amonit 03.03.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mam WIELKĄ PROŚBĘ!!!Czy moze mi ktos przybliżyc technikę patynowania?Znalazłam małą wzminke na stronach muratora, ale w praktyce podane tam informację dają mało ciekawy efekt.Byc moze cos zle robię...Mozę mi ktos pomoże, i napisze cos bardziej konkretnie.Bardzo dziekuje monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.03.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 poszukaj/zapytaj na elektroda.pl swego czasu o tym czytalem tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pucek 08.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Mam WIELKĄ PROŚBĘ!!!Czy moze mi ktos przybliżyc technikę patynowania?Znalazłam małą wzminke na stronach muratora, ale w praktyce podane tam informację dają mało ciekawy efekt.Byc moze cos zle robię... Mozę mi ktos pomoże, i napisze cos bardziej konkretnie. Bardzo dziekuje monika Co chcesz dokładnie patynować, może będę mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonit 09.03.2006 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Okrucia na skrzyni (bardzo stary babciny kufer).Jak na razie,oczysciłam je i zabezpieczyłam przed rdzą.A co dalej?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Okucia są stalowe, miedziane, czy mosiężne ? jaki kolor chcesz uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonit 24.03.2006 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Okucia są stalowe.Kolor?Patyna-farbka którą nabyłam jest grafitowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 24.03.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Kiedyś stal czerniło się chemicznie. Najprostszy sposób to , rozgrzać do czerwoności( nie białości) a potem wrzucić do oleju o temperaturze pokojowej. Wyjąć po kilku minutach. Powinno wyglądać jak sczerniałe od starości. Delikatnie osuszyć.Można to jeszcze popryskać srebrolem lub złotolem po środku. Generalnie tlusta warstwa na stali stanowi dodatkową ochronę przeciwkorozyjną. Można też pomalować grafitową farbką, którą kupiłaś. A potem złotą lub srebrną i pomazać delikatnieszmatką lub gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 24.05.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A jak taki efekt uzyskac z meblami z drewna, tak aby wygladaly na stare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nbp 27.05.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 No właśnie może jakiś przepis na patynę na drewnianych świerkowych deskach ramy łóżka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 01.06.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 deski czyścisz szczotką mosięrzną a potem bejcujesz polecam bejce firmy 2M Sp. z oo , 39-207 Brzeźnica 68 C / koło Dębicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nbp 02.06.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 deski czyścisz szczotką mosięrzną a potem bejcujesz polecam bejce firmy 2M Sp. z oo , 39-207 Brzeźnica 68 C / koło Dębicy dziękuję serdecznie za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts