie- zaczelam 10-tego wrzesnia i gdyby nie to, ze czekam na schody i parkiet to moglabym juz mieszkac pozdrawiam ula Witam serdeczne. Jesli można ja także przłączam się do prośby o kontakt do Twioch Górali. [email protected] Jak sprawa szacowała się cenowo? Jestem tu nowa i witam wszystkich serdecznie. Chciałabym rozpocząć budowę na jesień. Pozdrawiam. Hej, Ulik prosiłbym Cię o namiary na Twoją ekipę górali. Chcę budować latem 2007 i szukam dobrej ekipy do całości. Z góry dziękuję za namiary. [email protected] Witaj Ula. Bardzo bym Ciebie prosiła o przesłanie informacji dotyczących w/w ekipy. Pozdrawiam Dorota. Adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 02.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 nam tez buduje ekipa górali i robota idzie pierońsko szybko. Jak sie umowilismy na budowe rok temu tak odmowili kilku innym osobom z gor by ceprowi obiecany dom wybudwac. Momentami musze sie martwic by na czas nadazyc z dostawa materialow a chlopaki robia solidnie "pancerne hałupy". Terminy maja tez zaklepane na rok do przodu wiec nie wiem czy komukolwiek sie namiary przydadza:) Dodam ze minely niecale 3 tygodnie od rozpoczecia robot a lada dzien wylewamy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 My tez z goralami i tej ekipy nie zamienilibysmy na zadna innaW naszej okolicy wystawili juz kilkadziesiat domow, potrafia pogodzić kilka budów jednoczzesnie- mieszkaja na miejscu w piatki jedynie koncza szybciej bo jada na weekend do domow w poniedzialki pracuja od 9 do zmroku, w pozostale dni od 7 do zmroku, a jak trzeba bo np. grucha przyjechala to i po zmroku, z radoscia i zdziwieniem sluchja radia Piekary, ktore leci ślaska gwara, sami czasem jak cos powiedza to boki zrywac, sa godni zaufami, polecenia, bez zaliczek i zbednych slow- fachowo i rzetelnie, a jak cos mozna zaoszczedzic tu czy tam podpowiedza- w ekipie fachowiec od murarki, dachu, fundamentow, wykonczeniowki, szybko i sprawnie. Nasz kierownik wytrzeszczal ze zdziwienia oczy, a ostatnio facet od pomiarów okien nawet powiedzial nam ze tak wymurowanych scian to jeszcze nie widzial. Kochamy gorali- naszych "Kazków" hihihhi i wszystkim życzymy tak bezstresowej budowy od fundamentu po dachM&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remigo1 03.05.2007 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Hej M&Sczy Wasza ekipa ma w tym roku wolne terminy bo poszukuję jakoweś sparwdzonej do budowy dachu. Prosiłbym o namiary na tą Waszą solidną ekipę : mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 03.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Zrezygnowala mi ekipa i tez potrzebuje na szybko nastepna do zbudowania domu. Podajcie prosze jakies sprawdzone namiary na dobre ekipy na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirena7 06.05.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ludzie litości jak macie namiary na solidnych górali ( do budowy domu ) w okolicach Bielska-Białej to pomóżcie proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts