Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidna ekipa -okolice Poznania

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Skontaktowałem się z firmą co się ogłasza na forum - RemDombud, sprawdze, i napisze jak jest ;) jak narazie umówiłem się na spotkanie. Zaczynam budowę w sierpniu :D i jak narazie spotkani wykonawcy są albo za drodzy albo jacyś "dziwni". Ten remdombud to bedzie pierwsza firma z jaką się umówiłem przez neta, jestem ciekaw, jak wirtualna rzeczywistośc spotka się ze stanem faktycznym :)

• 3 weeks później...

nie wiem co mam wiecej napisać, janie jestem specem, ale wziąłem inspektora, któremu płacę za to zeby węszył i żadnych wiekszych zastrzezeń nie miał. Poza tym ja nie martwie się o nic, przyjeżdżam tylko z żoną popatrzeć jak idą prace. Myslałem ze z budowa domu to bedzie więcej zachodu, ale to pewnie dopiero mnie czeka przy urządzaniu.

pozdro

• 3 months później...
Buduję dom C30 Serdeczny> podpisałem umowę z Investdom'em też znalazłem ich w necie, mieli najlepszą cenę i ich realizacje (jeździłem pół dnia w okół Poznania) wyglądały najsolidniej. Polecam, namiary można łatwo znaleźć w necie.

Witam,

zamierzam budowac z nimi. Jakie sa Twoje wrazenia ze wspolpracy do tej pory?

• 5 weeks później...

W zasadzie nie narzekam. po tym co opowiadali mi moi sąsiedzi o ich firmach lub ekipach to nawet jestem zadowolony, nie było żadnej wpadki. Inna sprawa jest taka, że jak płacę kasę (niemałą) firmie to chyba właśnie po to, zeby żadnych wpadek nie było.

Duzy plus, że nie wołali żadnych zaliczek, duży minus - niezbyt elastyczni jak chciałem, żeby mi zrobili dodatkową ścianę wewnętrzną to zawołali 800 pln choć robili to może ze 3 godziny.

• 4 weeks później...

Altariela,

jak nie mam generalnie zastrzeżeń, a mój kierownik powiedział ostatnio, że chciałby żeby na wszystkich budowach miał tak mało do roboty,

(ale kasę wziął z góry, teraz inaczej bym się z nim targował :wink: )

Poza tym jest inaczej niż mi wszyscy mówili, że jak sie buduję to bedę miał siwe włosy.

Teraz to się chyba pozmieniało, jak budujesz firmą a nie systemem gospodarczym, to jesteś w komfortowej sytuacji - płacisz po etapie i po odbiorze. Jak by coś było nie tak, to poprostu nie płacisz dopóki nie poprawią.

na szczęście u mnie nie było takie sytuacji.

Poza tym myślę, że możesz spokojnie z nimi budować,

powodzenia

bogii

Altariela,

jTeraz to się chyba pozmieniało, jak budujesz firmą a nie systemem gospodarczym, to jesteś w komfortowej sytuacji - płacisz po etapie i po odbiorze. Jak by coś było nie tak, to poprostu nie płacisz dopóki nie poprawią.

na szczęście u mnie nie było takie sytuacji.

w systemie gospodarczym płaci sie tak samo - po wykonaniu i odebraniu poszczególnych prac

• 2 weeks później...

Czy ktoś budował już dom z firmą Eurodom z Poznania, ul. Obornicka 278?

Nic o niej nie wiem poza tym, że wykonali projekt budowlany domu, który ma powstać na działce, którą niedawno kupiłem.

A może znacie inne firmy z okolic Poznania, które podchodzą rzetelnie i solidnie do tematu budowy domów?