Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

R A T U N K U ! ! ! .. myszy w domu !

Recommended Posts

Witam,

Działeczkę mamy piękną. Las, pole, totalne odludzie. Marzenie mojej żony. Ale jakie było nasze zdziwienie kiedy otworzyliśmy drzwi i zobaczyliśmy mysz ! Dom jest nowy. Ledno wyschnęły wylewki, teraz robią nam fafelki w łazienkach. Dom jest ogrzewany wiec zapewne muszką tam ciepło, jest jeszcze wiele dziur i szpar , bo drzwi wejściowe nie sa docelowe i pod niemi jest niemal 10 cm szpara przykryta tylko szmatą. Od kominka też wchodzi dziura na zewnątrz zapchana tylko szmatami. Zapewne tam się dostały, ale ..

JAK SIĘ USTRZEC , JAK ZAREAGOWAC TERAZ ABY WYPĘDZIĆ JE Z DOMU I ABY W PRZYSZŁOŚCI NIE MIAŁY OCHOTY WRACAC ???????

Mała miseczka przy wejściu - troszkę ziarenek, serka, dostęp do wody i wszyscy będą zadowoleni. Mam nadzieję, że u mnie w przyszłości też zamieszkają :) Muszę tylko wytresować kota, żeby je też polubił...

Na początek proponowałbym zakup jakiegoś "smakołyku" ajak nie pomoże (a pewnie nie pomoże :cry: )to w każdym większym mieście zaczynają działać firmy od takiej roboty-prawo wymaga by każda firma która ma cokolwiek wspólnego z jedzeniem była pod stałą opieką takich speców-mozna ich zaprosić

bo wiedzą gdzie porozkładać trutki i przynenty.

chociaż przy lesie.....?myślę że prędzej czy pózniej będziesz musiał je polubić :lol: :lol: :lol: ......

Dobrze działa tak trutka granulowana. Mysz zdycha ale się nie rozkłada tylko zasusza. Niestety któregoś roku zastosowałem trutkęw płynie. Myszy wyzdychały ale niestety nie zaschły...... :x

Podejrzewam, że problem będzie co roku. Pierwsza "fala" rusza jak kończą się żniwa, druga wrzesień/październik. Nic nie zrobisz, zawsze wejdą. Żonie kiedyś wskoczyła przez drzwi jak wychodziła na taras.

Ja osobiście stosuję trutkę na myszy i szczury o nazwie Toxan w postaci płatek. o ile nie jest przeterminowana to nawet działa. Problem w tym iż zawsze musi być, co skutkuje tym że trzeba ją wysypać w miejscu niedostępnym dla dzieci bo można niechcącą zmniejszyć liczbę członków rodziny. A tak na marginesie prubował ktoś czy jest skuteczna na teściową? :wink: