Maciushek 03.03.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam, Działeczkę mamy piękną. Las, pole, totalne odludzie. Marzenie mojej żony. Ale jakie było nasze zdziwienie kiedy otworzyliśmy drzwi i zobaczyliśmy mysz ! Dom jest nowy. Ledno wyschnęły wylewki, teraz robią nam fafelki w łazienkach. Dom jest ogrzewany wiec zapewne muszką tam ciepło, jest jeszcze wiele dziur i szpar , bo drzwi wejściowe nie sa docelowe i pod niemi jest niemal 10 cm szpara przykryta tylko szmatą. Od kominka też wchodzi dziura na zewnątrz zapchana tylko szmatami. Zapewne tam się dostały, ale ..JAK SIĘ USTRZEC , JAK ZAREAGOWAC TERAZ ABY WYPĘDZIĆ JE Z DOMU I ABY W PRZYSZŁOŚCI NIE MIAŁY OCHOTY WRACAC ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.03.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 niedobry mężczyzna, niedobry, przyszły w gości a ten od razu wyrzuca dopiero co wczoraj ten temat był poruszany, no chyba, że twoja myszka jest białego koloru, a wtedy to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mała miseczka przy wejściu - troszkę ziarenek, serka, dostęp do wody i wszyscy będą zadowoleni. Mam nadzieję, że u mnie w przyszłości też zamieszkają Muszę tylko wytresować kota, żeby je też polubił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hak72 05.03.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Na początek proponowałbym zakup jakiegoś "smakołyku" ajak nie pomoże (a pewnie nie pomoże )to w każdym większym mieście zaczynają działać firmy od takiej roboty-prawo wymaga by każda firma która ma cokolwiek wspólnego z jedzeniem była pod stałą opieką takich speców-mozna ich zaprosić bo wiedzą gdzie porozkładać trutki i przynenty. chociaż przy lesie.....?myślę że prędzej czy pózniej będziesz musiał je polubić ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.03.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Z wypędzeniem ciężko - zwłaszcza jak się na dworze robi chłodniej to potrafia po zewnętrznej cianie wejć przez np okno dachowe. Daja efekty zwykłe łapki na myszy, a najlepszy jest głodny kot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 06.03.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Trenowaliśmy to w grudniu, zakup w sklepie ogrodniczym zatrutych płatków pomógł. Myszki wyzdychały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.03.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Trenowaliśmy to w grudniu, zakup w sklepie ogrodniczym zatrutych płatków pomógł. Myszki wyzdychały. POTWÓR !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 06.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dobrze działa tak trutka granulowana. Mysz zdycha ale się nie rozkłada tylko zasusza. Niestety któregoś roku zastosowałem trutkęw płynie. Myszy wyzdychały ale niestety nie zaschły...... Podejrzewam, że problem będzie co roku. Pierwsza "fala" rusza jak kończą się żniwa, druga wrzesień/październik. Nic nie zrobisz, zawsze wejdą. Żonie kiedyś wskoczyła przez drzwi jak wychodziła na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 06.03.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Problem jest wielki z tym aby się ich pozbyć mi łażą między scianą a regipsem to dopiero jazda w nocy jak mysz skrobie po regipsie.Śpie i niewiem czy już po mnie łazi czy za ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.03.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Pooglądać serial Tom i Jerry. Sto sposobów. Jeden skutek. Pokochać. Zaprowadzić elektronikę. Ultradźwiękowy wypłaszacz. Czasem załączać. Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 06.03.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja osobiście stosuję trutkę na myszy i szczury o nazwie Toxan w postaci płatek. o ile nie jest przeterminowana to nawet działa. Problem w tym iż zawsze musi być, co skutkuje tym że trzeba ją wysypać w miejscu niedostępnym dla dzieci bo można niechcącą zmniejszyć liczbę członków rodziny. A tak na marginesie prubował ktoś czy jest skuteczna na teściową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts