zombie 17.01.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Chodzi oczywiście o 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 22.01.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wybrałem - bezapelacyjnie zakładkowa. A doładnie mówiąc wybrałem Creatona Kera Pfanne angobowaną ciemno-brązową. pozdrawiam ;] ps. od 1-go lutego ceny ruszają do góry o 10%, ale ja i tak nie zdążę z zakupem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ze względu na cenę schodze na Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 08.02.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A ja wybrałam karpiówkę. Jest piękna i ponadczasowa. Myślę tez,że łatwiej będzie kiedyś wymienić np. jedną sztukę. Nie mówiąc już o dokupieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.02.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Ja myślę nie tylko o trwałości i estetyce, ale też o czasie budowy i kosztach. Położenie karpiówki to 2 tyg. więcej czasu budowania oraz o prawie 40zł/m2 robocizny więcje. W moim przypadku to b. dużo, bo mam 300m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Karpiówka to moje marzenie. Mam dach kopertowy + 3 lukarny (300 mkw). Ale niestety koszty takiego dachu w moim przypadku to niemalrze 60 tys - niestety zrezygnuję na rzecz dachowki "S" cementowej o połowe tańszej. Ale rzeczywiscie jest zjawiskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jak już pisałam u nas będzie karpiówka, ale tak naprawdę wszystkie dachy wygladają pięknie gdy są dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.06.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Poległem - kłądę karpiówkę, bo gdy potrzedłem do zamówienia była w cenie zakładkowej, na którą dodatkowo dłużej się czeka (przynajmniej na Kreatona).Za położenie karpiówki wykonawcy podrzucili mi cenę o 5zł za m2 co daje 80zł/m2.Niestety trzeba się dostosować do tgo co jest, oraz do cen i uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 03.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ja mam ten sam problem ale uważam ze karpiówka wygląda dużo ciekawiej jeśli masz dach kopertowy to bym się nie zastanawiał. Tylko kupuj ta droższa Coramika lub mercedesa Rupaceramika OPAL różnica miedzy jedną a druga jest około 20% , fakt ze na zakładkowej dachówce możesz zaoszczędzić około 30% w zależności jakiej firmy kupujesz. Jeśli chodzi o robociznę to wiem ze i są zdziercy i rozsądni wykonawcy na samym początku w poszukiwaniu ekipy ceny rozpoczynały się od 45 do 50 zł za m2 a skończyła się na 28,- zł. Dodam ze na zakładkowej dachówce idzie o prawie poło mniej łat. Tylko nie kupuj dachówki Roben przekleństwo dla dekarzy sprzedaję się bo ma dobra cenę Nie wiem co masz do Robena ? dachówka jak każda inna ani mniej ani bardziej krzywa od innych, tylko cienki dekarz twierdzi że to jego zmora (zwłaszcza jak olewa staranne przybijanie łat) powiem więcej za cenę jaką ma ten produkt uważam że jest to bardzo porządna ceramika, polecam szczególnie Roben Plus Co do zakładkowej i karpiówki hmm... zdecydowanie karpiówka w łuskę, a że niewielu na nią stać (także na jej robociznę) to już inna bajka, ale nasz były prezydent ma piękną glazurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damianqoo 11.07.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie ile kosztuje położenie karpiówki w łuskę? mam do położenia 280m2 . Nie orientuję się w cenach, dach dwuspadowy +rynny, obróbki+ koszty rozbiórki. proszę o szybką odpowiedź. jestem z okolic opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 12.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie ile kosztuje położenie karpiówki w łuskę? mam do położenia 280m2 . Nie orientuję się w cenach, dach dwuspadowy +rynny, obróbki+ koszty rozbiórki. proszę o szybką odpowiedź. jestem z okolic opola Płacę 70 zł/ m2 dachu [więźba, folia, łaty/ kontrałaty/ pokrycie w łuskę, obróbki blacharskie, deska czołowa, rynny, montaż 5 okien] - dach dwuspadowy z 2ma lukarnami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena10 19.07.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 mój dekarz z 40 letnim doświadczeniem odradził mi karpiówkę nie ze względu na cenę ale:- niska wytrzymałość materiałowa dzisiejszej karpiówki /ukruszanie się i deformowanie już na dachu po 2 latach leżenia/pokazał mi dach który sam robił z karpiówki /tragedia/niestety czasami trzeba zastosować karpiówkę np przy "wolich okach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena10 19.07.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 u nas na pomorzu i kaszubach położenie karpiówki to 80 zł za m2 wzwyżfirma sprawdzona w karpiówce to minimum 90 zł za m2 ale to cena tylko dach i rynny, okana /obróbka/zwykła dachówka to 40 zł zam2claris /przedmówca/ to u ciebie za dmo robią sprawdż ich dobrze bo moi znajomi co takie tanie firmy brali to całą karpiówkę druga firma ściągała i kładła jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.07.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Dach mam już położony. Wygląda pięknie, zrobiony z wielka starannością, nawet kierbud był pod wrażeniem detali. Nigdy nie zamieniłabym mojej karpiówki na żadną inną - po prostu ja kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts