jedrek1719499330 03.03.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 W zgłoszeniu do podatku jest rubryka -powierzchnia mieszkalna. Pani w gminie powiedziała,że trzeba sobie samemu obliczyć,bo w większościwychodzi mniej jak w projekcie.Mam pytanie,czy dla ewentualnych paru metrów narażać się na ewentualną kontrol?mogę przecież żle obliczyć i jest przecież niezgodność z zatwierdzonym w projekcie metrażem. np .w projekcie mam obliczoną powierznię poddasza od 140cm.Czy od 140do 220cm można zmniejszyć ją o 50 proc.?Czy liczy się powierzchnię antresoli?Czy odlicza się powierznię schodów znajdujących się w pokoju?-/nie ma wyodrębnionej klatki schodowej/.Czy liczy się powierchnię zadaszonego balkonu i pod nim leżącego tarasu?Chodzi o dom letniskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/49375-podatek-od-nieruchomo%C5%9Bci-dom-letniskowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts